Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η Exxon Mobil μύρισε πετρέλαιο


Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο συμμετοχής του αμερικανικού κολοσσού Exxon Mobil στις έρευνες για την ανεύρεση πετρελαίου στο Ιόνιο. 


Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις προσεχείς ημέρες στελέχη της εταιρείας θα έρθουν στην Ελλάδα προκειμένου να υπογράψουν συμφωνία με τα ΕΛΠΕ και τη γαλλική Total που εξασφάλισαν τα δικαιώματα αναζήτησης. Να σημειωθεί ότι η Exxon Mobil ήδη συμμετέχει στις πετρελαϊκές έρευνες στην Κύπρο και η πιθανή νέα συμφωνία εδραιώνει τη θέση του στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, όπου πλέον υπάρχει οξύτατος ανταγωνισμός της παγκόσμιας πετρελαϊκής βιομηχανίας. 

Επιπλέον η έλευσή της στην Ελλάδα ενισχύει τις ενδείξεις για την ύπαρξη σημαντικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και εκτιμάται ότι θα επιταχύνει τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή. Σε περίπτωση συμφωνίας η αμερικανική εταιρεία θα συμμετάσχει τόσο σε θαλάσσιες έρευνες στο Ιόνιο όσο και σε χερσαίες σε Άρτα- Πρέβεζα και Γιάννενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του PrevezaBest στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα‘