Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Απριλίου 19, 2018

ΟΑΕΔ: Επιδότηση με ζεστό χρήμα 20.000 ευρώ σε ανέργους


Με 20.000 ευρώ θα επιδοτηθούν 2.500 άνεργοι από τον ΟΑΕΔ για τη δημιουργία της δικής τους επιχείρησης - Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι αιτήσεις


Νέο πρόγραμμα από τον ΟΑΕΔ για 2.500 ανέργους με επιδότηση μέχρι 20.000 ευρώ για τη δημιουργία της δικής του επιχείρησης θα ξεκινήσει τον επόμενο Μάιο. Μέχρι το τέλος του ίδιου έτους το πρόγραμμα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί.

Το “Πιλοτικό Πρόγραμμα Υποστήριξης Επιχειρηματικών σχεδίων ανέργων νέων ηλικίας 18-29 ετών” θα παρέχει συμβουλευτική στους άνεργους και θα υποστηρίζει τη διαμόρφωση του επιχειρηματικού τους σχεδίου.
Τα Στάδια του προγράμματος είναι:
1. 5000 άνεργοι θα επιλεγούν μέσω πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα παρακολουθήσουν ένα πενθήμερο σεμινάριο Συμβουλευτικής Ανάληψης Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών. Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί από τους Εργασιακούς Συμβούλους του ΟΑΕΔ., οι οποίοι θα εκπαιδεύουν τους άνεργους νέους στη χρήση της ηλεκτρονικής εφαρμογής.
2. Μετά το πέρας του σεμιναρίου, οι 5.000 ωφελούμενοι θα υποβάλλουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.
3. Οι επιχειρηματικές ιδέες θα αξιολογηθούν ως προς την ωριμότητά τους με βάση διαμορφωμένα κριτήρια και θα επιλεγούν οι 3.000 πιο ώριμες ιδέες.
4. Οι 3.000 ωφελούμενοι θα καθοδηγηθούν και θα υποστηριχθούν από καθοδηγητές (coaches) ώστε να ετοιμάσουν και να υποβάλουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα τα τελικά επιχειρηματικά τους σχέδια.
Μετά την ολοκλήρωση του έργου θα ακολουθήσει πρόγραμμα επιχορήγησης ανέργων νέων ηλικίας 18-29 ετών, που θα χρηματοδοτηθούν για να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση.
Θα επιδοτηθούν συνολικά 2.500 άνεργοι νέοι ηλικίας 18-29 ετών, με ποσά μεταξύ των 15.000 και 20.000 ευρώ.
Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα χρηματοδότησης θα έχουν όλοι οι εγγεγραμμένοι νέοι στο Μητρώο του ΟΑΕΔ, συμπεριλαμβανομένων όλων όσοι συμμετείχαν στο πιλοτικό πρόγραμμα υποστήριξης επιχειρηματικών σχεδίων.
dikaiologitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου