Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Δεκεμβρίου 02, 2017

Ο Δημήτρης Παππάς απαντά σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε από συναδέλφους του υποψήφιους για την Νομαρχιακή Επιτροπή του Τ.Ε.Ε. Νομού Πρεβέζης


Ο θεσμικός ρόλος του Τ.Ε.Ε. είναι: ο επίσημος τεχνικός επιστημονικός σύμβουλος του κράτους.


Δεν είναι συνδικαλιστικό όργανο. 

Τα μέλητου Τ.Ε.Ε. έχουντρόπους να εκφραστούν συνδικαλιστικά είτεμέσωτωνσυλλόγωντους π.χ. αρχιτεκτόνων μηχανικών κ.λ.π. καθώς και οιδημόσιοι υπάλληλοιμηχανικοί με τα αντίστοιχα συνδικαλιστικά τουςόργανα. Οισυνάδελφοι υποψήφιοι στην συνέντευξη τύπου δεν ενημερώνουν, ότ ιοι Νομαρχιακές επιτροπές του Τ.Ε.Ε. είναι άτυπα τριμελήόργανα και στις περισσότερες Ν.Ε. ορίζονται από τα περιφερειακά τμήματα·Εφημερίδα Κυβερνήσεως Άρθρο 14 Νομαρχιακές Επιτροπές Τ.Ε.Ε. ΟισυνάδελφοιτηςΕνωτικήςΠρωτοβουλίας μπορούν καλλιστα να προσφέρουνστοντόπο από την υπηρεσία πουεργάζονται (ωςδημόσιοι υπάλληλοιστη περιφέρεια) για προώθηση αναπτυξιακών προγραμμάτων ΕΣΠΑ κ.λ.π.μέσωτης περιφέρειας.

Αφούέχουντόσοζήλογια προσφορά,στιςερχόμενεςεκλογέςτων ΟΤΑ α και β βαθμού ας κατέλθουν υποψήφιοι. Εκλέγομαι σχεδόντρειςδεκαετίες στηνΝομαρχιακή Επιτροπή του Τ.Ε.Ε. και πάντα με πρωτιά. Τιςτελευταίες δύοθητείεςμουως αυτόνομος υποψήφιος και έπαιρνα υπερδιπλάσιους ψήφους από ψηφοδέλτια με 6 και 7 υποψήφιους, δενέδινα συνεντεύξειςγια να ψηφιστώ (αλλωστεείναι κάτι πουδεν αφοράτουςσυμπολίτες μας). Το επίπεδοτωνμελώντου Τ.Ε.Ε.είναι πολύυψηλόγια να επηρεάζονται από τέτοιουείδουςκινήσεις. Στην πρo-τελευταία θητεία μου, και πριν από αυτήν, συμπορευτήκαμε ωςμέλητης επιτροπής μεσυνάδελφο πουσυμμετείχεστηνσυνέντευξη. Θα θυμάται ποιοςέκανε επί σειράετώνΠρόεδρο αυτόν πουδιαδεχθηκα εγώ. Ξέρειςσυνάδελφε ποιοήταν το παράπονο τωνσυναδέλφων και τιμουλέγανε; ''Αγαπητέ Τάκηψηφίζουμε Παππά και προκύπτει Κ....... ''. Έτσι αποφάσισα να προεδρεύω σαν ίσοςμεταξύ των 5 μελώντης επιτροπής. Αςμηνξεχνούνότιζητούσα πάντα να υπάρχειενιαίο ψηφοδέλτιο αλλάκάποιοι αντιδρούσανε γιατί θέλανε κομματικό Τ.Ε.Ε. Ποιανού πρωτοβουλία ήτο η τριμελής επιτροπή να γίνει πενταμελής ώστε να εκλέγονται περισσότεροι; Δεν προβλέπετο θέση προέδρου αλλά ποιος πριν από μένα επέμενε να καθιερώσουμεθέση προέδρου, γραμματέα κλπ για να νοιώθει πρόεδρος; Ας αναμένουμε τα αποτελέσματα τωνεκλογών και εδώείμαστε. Ο ρόλοςτου Τ.Ε.Ε.είναι αυτός που αναφέρειτοάρθρο 4 του Π.Δ. της 27.11/14.12.1926.
‘‘1. Το Τ.Ε.Ε. έχεισκοπό την προαγωγή της επιστήμηςστουςτομείς πουσχετίζονται μετηνειδικότητα τωνμελώντου, τηςτεχνικής και τηςτεχνολογίας γενικά και την αξιοποίηση τουςγια την αυτοδύναμη οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη τηςXώρας.
2. Το Τ.Ε.Ε. στα πλαίσια τουσκοπού τουείναι: τεχνικόςσύμβουλος τηςΚυβέρνησης και ιδιαίτερα:
α. μελετάμεδικήτου πρωτοβουλία η' έπειτα από ανάθεση η' αίτηση, αυτοτελώς η' σεσυνεργασία μεάλλουςκοινωνικούς η' επιστημονικούςφορείς η' επιμελητήρια, οποιοδήποτε σχετικό επιστημονικότεχνικό, τεχνικοοικονομικό η' αναπτυξιακό θέμα πουενδιαφέρει τοκοινωνικόσύνολο και διατυπώνει απόψειςμε πρωτοβουλία δικήτου η' έπειτα από πρόσκλησηγια τηνσχετικήμε τα θέματα αυτάνομοθεσία.
β. γνωμοδοτεί έπειτα από πρόσκλησητων αρμόδιων αρχών η' άλλωνφορέωντουδημόσιουτομέα συνδικαλιστικών φορέων, και μέσα οριζόμενοεύλογοχρονικόδιάστημα, για οποιοδήποτε θέμα της αρμοδιότητας του.
γ. συλλέγειστατιστικά στοιχεία σεσχέσημετοτεχνικόδυναμικό, τηντεχνική, επιστημονική, κατασκευαστική και σχετική βιομηχανική δραστηριότητα, τα τεχνικάυλικά, τονεξοπλισμό και τεχνολογία, καταρτίζειστατιστικές και παρέχεισχετικές πληροφορίες προςτις αρμόδιες αρχές η' άλλουςφορείς.
δ. παρέχειτηνσυνδρομήτουγια τηνάρτια κατάρτιση και εφαρμογή των αναπτυξιακών προγραμμάτων, την αξιοποίηση τωνφυσικών πόρων, τη βελτίωση ποιότητας ζωής, την προστασία του περιβάλλοντος, εκπονεί μόνο η' σεσυνεργασία μεάλλουςφορείςσχετικέςμελέτες και έρευνες, σχέδια προδιαγραφών, κανονισμών, συμβάσεων έργων και μελετών.
ε. συμβάλλει στηνεκπόνηση προγραμμάτων τεχνικής παιδείας, στην ανάπτυξη τηςεγχώριας έρευνας και τεχνολογίας, στην αξιοποίηση, ανάπτυξη, προγραμματισμό και διάρθρωσητουτεχνικούδυναμικού σύμφωνα μετις αναπτυξιακές ανάγκεςτηςχώρας.
στ. ενημερώνειτηνκοινήγνώμημε ανακοινώσεις, δημοσιεύσεις, εκδόσεις η' μεάλλο πρόσφοροτρόπο για οποιοδήποτε θέμα της αρμοδιότητας τουεκλαϊκεύοντας και βοηθώντας στηνευρύτερη κατανόησητωνσχετικώνθεμάτων και προβλημάτων.
ζ μετέχεισεδιεθνείςοργανισμούς, σεενώσεις επιμελητηρίων, σεδιεθνείςενώσειςτεχνικών, αναπτύσεισχέσειςμε αντίστοιχουςοργανισμούς άλλωνχωρών, οργανώνει συνέδρια, εκθέσεις και άλλεςεκδηλώσειςγια την προώθησητωνσκοπών του’’.
Και τορόλοτηςΝομαρχιακής Eπιτροπής τον καθορίζειτοAρθρο 14.Νομαρχιακές Επιτροπές Τ.Ε.Ε.
''1. Σεκάθενομό, εκτός από τουςνομούς πουεδρεύειτο Τ.Ε.Ε. η' Περιφερειακό τουΤμήμα, λειτουργείΝομαρχιακή Επιτροπή Τ.Ε.Ε.
2. Η Νομαρχιακή Επιτροπή αποτελείται από τρία μέλη. Στουςνομούς που υπάγονται σεΠεριφερειακό Τμήμα η εκλογήγίνεται από τηνΑντιπροσωπεία τουΠεριφερειακού Τμήματος και από μέληΤμήματος πουέχουνείτε κατοικία είτε επαγγελματική εγκατάσταση στονομό. Στουςάλλουςνομούς η εκλογήγίνεται από τηνΑντιπροσωπεία του Τ.Ε.Ε. από μέλητου Τ.Ε.Ε. πουέχουνείτε κατοικία είτε επαγγελματικήεγκατάστασηστονομό''.

Καλή επιτυχία στοέργοτουςσε αυτούς που θα εκλεγούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου