Σάββατο, 20 Μαΐου 2017

ΠΡΕΒΕΖΑ: Μεγαλειώδης πορεία ειρήνης για την βάση του Ακτίου


Οι Επιτροπές Ειρήνης Αγρινίου, Άρτας, Λευκάδας, Μεσολογγίου, Πρέβεζας, τα Εργατικά Κέντρα Αγρινίου, Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Λευκάδας, οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Αγρινίου, Άρτας, Κέρκυρας, Πρέβεζας, οι Εμπορικοί Σύλλογοι Ιωαννίνων και Πρέβεζας, φοιτητικοί σύλλογοι, σύλλογοι γυναικών, συνδιοργάνωσαν μια μεγαλειώδη Πορεία Ειρήνης, σήμερα 20 Μαΐου, στις 7μμ, στο Άκτιο, ενάντια στην ύπαρξη της ΝΑΤΟϊκής Βάσης που υπάρχει εκεί.

Στόχος της διαμαρτυρίας ήταν η καταδίκη της στρατιωτικής εμπλοκής των ΗΠΑ στην ΣΥΡΙΑ, των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, και η απεμπλοκή της Ελλάδας και το κλείσιμο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών στρατιωτικών βάσεων. 

«Το ενδεχόμενο μιας γενικευμένης ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης είναι ανοικτό. Ο πόλεμος στον καπιταλισμό είναι αναπόφευκτος κι αυτό έχει αποδειχθεί μέσα από την ιστορική και την πρόσφατη πείρα. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τον Τουρκικό λαό και τους άλλους λαούς της περιοχής. Αντίθετα, μας ενώνουν οι κοινές αγωνίες, τα κοινά προβλήματα και συμφέροντα και απαιτείται να δυναμώσουμε την κοινή πάλη», γίνεται λόγος στην ανακοίνωσή από  τους οι διοργανωτές της Πορείας Ειρήνης.

Στην πορεία, μεταξύ άλλων συμμετείχε ο Βουλευτής Αιτ/νίας του ΚΚΕ, Νίκος Μωραίτης.

Η πορεία, λίγο μετά τις 8 το βράδυ αφού διέσχισε την Λεωφόρο Ειρήνης, κατέληξε στην πλατεία Ανδρούτσου όπου αυτή την ώρα πραγματοποιούνται σχετικές ομιλίες.

Δείτε φώτο από την πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του PrevezaBest στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα‘