Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Μαρτίου 23, 2018

Έργα αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Πάργας και του Καναλλακίου βρίσκονται σε εξέλιξη από το Δήμο


Προτεραιότητα η δημιουργία χώρου στάθμευσης για περισσότερα από 800 αυτοκίνητα μέσα στο 2018

Tη διαβεβαίωση ότι μέσα στο στο 2018 θα διατεθεί όποιο ποσό απαιτηθεί προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης για περισσότερα από 800 αυτοκίνητα στην Δ.Ε Πάργας έδωσε ο Δήμαρχος Πάργας Αντώνης Νάστας μιλώντας σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.


Όπως τόνισε ο κ.Νάστας με την κατασκευή του χώρου στάθμευσης θα λυθεί εν μέρει το μεγάλο πρόβλημα χώρων στάθμευσης που αντιμετωπίζει η πόλη κυρίως την τουριστική περίοδο.

Ήδη έχει υπογραφεί Προγραμματική Σύμβαση με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου στο οποίο θα δημιουργηθεί ο χώρος στάθμευσης.

Επίσης ο Δήμος Πάργας έχει εξασφαλίσει τα απαιτούμενα ποσά για την σύνταξη μελετών, όπως η μελέτη πεζοδρόμησης και συγκοινωνιακή μελέτη στην πόλη της Πάργας, ενώ υπάρχει και το απαιτούμενο ποσό για την εκτέλεση έργου Ανάπλασης Κέντρου Καναλλακίου έργο που θα αναβαθμίσει πολιτιστικά και εμπορικά το κέντρο της πόλης και θα ωφελήσει πολλαπλά την τοπική κοινωνία.

Επίσης σε ότι αφορά τα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης στην περιοχή ο κ. Νάστας ανέφερε ότι έχει γίνει η δημοπράτηση και έχει αναδειχθεί ο εργολάβος που θα κατασκευάσει την σύνδεση της δεξαμενής με το δίκτυο υδροδότησης του Καναλλακίου δίνοντας οριστική λύση στο πρόβλημα της ύδρευσης.

Επίσης με το έργο αυτό μελλοντικά θα υδροδοτηθεί μελλοντικά και στις Τοπικές Κοινότητες Ναρκίσσου, Αχερουσίας και Καστρίου μειώνοντας έτσι, τα λειτουργικά έξοδα της υπηρεσίας ύδρευσης του Δήμου.

Σε ότι αφορά το έργο του βιολογικού καθαρισμού Καναλλακίου μετά τον ορισμό του αποδέκτη θα προχωρήσει η σύνταξη της απαιτούμενης μελέτης προκειμένου στην συνέχεια να χρηματοδοτηθεί και να δημοπρατηθεί

Τέλος βρίσκονται σε εξέλιξη :

1) Το διαδημοτικό έργο ύδρευσης παραλιών από τις πηγές Χόχλας.
2) Το διαδημοτικό έργο Βιολογικού Καθαρισμού παραλιών Λούτσας-Βράχου-Καναλίου και .
3) Το έργο, Αθλητικό Κέντρο στην Αγία Τριάδα.

Δημοτική Ραδιοφωνία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου