Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Οκτωβρίου 15, 2017

"Ευεργέτες της Ηπείρου...Έτσι, κάματε την Ήπειρο να έχει μεγάλη αξία"


Παρουσιάστηκε το βράδυ της Κυριακής 15/10, στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου "ΟΑΣΗ" η παράσταση «Ήπειρος… Μάνα Ήπειρος ‘‘Ευχαριστώμεν… Ηπειρώτες ευεργέτες’’», μια παράσταση ύμνος στους Ευεργέτες της Ηπείρου οι οποίοι μεγαλούργησαν εντός και εκτός Ηπείρου, αφήνοντας πλούσιο έργο, ειδικά στον τομέα της παιδείας με πλούσιες παρακαταθήκες.


Η παράσταση είχε ελεύθερη είσοδο για το κοινό την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου . Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και σε συνεργασία με το Δήμο Πρέβεζας. Πρόκειται για μια Θεατρική – Μουσική Παράσταση σε ποιητικό λόγο συνοδεία ζωντανής μουσικής. 




Στα θεατρικά δρώμενα «Μάνα Ήπειρος» η Βάνα Μπάρμπα, στο κλαρίνο ο Πέτρος Λούκας Χαλκιάς και στο τραγούδι ο Αντώνης Κυρίτσης. Συμμετείχαν ηθοποιοί, μουσικοί, χορευτικά σύνολα και το πολυφωνικό ΗΝΟΡΟ. 





















Συγγραφέας – Σκηνοθέτης της παράστασης ο Θάνος Ζήκας.



Λόγια του συγγραφέα - σκηνοθέτη Θάνου Ζήκα
Η μάνα Ήπειρος αναπολεί τα χρόνια του ξενιτεμού… όταν πολλά από τα βλαστάρια της, άλλα αμούστακα παιδιά και άλλοι αφήνοντας φαμίλια, γυναίκα και αγαπητικιά, έφυγαν να παν στα μαύρα έρμα. Εκεί μια άλλη μάγισσα, που ‘λέγαν ξενιτιά, τα πλάνεψε, τα μάγεψε, τα κράτησε στα ξένα…, πίσω μην ματαρθούνε…………
Κι ήταν εκείνοι Ήλιοι Λαμπροί. Ήταν εκείνοι που’ σπειραν δέντρα θωριά, αστέρια φωτεινά, στης Ηπείρου την γκρίζα θλιμμένα συννεφιά.

Στην Ήπειρο ο λαός έλεγε ‘‘οι αγιασμένοι’’ κι ήταν όλοι τους βλογημένοι.















Σσσ....Ήταν μια πραγματικά σπουδαία παράσταση τόσο για το θέμα της όσο και για τις ερμηνείες της, καλό όμως θα ήταν, έτσι και για το τυπικό της υπόθεσης, να μάθουμε και το μπάτζετ της εκδήλωσης, άσχετα αν ήταν free για το κοινό !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου