Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Ιανουαρίου 16, 2018

Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Πρόταση για τη διαμόρφωση της τάφρου του Αγίου Ανδρέα


Η τάφρος περιμετρικά του Αγίου Ανδρέα θα αποτελέσει πόλο έλξης για περίπατο, ψυχαγωγία και μια στάση για όλες τις κοινωνικές ομάδες (ΑμεΑ, άτομα τρίτης ηλικίας κ.τ.λ.) αφού όλες οι παρεμβάσεις που προβλέπονται να γίνουν θα συμβάλλουν καταλυτικά στη συνολική αναβάθμιση της περιοχής. 

Η υποβολή πρότασης για ένταξη και χρηματοδότηση του έργου διαμόρφωσης τάφρου του Αγίου Ανδρέα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος» συζητήθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας της Δευτέρας και εγκρίθηκε ομόφωνα.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Πρέβεζας κ. Χρήστο Μπαίλη η πρόταση θα κατατεθεί, εκ νέου για χρηματοδότηση και μέσω της δράσης θα διαμορφωθεί/αναδειχθεί η τάφρος περιμετρικά του κάστρου του Αγίου Ανδρέα, θα αναβαθμιστούν δημόσιοι χώροι πολιτιστικού ενδιαφέροντος και χρήσης και θα οργανωθούν πολεοδομικά οι οικισμοί του δήμου.
Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 2.253.080,00 ευρώ και προβλέπεται και έργο από την αρχαιολογική υπηρεσία ενώ η μελέτη συντάχθηκε από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου .Το έργο αφορά περιμετρικά το κάστρο του Αγίου Ανδρέα και μεταξύ άλλων προβλέπει χώρους πρασίνου, ανάδειξη της παραδοσιακής βρύσης, χωρώ αναψυχής στη Σκοπιά. Παραδοσιακά φωτιστικά και δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων. 
Ο κ. Μπαίλης τόνισε ότι το έργο όχι μόνο θα αναδείξει το κάστρο του Αγίου Ανδρέα αλλά θα συμβάλλει στην προστασία του. 

Μέσω των πλακοστρώσεων θα αναβαθμιστεί αισθητικά και λειτουργικά το οικιστικό περιβάλλον της περιοχής ενώ ενοποιείται η περιοχή με το ευρύτερο δίκτυο των πλακοστρώσεων του ιστορικού κέντρου και της παραλίας.


Εφημερίδα Βήμα της Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου