Κυριακή, Οκτωβρίου 15, 2017

ΗΠΕΙΡΟΣ: Ένα Φθινόπωρο χωρίς πολύ βροχή


Θα έχουμε τελικά ένα ξηρό φθινόπωρο φέτος;

Σύμφωνα με τις προγνώσεις του καιρού για την Ελλάδα, τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι οι αίθριες καιρικές συνθήκες θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Αλλαγή του καιρού αναμένεται την Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου, με πρόσκαιρες βροχοπτώσεις.Γενικά, το φετινό φθινόπωρο παρουσιάζει περισσότερο ξηρές συνθήκες σε σχέση με τις αμέσως προηγούμενες χρονιές. Σύμφωνα με τα μετεωρολογικά δεδομένα έξι μετεωρολογικών σταθμών, οι οποίοι λειτουργούν υπό την εποπτεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Ήπειρο, όπου κάθε χρόνο δέχεται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδας και εντοπίζονται πολλοί «μανιταρότοποι», ο περασμένος Σεπτέμβριος ήταν ο περισσότερο άνυδρος για την περίοδο 2010 – 2107.

Επιπλέον, σχεδόν στο σύνολο αυτών των έξι μετεωρολογικών σταθμών, για το μήνα Οκτώβριο η καταγεγραμμένη αθροιστική βροχόπτωση μέχρι τις 15 του μηνός αποτελεί λιγότερο από το 15% της μέσης αθροιστικής βροχόπτωσης των τελευταίων οκτώ ετών.

Φαίνεται λοιπόν ότι το φετινό φθινόπωρο, σε σχέση με αυτά που είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, θα είναι ιδιαιτέρως άνυδρο και πιθανόν φτωχό σε ποσότητα μανιταριών, μιας και η βροχόπτωση, που τροφοδοτεί με υγρασία το έδαφος και συμβάλει στην ευδοκίμηση των μανιταριών, θα είναι μειωμένη.
Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για κάθε περιοχή της Ηπείρου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του PrevezaBest στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα‘