Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Απριλίου 28, 2017

ΠΡΕΒΕΖΑ: Με επιτυχία η άσκηση ετοιμότητας της Πυροσβεστικής στις εγκαταστάσεις του SUPER MARKET AB ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ


Στα πλαίσια της διαρκούς εκπαίδευσης των Υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας, πραγματοποιήθηκε « ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ» με τη συμμετοχή και άλλων Υπηρεσιών, το πρωινό της Παρασκευής στις εγκαταστάσεις του SUPER MARKET ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ που βρίσκεται στο 4ο χλμ ΕΟ Πρέβεζας-Ιωαννίνων του Δήμου Πρέβεζας.

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε την εκδήλωση πυρκαγιάς στο χώρο της αποθήκης του SUPER MARKET όπου υπήρχε μεγάλος όγκος εμπορευμάτων, εντός της οποίας είχε εγκλωβιστεί ένα (1) άτομο που λόγω εισπνοής καπνών έχει χάσει τις αισθήσεις του.

Η Πυρσοβεστική Υπηρεσία κατόπιν ειδοποίησης για την εκδήλωση της πυρκαγιάς σήμανε συναγερμό, ενώ ταυτόχρονα ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ., τον ΔΕΔΔΗΕ και το Ε.Κ.Α.Β.




Η πυροσβεστική έξοδος που αναχώρησε για τον τόπο του συμβάντος αποτελούνταν από τρία (3) πυροσβεστικά οχήματα και οκτώ (8) άτομα.

Η πυροσβεστική έξοδος μετά από συντονισμένες ενέργειες, υπό τις οδηγίες του επικεφαλής, προέβη στην κατάσβεση της πυρκαγιάς ενώ ταυτόχρονα εντοπίστηκε το εγκλωβισμένο άτομο το οποίο και διασώθηκε













Στη συνέχεια μετά την επιστροφή όλων των πυροσβεστικών δυνάμεων στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας ακολούθησε απολογισμός, παρατηρήσεις, κριτική και προτάσεις για την όλη διεξαγωγή της άσκησης ετοιμότητας.


Επίσης, Την Τετάρτη 27-04-2017 και περί Ω/09:00΄, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας, άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΠΥΡΣΟΣ 2017» με τη συμμετοχή εκπροσώπων των λοιπών εμπλεκόμενων φορέων (Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πρέβεζας, Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, Διεύθυνση Αστυνομίας Πρέβεζας, Λιμεναρχείο Πρέβεζας, Διεύθυνση Δασών Πρέβεζας, ΔΕΔΔΗΕ Πρέβεζας, Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων (Λ.Ε.Κ.) Πρέβεζας και Τ.Υ.Π.Ε.Τ.-κατασκηνώσεις Λούτσας).

Σκοπός της άσκησης ήταν να βελτιωθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων στη δασοπυρόσβεση καθώς και η μεταξύ τους συνεργασία, στα πλαίσια της καλύτερης προετοιμασίας για την ερχόμενη αντιπυρική περίοδο.


Πρέβεζα 28 Απριλίου 2017
Ο Αν. Διοικητού

Αθανάσιος Δ. Μικρούλης
Αντιπύραρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου