Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Μαΐου 19, 2017

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η ΝΟΔΕ ΝΔ για την λειτουργία του λιμένα Πρέβεζας


Την δεκαετία του 1990 χωροθετήθηκε ο Τουριστικός Λιμένας Πρέβεζας και ξεκίνησε η κατασκευή του ανατολικού προβλήτα του Εμπορικού Λιμένα.

Το 2000, με απόφαση του ΣΤΕ, σταμάτησαν οι εργασίες κατασκευής της επέκτασης του ανατολικού προβλήτα.

Το 2008, υπογράφθηκε σύμβαση μεταξύ του τότε Λιμενικού Ταμείου και επενδυτή για την κατασκευή του Τουριστικού Λιμένα.

Έκτοτε έχουν περάσει 17 και 9 χρόνια αντίστοιχα και τόσο η Μαρίνα όσο και ο ανατολικός προβλήτας δεν έχουν ακόμη κατασκευασθεί . Κάποιοι έχουν  σοβαρότατες  ευθύνες γι’ αυτό ,  γιατί  υπονόμευσαν  το  μέλλον  του  τόπου  μας .

Όλοι γνωρίζουμε και αναφέρουμε, ότι ο ρόλος του λιμανιού της Πρέβεζας είναι τριπλός  , εμπορικός  , τουριστικός και αλιευτικός.

Όλοι γνωρίζουμε και δεν αμφισβητείται από κανέναν  ο σημαντικός ρόλος που διαδραματίζει στην πόλη τόσο το εμπορικό λιμάνι όσο και το τουριστικό λιμάνι.

Η ανάπτυξη  μιας περιοχής στηρίζεται , εκτός των άλλων ,στην δημιουργία υποδομών, οι οποίες θα είναι σωστά κατασκευασμένες ,άρτιες τεχνικά, ολοκληρωμένες ,με προοπτική ετών , με δυνατότητες ανάπτυξης,  και που η μία δεν θα αναιρεί την άλλη.

Όλοι θέλουμε να αποκτήσουμε ένα Εμπορικό λιμάνι σύγχρονο με όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται και μία Μαρίνα που δεν θα έχει να «ζηλέψει» τίποτα από  τις  Μαρίνες  άλλων  περιοχών .

Για τους λόγους αυτούς και  με  αυστηρό  χρονοδιάγραμμα  μετά  ρητρών ,   θα πρέπει να επισπευσθούν  και να ολοκληρωθούν ΑΜΕΣΑ  οι διαδικασίες για την σωστή  κατασκευή τόσο της Μαρίνας όσο και του ανατολικού προβλήτα ώστε το καθένα να διαδραματίσει τον ρόλο του  και να προσφέρει στην πόλη . Δεν  μπορεί  να  ταλανίζει  το  θέμα  της  ολοκλήρωσης  των  έργων  επί  μακρών και  να  φτάνει  να  αποτελεί σημείο  διένεξης,  ο  Δυτικός  προβλήτας . Οι  υπεύθυνοι  να  δώσουν  ΛΥΣΗ……ΣΗΜΕΡΑ .

Ο σωστός σχεδιασμός  θα φέρει ανάπτυξη ,  ενώ ο λάθος , αποτελεί  μόνο σπατάλη πόρων .

ΓΡΑΦΕΙΟ  ΤΥΠΟΥ
ΝΟΔΕ  ΝΔ  ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου