Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Απριλίου 22, 2018

Τον Άγιο Ιωσήφ γιορτάζει σήμερα Κυριακή 22 Απριλίου, ο Ωρωπός Πρέβεζας - Πλήθος πιστών στον Πανηγυρικό Εσπερινό - Φώτο


Τον προστάτη του Άγιο Ιωσήφ τιμά σήμερα Κυριακή 22 Απριλίου ο Ωρωπός στον φερώνυμο ιστορικό Ναό, ο οποίος βρίσκεται στο αλσύλιο λίγο έξω από το οικισμό.


Στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου εψάλη ο πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου και  παρουσία των τοπικών πολιτικών αρχών, αλλά και παρουσία πλήθους κόσμου  αφού σύμφωνα με το έθιμο πολλοί είναι οι πιστοί από τους κοντινούς οικισμούς που φτάνουν στο Ναό με τα πόδια απολαμβάνοντας μια μοναδική διαδρομή. 





Το πρωί της Κυριακής ανήμερα της γιορτής του Αγίου Ιωσήφ θα τελεστεί η θεία λειτουργία. Ο Ιερό Ναός του Αγ. Ιωσήφ κτίστηκε το έτος 1875 με δαπάνες του Γεωργίου Πετρή όπως αναγράφεται σε επιτοίχια πλάκα. Ο ναός είναι μεγάλων διαστάσεων τρίκλιτη, ξυλόστεγη βασιλική. Στα νότια του ναού, εντός του περιβόλου, σώζεται μικρών διαστάσεων ισόγειο κτίριο, κτίσμα των αρχών πιθανότατα του 20ου αιώνα. Ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωσήφ και το πρόσκτισμά του, χαρακτηρίστηκαν ως κτίρια που χρήζουν ειδικής κρατικής προστασίας και ως ιστορικά διατηρητέα μνημεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου