Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Απριλίου 27, 2017

ΠΡΕΒΕΖΑ: Απολογισμός του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου


Ο Απολογισμός του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας, έτσι όπως τον παρουσίασε η απερχόμενη Πρόεδρος, κ.Παρθενία Καζάκου, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

"Η Πρέβεζα ήταν μία από τις αρκετές  πόλεις που τα Λιμενικά Ταμεία, τελευταία, πέρασαν στην δικαιοδοσία των Δήμων, ως Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Τον Ιούνιο του 2013,ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης, με πρότεινε δίχως να τον πιέσω ή να το ζητήσω, Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, κι εφόσον κάποιοι συνάδελφοι προηγουμένως αρνήθηκαν την αποδοχή.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε κι έτσι σχηματίστηκε η πρώτη Διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ένα νομικό πρόσωπο,που ελάχιστοι γνώριζαν τα αντικείμενα ευθύνης του.

Όλα τα μέλη του Δ.Σ τότε αλλά και τα επόμενα, την 2η περίοδο, προσέφεραν πάρα πολλά, αναλαμβάνοντας ευθύνες, καλούμενα να ασκήσουν διοίκηση, δίχως εξειδικευμένους υπαλλήλους, δίχως συγκροτημένο αρχείο αρχικά, δίχως γνώσεις, σε έναν οργανισμό που όσο περνούσε ο καιρός τόσο διαφαινόταν ότι αποτελούσε έναν κυκεώνα εκκρεμοτήτων και προβλημάτων,που βάλτωναν για περισσότερα από 20  χρόνια.

Έλαχε σε μας η ευθύνη, να διευθετήσουμε και να λύσουμε τα περισσότερα από όλα τα προηγούμενα ζητήματα, αλλά και τα καθημερινά, που προέκυπταν και που έπρεπε να αντιμετωπιστούν άμεσα.

Στις 12 Ιουνίου του 2013 αναλάβαμε ως διοίκηση και παραλάβαμε το ποσό των 11.216,55 ευρώ, από τον πρώην πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ.Γιαμά και χρέη περίπου 200.000 ευρώ.Την ίδια μέρα το ποσό που παραλάβαμε,  κατατέθηκε σε τράπεζα.

Ξεκινήσαμε από το μηδέν,μελετώντας την νέα ισχύουσα νομοθεσία και προχωρήσαμε σε αρχειοθέτηση όλων των εγγράφων που βρήκαμε.

Θα πρέπει να αναφέρω τη συνεισφορά των τριών μόνο υπαλλήλων που διέθεσε ο Δήμος -και μάλιστα όχι αποκλειστικά στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο αλλά με παράλληλα καθήκοντα.

Δουλέψαμε όλοι μαζί, με αυτή τη σύνθεση, για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, παραβιάζοντας ωράρια και άλλες προσωπικές υποχρεώσεις , προκειμένου να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της νεοσύστατης υπηρεσίας, διότι δεν υπήρχε καμία ομοιότητα με τα άλλα δημοτικά νομικά πρόσωπα.

Με αυτά που ανέφερα ως ξεκίνημα, κατορθώσαμε ώστε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, σήμερα, κατόπιν σωστής και αυστηρής διοικητικής και οικονομικής διαχείρισης,  να είναι ένας εύρωστος οργανισμός που όχι μόνο στέκεται όρθιος, στηριζόμενος στην δική του οικονομική αυτοτέλεια, αλλά παρουσιάζει και ένα έργο, αρκετά ενδιαφέρον και δύσκολο, το οποίο θα μείνει ως παρακαταθήκη  για την πόλη και τους συμπολίτες μας.

Όσον αφορά το ρόλο του λιμανιού γενικά, καταφέραμε να υπάρχει ήρεμη συνύπαρξη της εταιρείας ΜΑΡΙΝΑ ΑΕ, του Εμπορικού λιμένα και των λιμενεργατών, αναγνωρίζοντας στο καθένα από τα δύο μέρη το δικαίωμα τους να λειτουργούν σωστά αλλά παράλληλα να συνυπάρχουν και κανείς μας δεν παραγνώρισε τα οφέλη που έχει η πόλη μας, το Δημόσιο και το Δ.Λ.Τ. και από τα δύο μέρη.

Το μεν εμπορικό λιμάνι αποφέρει πολλά έσοδα στην πόλη μας και τους Δημόσιους φορείς της, επιβιώνουν απ’ αυτό περίπου 100 οικογένειες και αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Πρέβεζας, που το θυμόμαστε από μικρά παιδιά, αλλά και η ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε. είναι ένας επενδυτικός φορέας που τόσο ανάγκη έχει σήμερα η Ελλάδα της κρίσης αλλά και η τουριστική φυσιογνωμία της Πρέβεζας.

Το αλιευτικό καταφύγιο μπορεί κι αυτό να λειτουργεί άριστα, μετά από τις παρεμβάσεις μας που έγιναν, για να συγκεντρωθούν όλα τα επαγγελματικά σκάφη στο καταφύγιο, που γι αυτό το λόγο κατασκευάστηκε και με κάποιες εκσυγχρονιστικές προσθήκες μικρής κλίμακας, να ασκούν το επάγγελμά τους από αυτό, οργανωμένα οι επαγγελματίες αλιείς.

Πιστεύουμε ότι προσεγγίσαμε, μετά από πολλές ψυχοφθόρες διαδικασίες τη λειτουργία της συνύπαρξης και των τριών ιδιοτήτων του λιμανιού, όμως τελευταία παρουσιάζονται κάποια προβλήματα, που πρέπει να λυθούν.

Για το Δ.Λ.Τ. στόχος μας ήταν πάντα και συνεχίζει να είναι η λειτουργία του λιμανιού με τους τρεις ρόλους του: εμπορικού, τουριστικού και αλιευτικού. Η θέση μας αυτή, μας έχει γίνει συνείδηση και κανείς δεν μπορεί να την αλλοιώσει ή να την διαγράψει·θα υπάρχει πάντα η τρισδιάστατη υπόστασή του την οποία σεβαστήκαμε και συνεχίζουμε να σεβόμαστε εμείς και όλη η πόλη μας.

Θα μου επιτρέψετε, είναι υποχρέωσή μου, να αναφέρω επιγραμματικά τα έργα που έχουν γίνει  από τις 12-06-2013 έως σήμερα και που αναφέροντάς τα, θα αντιλαμβάνεσθε παράλληλα και τις παραμέτρους και τις δυσκολίες που είχε το καθένα από αυτά.Ίσως γι'αυτό κάποιοι να αναφέρονται σε καθυστερήσεις για ελάχιστα θέματα, οι οποίες οφείλονται όμως σε γραφειοκρατικές διαδικασίες άλλων υπηρεσιών και όχι σε δική μας ολιγωρία.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ από 12/06/2013 έως 21/03/2017

ΓΕΝΙΚΑ
1Διαδικασία μεταβίβασης μηχανημάτων από ιδιοκτησία πρώην Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας στην  ιδιοκτησία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας
2.Καταγραφή υλικών και εγκαταστάσεων που βρίσκονται στον εμπορικό λιμένα
3.Καταγραφή μετρητών ΔΕΗ σύμφωνα με τους οποίους πληρώνει ηλεκτρικό ρεύμα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο
4.Καταγραφή μετρητών ΔΕΥΑΠ σύμφωνα με τους οποίους πληρώνει νερό το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο
5. Δημιουργία και τήρηση βιβλίων συντήρησης μηχανημάτων
6. Έκδοση πιστοποιητικών ελέγχουμηχανημάτων
7.  Έλεγχοςδιπλωμάτων χειριστώνμηχανημάτων
8. Δημιουργία αρχείου για τον εμπορικό λιμένα -Ξεχωριστός φάκελος για κάθε πλοίο
9.  Αναλυτικές καταστάσεις εσόδων για κάθε παροχή υπηρεσίας
10.Δημιουργία αρχείου εισερχομένων-εξερχομένων εγγράφων- προστίμων ανά Υπουργείο-Υπηρεσία και υπόθεση
11. Δημιουργία και συμπλήρωση του Αρχείου με όλα τα προηγούμενα έγγραφα, που υπήρχαν, πριν την ανάληψη της αρμοδιότητας από τον Δήμο
12.Σύνταξη Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ) Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου,  και έγκρισή του  από το Δημοτικό Συμβούλιο
13Παρακολούθηση παλαιών δικαστικών υποθέσεων και παραστάσεις στα Δικαστήρια
14. Τακτοποίηση εκκρεμούσας υπόθεσης χρήσης Καρνάγιου στην περιοχή Βαθύ
15.  Προμήθεια προγράμματος είσπραξης ΚΟΚ.
16.   Προμήθεια προγράμματος μηχανοργάνωσης της Υπηρεσίας
17.Εύρεση -συγκέντρωση ψηφιοποίηση και αναπαραγωγή  φωτογραφικού αρχείου κατασκευής λιμένα Πρέβεζας


ΕΜΠΟΡΙΚΟ  ΛΙΜΑΝΙ
1.Καθαρισμός αλιευτικού καταφυγίου - τοποθέτηση λαμπτήρων - αρίθμηση δεστρών
2. ΚαθαρισμόςτουχώρουΠευκάκια Σφαγεία
3.Κατασκευή οικίσκου - Υγειονομείου για ενίσχυση  του εμπορικού ρόλου του λιμανιού
4. Καταγραφή κατάστασης αλιευτικού καταφυγίου και περιοχής Βαθύ
5.Επισκευή  δύο οικίσκων: α)αποθήκη και β)φυλάκιο Λιμεναρχείου
6.Συγκέντρωση στοιχείων για τους τεχνικούς ογκόλιθους και ανάθεση σε δικηγόρο για την σημερινή νομική υπόσταση, με σκοπό τη χρήση τους ή τη μεταφορά τους
7.Πλήρης Επισκευή Γερανού και αλλαγή ελαστικών λόγω μακροχρόνιας φθοράς. Για 14 χρόνια δεν υπήρξε η απαιτούμενη συντήρηση κυρίως των ελαστικών
8.     Προμήθειες πετρελαίου και λαδιών μηχανημάτων
9.     Περίφραξη εμπορικού λιμένα
10.  Αποκατάσταση ηλεκτρολογικών ζημιών στο Λιμάνι
11.  Επισκευή παλαιάς μεταλλικής  γεφυροπλάστιγγας
12.Κατασκευή νέας γεφυροπλάστιγγας από μπετό (Η υπάρχουσα ήταν σε αχρηστία λόγω μεγάλης φθοράς)
13. Προμήθεια υπολογιστή για την γεφυροπλάστιγγα
14. Τοποθέτηση υδρομέτρου για χρήση του ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ
15.Μελέτη  Εγκατάσταση και Εφαρμογή συστήματος διαχείρισης ποιότητας σύμφωνα με το πρότυπο ISO  9001:2008
16.  Λειτουργία, για πρώτη φορά, 24ωρης Φύλαξης Λιμένα και Χερσαίας Ζώνης
17Απελευθέρωση του παραλιακού μετώπου ανατολικά της πλατείας Ανδρούτσου από ελλιμενισμό ερασιτεχνικών και επαγγελματικών σκαφών σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ
18 Προσδιορισμός θέσεων στο αλιευτικό καταφύγιο και στην παραλιακή ζώνη σε συνεργασία με τον σύλλογο αλιέων και μεταφορά των αλιευτικών σκαφών στις προσδιορισμένες θέσεις, ανάλογα με την εποχή
19.            Μελέτη αποτύπωσης ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και υδραυλικών σωληνώσεων  Λιμένα, η οποία ουδέποτε είχε συνταχθεί
20.            Τεχνικός Ασφαλείας στις Λιμενικές εγκαταστάσεις (Υ.Α.Λ.Ε.)
21.            Μελέτη μεταφοράς δικτύων ρεύματος και ύδρευσης εκτός του χώρου του τουριστικού λιμένα
22.            Σχέδιο έκτακτης ανάγκης αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης
23.            Σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτου περιστατικού ρύπανσης της θάλασσας από πετρελαιοειδή και άλλες επιβλαβείς ουσίες
24.            Πρακτική και θεωρητική εκπαίδευση μελών ειδικής ομάδας (αλιέων, μελών ΛΕΚ κ.λ.π) για αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης
25.            Ανάθεση  σύνταξης φακέλου για την προκήρυξη τροποποίησης του masterplan λιμένα Πρέβεζας
26.            Προμήθεια υλικών (κάμερες ασφαλείας, ειδικός φωτισμόςκ.λ.π) και τοποθέτησή τους, σύμφωνα με το εγκεκριμένο Σχέδιο Ασφάλειας Λιμενικών Εγκαταστάσεων (Σ.Α.Λ.Ε.)


ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε.
1.     Προσκόμιση όλων των οφειλόμενων παλαιών εγγυητικών επιστολών  από την εταιρεία ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε. προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο
2.     Βεβαίωση και είσπραξη όλων των μισθωμάτων με τις σχετικές προσαυξήσεις ,των οφειλόμενωναπό τον Ιούνιο του 2012,της  ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε προς το Δ.Λ.Τ ,σύμφωνα με τη σύμβαση έτους 2008
3.     Εκπροσώπηση και συμμετοχή του Δ.Λ.Τ. στην Επιτροπή Σχεδιασμού Ανάπτυξης Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας (Ε.Σ.Α.Λ.)
4.     Συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση της εταιρείας ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε. κατόπιν πρόσκλησης
5.     Τοποθέτηση μετρητή για την κατανάλωση ρεύματος από την εταιρεία  ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε.  ώστε να εισπραχθούν οι οφειλές της προς το Δ.Λ.Τ και βεβαίωση των οφειλομένων ποσών από την έναρξη λειτουργίας της (Ιούνιος 2012)
6.     Διαδικασία διαγραφής  των οφειλών του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου,  που προέρχονταν από κατανάλωση νερού στη ΜΑΡΙΝΑ  και χρέωση της εταιρείας από την έναρξη λειτουργίας της
7.     Λήψη απόφασης για χρήση της δυτικής προβλήτας από τα εμπορικά πλοία -σε έκτακτες περιπτώσεις- έως ότου κατασκευασθεί η ανατολική προβλήτα
8.     Επίβλεψη των έργων που εκτελούνται από την εταιρεία "ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΛΙΜΕΝΑΣ Α.Ε " από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.
9.     Κυματική μελέτητουριστικούλιμένα


ΠΑΡΑΛΙΑ
1.     Αποτύπωση χερσαίας ζώνης λιμένα  από μνημείο Ναύτη μέχρι πλατεία Ανδρούτσου
2.     Επισκευή μνημείου Ναύτη και αντικατάσταση περίφραξης
3.     Ανακατασκευή Παιδικής Χαράς Πλατείας Ανδρούτσου, σύμφωνα με τις νόμιμες προδιαγραφές και συνεχής συντήρηση
4.     Τοποθέτηση ειδικών φωτιστικών σωμάτων στην παραλία σε όλο το μήκος της παραλίας τύπου LED, με ειδικά κάτοπτρα για περισσότερο φωτισμό
5.     Βάψιμοιστώνφωτισμού (κολώνες)
6.     Συντήρηση (βάψιμο-επισκευή) στο κιόσκι της πλατείας Ανδρούτσου.
7.     Κατασκευή νέας περίφραξης περιμετρικά της παιδικής χαράς.
8.     Μελέτη ανακατασκευής συντριβανιού πλατείας Ανδρούτσου (αποστολή σε Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, Λιμεναρχείο και Υπουργείο Ναυτιλίας για έγκριση) Απομένει η ολοκλήρωση της σύνταξης προκήρυξης.
9.     Διαδικασία τοποθέτησης γλυπτού ΑΚΤΙΑ -ΓΟΡΓΟΝΑ (βρισκόμαστε στη γραφειοκρατική διαδικασία μεταξύ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Υπουργείου Εσωτερικών για την συγκρότηση της Επιστροπής Κρίσης Μνημείων).
10.            Τοποθέτηση παγκακίων στην παραλιακή ζώνη και στην πλατεία Ανδρούτσου
11.            Δενδροφύτευση παρτεριών του πάρκινγκ με εγκατάσταση αυτόματου ποτίσματος
12.            Δενδροφύτευση από Δικαστικό Μέγαρο έως Δημαρχείο στις θέσεις των κατεστραμμένων δέντρων
13.            Τοποθέτηση 11 πωλητών νερού και ρεύματος για την εξυπηρέτηση των τουριστικών σκαφών (pillars)
14.            Επισκευήκρηπιδωμάτων παραλίας (Ύφαλα)
15.            Συντήρηση και επισκευή φθορών πεζόδρομου παραλίας
16.            Τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης
17.            Παραχωρήσεις χώρων στην χερσαία ζώνη λιμένα
18.            Χωροταξική τακτοποίηση περιπτέρων στην παραλία σχετικά με την κατάληψη πολλών τ.μ. (κατάργηση εικόναςsupermarket και λούνα πάρκ)
19.            Καθορισμός συγκεκριμένου χρόνου χρήσης μετώπου παραλίας από ερασιτέχνες αλιείς(μόνο για χειμερινούς μήνες)
20.            Σύνταξη μελέτης για μικρές επεμβάσεις στο πλακόστρωτο της χερσαίας ζώνης λιμένα


ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ
1.       Καταγραφή της περιουσίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου
2.       Διαδικασία παραλαβής των δύο καταστημάτων του τουριστικού περιπτέρου
3.       Καταγραφή και αποτύπωση κτιρίου Τουριστικού Περιπτέρου.
4.       Δήλωσή του κτιρίου του τουριστικού περιπτέρου στο Κτηματολόγιο διότι δεν υπήρχε.
5.       Δημοπρασία των δύο καταστημάτων του τουριστικού περιπτέρου και μίσθωση αυτών
6.       Συντήρηση κτιρίου  του Δ.Λ.Τ.
7.       Εσωτερικέςδιαρρυθμίσεις τουκτιρίου.
8.       Προμήθεια εξοπλισμού: υπολογιστές, γραφεία, καρέκλες,εντοιχισμένες βιβλιοθήκες, κλιματιστικά, συσκευές τηλεφώνου και fax
9.       Επισκευή παλαιών επίπλων
10.  Δημιουργία αρχείου οικοδομικών αδειών των κτιρίων ιδιοκτησίας του Δ.Λ.Τ


ΜΕΛΕΤΕΣ
Εκτός των μελετών που αναφέρονται  στις παραπάνω κατηγορίες, το Δ.Λ.Τ. έχει προβεί στην σύνταξη των κάτωθι μελετών:
1.     Καταγραφή των αλιευτικών καταφυγίων του Δήμου Πρέβεζας, για εξομοίωση με την χερσαία ζώνη λιμένα
2.     Χάραξη αιγιαλού στα αλιευτικά καταφύγια του Δήμου Πρέβεζας
3.     Χωροθέτηση- ΑδειοδότησηΥδατοδρομίου στηνΠρέβεζα
4.     Συμμετοχή στο πρόγραμμα INTERREG -V με θέμα «Αναδιαμόρφωση του τομέα μεταφορών με την ανάπτυξη ενός δικτύου υδροπλάνων στην Περιφέρεια Ιονίου».

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
1.     Προμήθεια γιορτινούδιακόσμου για τον στολισμό της πόλης κατά την περίοδο των εορτών Χριστούγεννα-Πάσχα-Απόκριες
2.     Συμμετοχή του Δ.Λ.Τ στην διοργάνωση της εκδήλωσης της «ΟΠΕΡΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ»
3.     Λήψη απόφασης για έκδοση τουριστικού φυλλαδίου και δέσμευση πίστωσης


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
1.     Έλεγχος από ορκωτούς λογιστές των οικονομικών του Δ.Λ.Τ. για τα έτη 2013,2014,2015 και 2016
2.     Τακτοποίηση οφειλών στην ΔΕΗ από χρήση ιδιωτών
3.     Αναγκαστική δικαστική διαδικασία είσπραξης οφειλών παρελθόντων ετών τουριστικού περιπτέρου
4.     Εισπράξεις από χρήση εμπορικού λιμένα
5.     Εισπράξεις από ελλιμενισμό σκαφών στην παραλιακή ζώνη
6.     Εισπράξεις από χρήση αυτόματων πωλητών νερού και ρεύματος
7.     Εισπράξεις από πρόστιμα
8.     Εισπράξεις από μίσθωση χώρου εγκατάστασης ΑΤΜ της τράπεζας ALPHABANK
9.     Ρύθμιση παλαιών οφειλών του πρώην Λιμενικού Ταμείου (από έτος 2002)  προς ΔΕΥΑΠ, σε μηνιαίες δόσεις
10.            Ρύθμιση παλαιών οφειλών του πρώην Λιμενικού Ταμείου  προς ΔΕΗ σε μηνιαίες δόσεις
11.            Έγκριση απολογισμώνετών  2012,2013,2014,2015 και 2016
12.            Απόδοση στο Δήμο Πρέβεζας ποσού 32.000 ευρώ ετησίως για καθαρισμό και  αποκομιδή απορριμμάτων από τη χερσαία ζώνη λιμένα



Πρέπει να τονίσω ότι :

1.     Σε όλη τη διάρκεια της θητείας μας, μέχρι σήμερα δεν εισπράξαμε ούτε εγώ ούτε ο αντιπρόεδρος ούτε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καμία αποζημίωση.
2.     Με αυστηρό τρόπο οικονομικής διαχείρισης, μη υποκύπτοντας σε αιτήματα που παραβίαζαν την έννοια της ισονομίας,καταφέραμε να τακτοποιήσουμε εκτός από το χρέος που παραλάβαμε περίπου 200.000 ευρώ, να παρουσιάσουμε όλα τα έργα μεγάλου κόστους που προανέφερα, και στις 21/03/2017 το Δ.Λ.Τ να έχει καταθέσεις 445.060,33ευρώ σε Τράπεζα.



Τελειώνοντας

Ευχαριστώ τον Δήμαρχο για τους υπαλλήλους που διέθεσε προκειμένου να λειτουργήσουμε.
Ευχαριστώ για την συνεργασία τους Λιμενάρχες κ.Σορβίνο και κ.Τιφτικίδη, τους Υπολιμενάρχες κα.Μαργέλη και κ.Σούγκα και όλα τα μέλη του σώματος του Λιμεναρχείου.
Ευχαριστώ τον αντιπρόεδρο κ.Κορωναίο, όλους τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, κατά τη διάρκεια και των δύο θητειών, που μαζί πορευθήκαμε σε αυτό το δύσκολο αλλά ενδιαφέρον ταξίδι, παλεύοντας "με τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες".
Ευχαριστώ τους υπαλλήλους του Δ.Λ.Τ.,  αλλά και αυτούς από τον Δήμο που με τις εξειδικευμένες γνώσεις τους, ανταποκρίνονταν όσες φορές κι αν τους ζητήθηκε, κάνοντας υπερωρίες χωρίς αποζημίωση, για τον χρόνο που διέθεσαν,το ενδιαφέρον τους και την αγάπη τους για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, σαν να ήταν το δικό τους σπίτι.
Θα μου επιτρέψετε να τους αναφέρω: Την κ.Βάνου, την κ.Δημητράκου, την κ.Μωραϊτη, την κ.Γέρου, τον κ.Διαμάντη, τον κ.Χήτο , τον κ.Λώλο  τον κ.Τσουμάνη, και την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου.
Μπορώ να πω ότι λειτουργούσαμε σαν μία οικογένεια, ίσως γι'αυτότελικά είχαμε αυτό το σημαντικό έργο.

Η πρόεδρος 
Καζάκου Παρθενία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου