Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

ΑΡΤΑ: Υπόθεση ναρκωτικών – Ξεκινά η δίκη της φερόμενης ως εγκληματικής ομάδας – Αποκλειστική δήλωση κ.Αλέξη Κούγια στο PrevezaBest


Το πανελλήνιο είχε απασχολήσει, πέρυσι τον Μάιο, η είδηση της υπόθεσης ναρκωτικών της Άρτας. Μάλιστα, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ΕΛΑΣ, δείτε ΕΔΩ, γίνονταν λόγος, μεταξύ άλλων για μέλη εγκληματικής ομάδας. 


Αναλυτικά η τότε σχετική με την υπόθεση ενημέρωση της ΕΛΑΣ ανέφερε...

"Εξαρθρώθηκε ύστερα από συστηματική και ενδελεχή έρευνα, που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, πολυμελές και οργανωμένο κύκλωμα που διακινούσε συστηματικά ποσότητες ναρκωτικών ουσιών διαφόρων ειδών (κυρίως κοκαΐνης), στην περιοχή της Άρτας, των Αθηνών, της Λευκάδας και της Καρδίτσας.

Στο πλαίσιο των ερευνών, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και η δράση είκοσι ένα (21) μελών της οργάνωσης,  δύο εκ των οποίων (υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 38 και 43 ετών) είχαν αρχηγικό ρόλο.

Σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες (21-05-2016) στην Άρτα και στην Καρδίτσα, από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία και με άλλες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας και με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας, εντοπίστηκε και συνελήφθη 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, «εγκέφαλος» της σπείρας καθώς και έντεκα ακόμη ημεδαποί, ηλικίας από 24 έως 42 ετών, μέλη της οργάνωσης. Παράλληλα αναζητούνται για να συλληφθούν τα υπόλοιπα εννέα μέλη της οργάνωσης.

Σε βάρος όλων των μελών της οργάνωσης σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, κατά περίπτωση, για σύσταση, συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την διακίνηση ναρκωτικών, αγορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών καθώς και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Βεγγαλικών και περί Όπλων.

Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει άλλα 33 άτομα, δύο εκ των οποίων συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, τα οποία κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, διότι, όπως προέκυψε, προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από την οργάνωση.

Η αποδόμηση του κεντρικού ιστού του κυκλώματος, η σύλληψη των μελών του καθώς και ο εντοπισμός των ποσοτήτων ναρκωτικών που κατασχέθηκαν, είναι αποτέλεσμα ολοκληρωμένης «διεισδυτικής» έρευνας, που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, σε συνδυασμό με κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση ευρημάτων, προανακριτικών στοιχείων και ερευνητικών δεδομένων, η οποία κλιμακώθηκε την τελευταία εβδομάδα.

Από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν και αξιολογήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι η εγκληματική ομάδα ακολουθώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία και έχοντας διακριτούς ρόλους και επιμέρους λειτουργικές διασυνδέσεις δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον κατά το τελευταίο τρίμηνο στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ειδών στην περιοχή της Άρτας,  των Αθηνών, της Καρδίτσας και της Λευκάδας, αποκομίζοντας μεγάλο χρηματικό όφελος.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εξακριβώσουν και να προσδιορίσουν τη μεθοδολογία δράσης της σπείρας, τις διόδους διοχέτευσης των ναρκωτικών ουσιών στην «τοπική» αγορά καθώς και τους χώρους αποθήκευσής τους.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 38χρονος συλληφθείς υπήκοος Αλβανίας μαζί με τον 43χρονο αναζητούμενο ομοεθνή του είχαν τον πλήρη έλεγχο και τη διαχείριση της παράνομης δραστηριότητας και προμήθειας των ναρκωτικών ενώ τα υπόλοιπα μέλη αναλάμβαναν την πώληση των ναρκωτικών ή ήταν επιφορτισμένα με διάφορους άλλους περιφερειακούς ρόλους.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, ακολουθήθηκε η τακτική των παράλληλων αιφνιδιαστικών ερευνών, σε κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους, που είχαν ως αποτέλεσμα να εντοπιστούν και να κατασχεθούν συνολικά:
 • (32,14) γραμμάρια κοκαΐνης, σε υγρή και στερεή μορφή
 • (293,4) γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα)
 • (381,88) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
 • (79,06) γραμμάρια ναρκωτικής ουσίας MDMA
 •  το χρηματικό ποσό των (2.458) ευρώ
 • (206) κροτίδες
 • (176) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
 • (4) ζυγαριές ακριβείας
 • (2) επιβατικά αυτοκίνητα  και (2) μοτοσικλέτες
 • (18) κινητά τηλέφωνα
 • διάφορα αντικείμενα με υπολείμματα ναρκωτικών ουσιών  και διάφορα σύνεργα χρήσης ναρκωτικών ουσιών
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη."

Έτσι, την επόμενη εβδομάδα, ξεκινά η εκδίκαση της υπόθεσης .

Το PrevezaBest, εξασφάλισε αποκλειστική δήλωση από τον γνωστό ποινικολόγο, κ.Αλέξη Κούγια ο οποίος είναι συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων.

Η δήλωση του κ.Κούγια, αναφέρει τα εξής: 

"Είναι ένα ιδιαίτερα διογκωμένο κατηγορητήριο με κύριο χαρακτηριστικό ότι η αστυνομία για να στοιχειοθετήσει τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης και της εμπορίας ναρκωτικών μετέτρεψε τους χρήστες των ναρκωτικών σε εμπόρους ναρκωτικών και τους αγοραστές σε πωλητές. Η κοινωνική θέση των περισσοτέρων κατηγορουμένων και τα ανύπαρκτα στοιχεία τα οποία επικαλείται η αστυνομία θα οδηγήσουν σε μια εντελώς πολύ διαφορετική απόφαση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του PrevezaBest στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα‘