Δευτέρα, Μαΐου 22, 2017

ΠΡΕΒΕΖΑ: Αναφορές στη Βουλή, από τον Σ.Γιαννάκη σχετικά με την αναστολή λειτουργίας Περιφερειακού Ιατρείου ΄Ασσου & την "Κάλυψη εξόδων διαμονής επικουρικών ιατρών για τα Κ.Υ. Καναλλακίου και Πάργας"


Αναφορά κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων, ο Βουλευτής ΝΔ Ν.Πρέβεζας, Στέργιος Γιαννάκης με αφορμή επιστολή των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων Νικολιτσίου, ΄Ασσου, Μελιανών και Πολυστάφυλλου του Δήμου Ζηρού, της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, σχετικά με πρόθεση 6ης ΥΠΕ για αναστολή λειτουργίας Περιφερειακού Ιατρείου ΄Ασσου.


Προς
Τον Υπουργό Υγείας
κ. Ανδρέα Ξανθό
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Με την παρούσα σας διαβιβάζω την με αριθμό πρωτοκόλλου 15/15-05-2017 επιστολή των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων Νικολιτσίου, ΄Ασσου, Μελιανών και Πολυστάφυλλου του Δήμου Ζηρού, της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, με την οποία εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την πρόθεση της 6ης ΥΠΕ και του Συντονιστή Διευθυντή του Κ.Υ. Θεσπρωτικού αφενός να ανασταλεί η λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου ΄Ασσου και αφετέρου να σταματήσει η ιατρός του Περιφερειακού Ιατρείου Παπαδατών να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε χωριά της περιοχής.

Παρακαλώ να μου γνωρίσετε τις απόψεις σας καθώς επίσης και τυχόν αποφάσεις σας ώστε να μην πληγεί και άλλο η ήδη υποβαθμισμένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας της περιοχής, η οποία  έχει χαρακτηριστεί από τις φτωχότερες περιοχές της Ευρώπης και κατοικείται κυρίως από υπερήλικα άτομα με αδυναμία μετακίνησης λόγω προβλημάτων υγείας, οικονομικών προβλημάτων και ελλιπών δρομολογίων του ΚΤΕΛ.

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΠΡΕΒΕΖΗΣ Ν.Δ.

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Επίσης, ο κ.Γιαννάκης, κατέθεσε στη βουλή των Ελλήνων μία ακόμη Αναφορά με αφορμή επιστολή του Δημάρχου Πάργας κ. Αντωνίου Νάστα, με θέμα: "Κάλυψη εξόδων διαμονής επικουρικών ιατρών για τα Κ.Υ. Καναλλακίου και Πάργας".

Προς
Τον Υπουργό Υγείας
κ. Ανδρέα Ξανθό
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Με την παρούσα σας διαβιβάζω την με αριθμό πρωτοκόλλου 4873/18-05-2017 επιστολή του Δημάρχου Πάργας κ. Αντωνίου Νάστα με θέμα: «Κάλυψη εξόδων διαμονής επικουρικών ιατρών για τα Κ.Υ. Καναλλακίου και Πάργας» με την οποία κοινοποιείται απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάργας σχετικά με την κάλυψη των εξόδων διαμονής τεσσάρων (4) επικουρικών ιατρών για τα Κέντρα Υγείας Πάργας και Καναλλακίου, η πρόσληψη των οποίων κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να λειτουργήσουν ικανοποιητικά τα ανωτέρω Κέντρα Υγείας.
Παρακαλώ να μου γνωρίσετε την άποψή σας καθώς επίσης και τυχόν ενέργειές σας για προκήρυξη των αντίστοιχων θέσεων ειδικευμένων επικουρικών ιατρών,  δεδομένου ότι η εν λόγω περιοχή είναι από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς, με αποτέλεσμα να καλούνται τα δύο Κέντρα Υγείας, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, να ανταποκριθούν σε πολύ μεγάλο αριθμό περιστατικών και να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή τόσο των δημοτών όσο και των τουριστών.
Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΠΡΕΒΕΖΗΣ Ν.Δ.
ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του PrevezaBest στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα‘