Τρίτη, Ιουνίου 13, 2017

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ, Aκόμη 2 χρόνια Πρωθυπουργός με τις ευλογίες Σόιμπλε και Καραμανλήδων!


Ο Γερμανός δεν ρισκάρει να τον αντικαταστήσει με τον Μητσοτάκη!


Δύο χρόνια ζωής στην εξουσία κέρδισε ο Τσίπρας με την ευλογία του Σόιμπλε. Μια ακόμη ένδειξη ότι ο Αλέξης και η κυβέρνηση Σύριζα είναι τόσο βολική ώστε ο Γερμανός δεν ρισκάρει να τον αντικαταστήσει με τον Μητσοτάκη!
Την εκτίμηση ότι θα υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, εξέφρασε ο υπ. Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας σε συνέδριο για τις προοπτικές των οικονομιών του G20 στο Βερολίνο.
«Θα το καταφέρουμε την Πέμπτη. Θα δείτε», είπε χαρακτηριστικά κληθείς να απαντήσει σε σχετική ερώτηση.
Την ίδια στιγμή ένας Καραμανλής, ο Κώστας του Αχιλλέα, δίνει συγχαρητήρια στην κρατική μηχανή επισκεπτόμενος το νησί της Λέσβου!
-Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στην κρατική μηχανή, να δώσουμε συγχαρητήρια στον στρατό της περιοχής, στην πυροσβεστική, στην αστυνομία, στην εκκλησία, γιατί όλες αυτές τις δύσκολες ώρες όλος ο κρατικός μηχανισμός έχει επιδείξει μεγάλη αυταπάρνηση, είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ Καραμανλής.
Τελικά δεν την παλεύεις σ΄αυτό το κράτος και να γιατί:
Μπορεί η Ελλάδα να σωθεί από την κατάρρευση στην οποία οδηγείται –και από ποιους;
του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου
Σε μια εποχη κοσμογονικων ανακαταταξεων,σε ολα τα επιπεδα,η χωρα βρεθηκε να κυβερναται απο μια δρακα ιδεοληπτικων και φανατισμενων, πικροχολων ανθρωπων,που το μονο που τους ενδιαφερει ειναι η νομη της εξουσιας και η ικανοποιηση απωθημενων.Υπο αυτη την εννοια, ειναι ικανοι για ολα.
Η προσπάθεια του κ. Αλέξη Τσίπρα να αναρριχηθεί στην εξουσία και να παραμείνει σε αυτήν το 2015, κόστισε στην οικονομία και στην κοινωνία περί τα 96 δισεκατομμύρια ευρώ και την λόγω κεφαλαιουχικών ελέγχων ουσιαστική έξοδό μας από την ευρωζώνη.Παρ’ολα αυτα τον Σεπτεμβριο 2015,ο λαος τον ξαναεφερε στην εξουσια ανταμοιβοντας την ολεθρια διακυβερνηση του. Στην συνέχεια, το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο που υπέγραψε ο κ. πρωθυπουργός – αλλά δεν θέλει να εφαρμόσει, ήτοι δεν σέβεται την υπογραφή του– έχει φέρει την χώρα στο χείλος της διαρθρωτικής της καταστροφής, παραλληλης με μια πνευματική συντριβή ανυπολόγιστου κόστους. Και στην οποιαν θα πρεπει να προστεθει και η κακοποιηση της εικονας της χωρας.
Την ιδια στιγμη, εκτός Ελλάδος ο κόσμος αλλάζει με απίστευτη ταχύτητα, με αποτέλεσμα η εποχή μας να χαρακτηρίζεται ως αυτή των ανατροπών, φαινόμενο που προκαλεί αστάθειες και αβεβαιότητες.
Τα τρία τελευταία χρόνια ετσι, στις γνωστές συναντήσεις της παγκόσμιας ελίτ στο Νταβός –όπου η ελληνική απουσία είναι κραυγαλέα– πολύς λόγος γίνεται για την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση και τις επιπτώσεις της στην πολιτική, την οικονομία τις κοινωνικες συμπεριφορες και την δημόσια διοίκηση. Όλοι δε συμφωνούν ότι η εξέλιξη αυτή θίγει ήδη πολύ σοβαρά προβλήματα οικονομικής και κοινωνικής οργάνωσης, τα οποία δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από ανθρώπους που αρνούνται την πραγματικότητα του παρόντος, αδιαφορούν για το μέλλον και είναι ασφυκτικά παγιδευμένοι στο παρελθόν.
«Στις μέρες μας», γράφει ο Άντριαν Γούλντριτζ, αρχισυντάκτης στο περιοδικό Εκόνομιστ, «ο κόσμος χρειάζεται περισσότερο από ποτέ έξυπνες κυβερνήσεις. Οι τελευταίες όμως, στην σημερινή εποχή της υπερχρέωσης και των κινδύνων που δημιουργούν υπέρογκα δημόσια χρέη, θα πρέπει να μάθουν να επιτυγχάνουν περισσότερα με λιγότερα. Θα χρειαστεί, με άλλα λόγια, να γίνουν εξυπνότερες. Άρα θα πρέπει οι κυβερνήσεις να μάθουν να προσλαμβάνουν τους καλύτερους και τους εξυπνότερους από την αγορά εργασίας. Απο μόνο του, το γεγονός αυτό ειναι μια τεραστια ανατροπη …».
Αν αυτά συμβαίνουν στο επίπεδο της κρατικής διακυβέρνησης, εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς ποιες είναι οι επιπτώσεις την τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης και στον ιδιωτικό τομέα, τόσον από οικονομικής όσο και από κοινωνικής πλευράς. Ένα άλλο ερώτημα που εγείρεται ετσι, είναι αυτό της αντιληπτικής ικανότητας που έχει μία κοινωνία απέναντι σε εξελίξεις που ανατρέπουν υφιστάμενες καταστάσεις και απαιτούν εγρήγορση ως προς την ανταπόκριση σε αυτές. Από την άποψη αυτή, ωστόσο, τα νέα κάθε άλλο παρά καλά είναι για την καθ’ημας πραγνατικοτητα.
Το ελληνικό πολιτικό σύστημα στο σύνολό του αρνείται να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της πραγματικότητος και στις ανατροπές που αυτές εμπεριέχουν. Έτσι, στην διάρκεια της μεταπολίτευσης οδήγησε την χώρα στην πτώχευση και σήμερα αρνείται να καταλάβει τα αίτιά της και να τα διορθώσει. Για πολλά χρόνια, μεταπολεμικά, η εγχώρια πολιτική τάξη, με κάποιες μικρές εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα, αρνήθηκε πεισματικά να εκσυγχρονιστεί και αρκέστηκε στην επίτευξη καλών εκλογικών αποτελεσμάτων, οπως και στην διαχείριση υπέρ των «ημέτερων» ενός συνεχώς διογκούμενου πελατειακού κράτους. Ακόμα χειρότερα, οι πολιτικές ηγεσίες, με πρώτες τις αντιφιλελεύθερες, ταλαιπώρησαν άσχημα την εκπαίδευση, υποβάθμισαν την έρευνα και την τεχνολογική εξέλιξη και έχασαν το τραίνο της τεχνολογικής επανάστασης, που σήμερα έχει οδηγήσει στην ψηφιακή ανατροπή.
Αποτέλεσμα αυτής της κοντόθωρης και καταστροφικής για το μέλλον της χώρας τακτικής είναι η απομάκρυνση της Ελλάδος από τον σύγχρονο τεχνικό πολιτισμό και η αδυναμία της να βελτιώσει τις διοικητικές και παραγωγικές της δομές. Ακομα χειροτερα,η χωρα απομακρυνεται και απο πηγες γνωσης, την ωρα που η τελευταια συνιστα κορυφαια πρωτη υλη.Έτσι, ανεξάρτητα από την κρίση χρέους, η χώρα, ακόμα και αν τής το δωρίσουν, ολίγες δυνατότητες έχει να αποκτήσει μία αξιόλογη θέση στον νέο διεθνή καταμερισμό της εργασίας. Υπό αυτές τις συνθήκες, συνεπώς, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για την Ελλάδα. Ακόμα και αν μετά μία γερμανική υποχώρηση άλλαζαν τα οικονομικά δόγματα της ευρωζώνης, η χώρα μας πολύ δύσκολα θα μπορούσε να παρακολουθήσει τις ταχύτατες μεταβολές στον σύγχρονο κόσμο.
Όπως προκύπτει από έρευνες συμπεριφορών και αντιλήψεων του οργανισμού διαΝΕΟσις, αλλά και άλλων φορέων, στην χώρα υπάρχει και σοβαρό πρόβλημα στάσης και συμπεριφοράς απέναντι στο γίγνεσθαι. Δυστυχώς, στην διάρκεια της μεταπολιτεύσεως κυρίως, τα πολιτικά ιδεολογήματα και η αφροσύνη των ανταγωνισμών σε όλα τα επίπεδα, αποξένωσαν την πολιτική από τον κοινό νου και δημιούργησαν πνευματικά και συναισθηματικά ρήγματα τα οποία σήμερα θα μπορούσαν να καταπιούν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.
Εννοείται δε ότι όσο, η παρούσα κυβέρνηση κυρίως, θα βοηθά ώστε να κυριαρχούν οι αρχαϊκές δομές κοινωνικής συνοχής, αυτές που την έφεραν στην εξουσία, θα έχουμε μεγάλη δυσκολία αντιδράσεως στους πραγματικούς λόγους της παρακμής. Η εγκαταλελειμμένη έτσι στην τύχη της κοινωνία, από το κράτος, αντί να προσβλέπει στο αύριο, εμπιστεύεται παλαιούς συνεκτικούς δεσμούς και αδυνατεί να συλλάβει την σφαίρα νέων αξιών.
Το ερώτημα που προβάλλει συνεπως, είναι αν υπάρχουν στην χώρα προοδευτικές αστικές δυνάμεις ικανές να παρασύρουν την κοινωνία έξω από το τέλμα –για το οποίο δεν είναι άμοιρη ευθυνών–, ή αν τελικά θα την εγκαταλείψουν αφήνοντάς την να βυθιστεί σε αυτό.Απο την αποψη αυτη λοιπον,το συνδρομο της μοιρολατρειας ειναι οτι χειροτερο θα μπορουσε να μας συμβει.
kourdistoportocali

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του PrevezaBest στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα‘