Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Απριλίου 16, 2018

ΠΡΕΒΕΖΑ: Θα περιμέναμε λίγη παραπάνω φαντασία !


Μαθητική παρέλαση με ντουντούκα και σύνθημα : "ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ"


Μαθητές της Πρέβεζας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Πρέβεζας και το πρωινό της Δευτέρας πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης, διαμαρτυρόμενοι για τον πόλεμο στη Συρία.

Φυσικά και χαιρόμαστε να βλέπουμε την μαθητιώσσα νεολαία να αντιδρά και να μην μένει άπραγη μπροστά σε τόσο μεγάλα γεγονότα, όπως π.χ. στην επέμβαση της Συρίας. Έστω και μ' αυτή την ειρηνική συγκέντρωση - διαδήλωση στέλνει το δικό της ελπιδοφόρο μήνυμα της "αντίδρασης". 

Μια αντίδραση όμως, η οποία είθισται να γίνεται εντός του σχολικού ωραρίου. Θα μπορούσαν βέβαια ανάλογες δράσεις να γίνονται μεσημβρινές ή απογευματινές ώρες αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Βεβαίως, από τους μαθητές που είναι το μέλλον μας, θα περιμέναμε λίγη παραπάνω φαντασία, πέρα από ένα απλό γράψιμο ενός συνθήματος με σπρέι στο δρόμο (διότι ο δρόμος δεν είναι κανενός τετράδιο), το οποίο κιόλας έχει ήδη αλλοιωθεί από τα οχήματα. 

«Αν θες να λέγεσαι άνθρωπος, μάθε πρώτα να σέβεσαι τη δημόσια περιουσία και βάλε λίγο "χρώμα", αισθητική και φαντασία…».

Θα χαιρόμασταν να βλέπαμε από πλευράς των μαθητών, ένα ωραίο αισθητικής πανό με σύνθημα κατά του πολέμου σε σημείο όπου θα τους υποδεικνύονταν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου