Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Απριλίου 24, 2017

Ενημέρωση για τις έρευνες πετρελαίου στην περιοχή της Ηπείρου αναλαμβάνει ο Σύνδεσμος Πρατηριούχων της Πρέβεζας


Την πρωτοβουλία διοργάνωσης ημερίδας που θα “φωτίσει” όλες τις πτυχές των ερευνών που θα γίνουν στην περιοχή της Πρέβεζας-και όχι μόνο- για τους υδρογονάνθρακες ανέλαβε ο Σύνδεσμος Πρατηριούχων Πρέβεζας.

Όπως τονίζει ο πρόεδρός του Θεοφάνης Χαλάστρας δεν υπάρχει ενημέρωση για ένα τόσο σημαντικό θέμα και οι ομιλητές που θα κληθούν θα “φωτίσουν” όλες τις πτυχές και θα προσπαθήσουν να καλύψουν όσο το δυνατόν περισσότερα ερωτηματικά τα οποία μοιραία προκύπτουν και αφορούν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, τον τουρισμό αλλά και τα οφέλη που θα προκύψουν από την αναζήτηση πετρελαίου στην περιοχή. Ο κ. Χαλάστρας ήδη πραγματοποίησε επαφές με τους τοπικούς φορείς (Δημάρχους, Επιμελητήριο κλπ) στοχεύοντας να επιτευχθεί μια διευρυμένη συμμετοχή τους στην διοργάνωση.

Κοινή είναι η εκτίμηση και πεποίθηση των επιστημόνων και των ειδικών σε θέματα έρευνας υδρογονανθράκων ότι στη Δυτική Ελλάδα, παρ’ όλο που είναι μια δύσκολη γεωλογικά περιοχή, υπάρχει σημαντικό πετρελαϊκό δυναμικό σε Ήπειρο, Αιτωλοακαρνανία, Δ. Πελοπόννησο, καθώς παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με αντίστοιχες περιοχές στη νότια Αδριατική και την Αλβανία, όπου έχουν εντοπιστεί και αξιοποιούνται σημαντικά κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Εφημερίδα Βήμα Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου