Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Ιουνίου 07, 2017

Ακόμα ένα έτος παράταση για τα έργα στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων

Την 7η συνεχόμενη παράταση του, πήρε το έργο αναβάθμισης του Αεροδρομίου Ιωαννίνων "Βασιλεύς Πύρρος".
Το έργο που έχει ταλαιπωρηθεί και ταλαιπωρεί για χρόνια, με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών, έχει ως νέα ημερομηνία ολοκλήρωσης την 29η Μαϊου 2018.
Ο πλήρης τίτλος του έργου είναι « Επέκταση του κτιρίου αεροσταθµού, επέκταση δαπέδου στάθµευσης αεροσκαφών, νέου συνδετηρίου τροχοδρόµου, νέου οδικού δικτύου πρόσβασης στον αερολιµένα και επέκταση διαµόρφωσης χώρων στάθµευσης οχηµάτων στον Κρατικό Αερολιµένα Ιωαννίνων “ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΠΥΡΡΟΣ” και ανάδοχος εταιρεία είναι η ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ με έκπτωση 52%.
Το έργο πήρε την νέα παράταση λόγω καθυστερήσεων στην παραλαβή (από την ΥΠΑ και το Αεροδρόμιο στην ανάδοχο) από τις 18.4.2016 έφτασε να ολοκληρωθεί στις 5 Απριλίου 2017, ενώ ένας δεύτερος λόγος ήταν η διακοπή εργασιών για σχεδόν 3 μήνες (4.10.16-31.12.16) λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών.
Οι υπολειπόµενες εργασίες του έργου αφορούν κυρίως τις εργασίες κατασκευής επέκτασης και αναδιαρρύθµισης του υπάρχοντος κτιρίου, την κατασκευή του περιβάλλοντος χώρου στάθµευσης και των οδικών συνδέσεων για την έναρξη των οποίων προαπαιτούµενη είναι η µεταφορά των υπηρεσιών στον νέο Πύργο ελέγχου και η απελευθέρωση των παλαιών εγκαταστάσεων.
Το έργο δημοπρατήθηκε το 2007 με προϋπολογισμό 52εκ.ευρώ ενώ τα έργα ξεκίνησαν το ίδιο έτος με αρχικό χρονικό ορόσημο το 2011. Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών έκτασης 43.000 τμ. Οι εργασίες κατασκευής του τροχοδρόμου καθώς και των τμημάτων σύνδεσης του νέου δαπέδου στάθμευσης με το υφιστάμενο, έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και την οδοστρωσία.
Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου