Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Απριλίου 20, 2018

Η λειτουργία της βάσης αεροδιακομιδής στο Αεροδρόμιο του Ακτίου, η σημαντικότερη προσπάθεια αναβάθμισης των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ σε Ήπειρο – Κέρκυρα – Λευκάδα


Yγειονομικές υπηρεσίες πιο γρήγορες, πιο αποτελεσματικές και πιο ασφαλείς φιλοδοξεί να προσφέρει το Πα­ράρ­τημα Ηπεί­ρου – Κέρκυρας – Λευκάδας του ΕΚΑΒ, καλύπτοντας ακόμα και τα πιο απομακρυσμένα χωριά της Πίνδου και των δύο νησιών του Ιονίου που έχει στην ευθύνη του.

Για να γίνει αυτό απαιτούνται υποδομές και αναβάθμιση του εξοπλισμού που έχεις τη διάθεσή του κι εδώ κρίσιμη αποδεικνύεται η συμβολή κοινωφελών φορέων όπως το Ίδρυμα Στ. Νιάρχος. Στα άμεσα πλάνα της Διοίκησης του ΕΚΑΒ είναι η λειτουργία της βάσης αεροδιακομιδής στο Άκτιο, της βάσης στον Μεσοπόταμο Πρέβεζας, η μεταφορών όλων των τηλεφωνικών κέντρων στα Γιάννενα, αλλά και η ανάπτυξη συστήματος τηλεματικής στο εδώ παράρτημα.

Σ’ όλα αυτά αναφέρθηκε χθες ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Κων/νος Καρακατσιανόπουλος, ο οποίος βρέθηκε αυτές τις ημέρες στα Γιάννενα για να συντονίσει την όλη προσπάθεια.

Άκτιο – Μεσοπόταμος
Η σημαντικότερη προσπάθεια αναβάθμισης των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ σε Ήπειρο – Κέρκυρα – Λευκάδα είναι η λειτουργία της βάσης αεροδιακομιδής στο Αεροδρόμιο του Ακτίου, την οποία επισκέφθηκαν προχθές ο Πρόεδρος του Κέντρου και ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ Ηπείρου Βασίλης Παπαδιώτης. Όπως διαπίστωσαν, κτιριακές υποδομές υπάρχουν, ενώ ήδη έχει δρομολογηθεί η διαδικασία για την υποστήριξη της βάσης με ιατρικό και διασωστικό προσωπικό.

Το μόνο που απομένει είναι να εξασφαλιστεί το πτητικό μέσο που θα χρησιμοποιηθεί, το οποίο θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ελικόπτερο που θα διαθέσει η Πυροσβεστική ή η Πολεμική Αεροπορία. Το θέμα θα ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες δεκαπέντε ημέρες. «Η βάση στο Άκτιο θα είναι ένα κομβικό σημείο για την περιοχή. Θα έχει τη δυνατότητα να επιχειρεί σε επείγοντα περιστατικά από τον ορεινό όγκο της Ηπείρου μέχρι χαμηλά στη Ζάκυνθο», τόνισε χθες ο κ. Καρακατσιανόπουλος. Απέφυγε πάντως να δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα για τη λειτουργία της βάσης, ενώ έκανε γνωστό ότι για τις ανάγκες της θα ενεργοποιηθούν τα ελικοδρόμια που υπάρχουν στην περιοχή μας. 

Στο μεταξύ, από τα μέσα Μαΐου πρόκειται να λειτουργήσει και η επιχειρησιακή βάση του ΕΚΑΒ στον Μεσοπόταμο Πρέβεζας, για την οποία έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες. Για την κτιριακή υποδομή θα συνδράμει η οικεία Δημοτική Αρχή.

Τα τηλεφωνικά κέντρα
Παράλληλο «στοίχημα» του ΕΚΑΒ είναι η μεταφορά στα Γιάννενα του τηλεφωνικού κέντρου της Κέρκυρας μέσω της εγκατάστασης εκεί ψηφιακού πομποδέκτη ΤETRA, ενώ γενικότερα σχεδιάζεται η μεταφορά όλων των τηλεφωνικών κέντρων της 7ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ στο συντονιστικό Κέντρο Ιωαννίνων, μέσω της οποίας θα επιτευχθεί η εξοικονόμηση υπαλλήλων που θα διατεθούν για να ενισχύσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες, όπως ανέφερε ο Κων/νος Καρακατσιανόπουλος. 
Στο πλαίσιο αυτό, θα λειτουργήσει κι ένα σύστημα τηλεματικής στο Παράρτημα Ιωαννίνων κατά το πρότυπο εκείνου που λειτουργεί στην Αθήνα. «Θα δούμε με ποιο τρόπο θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε κι εδώ το σύστημα που θα επιτρέπει η δουλειά του ΕΚΑΒ να γίνεται πολύ πιο γρήγορα και ασφαλέστερα», σημείωσε ο Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας.

Στα ΤΕΠ Ηγουμενίτσας
Ένα άλλο σημαντικό θέμα στο οποίο αναφέρθηκε χθες ο κ. Καρακατσιανόπουλος είναι η μετεγκατάσταση του ΕΚΑΒ Ηγουμενίτσας στα ΤΕΠ της Θεσπρωτικής πρωτεύουσας. «Θεωρούμε ότι το ΕΚΑΒ είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της δημόσιας υγείας, η οποία είναι μία, ενιαία και δεν έχει ο καθένας το δικό του ξεχωριστό χώρο», τόνισε με νόημα. Όπως είπε, ο φυσικός χώρος του ΕΚΑΒ είναι δίπλα στα ΤΕΠ.
Ερωτηθείς, τέλος, για το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων σε πιο σύγχρονο χώρο από το κτίριο του πρώην Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» όπου φιλοξενείται σήμερα, ο κ. Καρακατσιανόπουλος υπήρξε σαφής! Δεν είναι εύκολο αυτό, γιατί το κόστος είναι μεγάλο. Ωστόσο, έσπευσε να διευκρινίσει ότι άμεσα θα βελτιωθούν κάποιες υποδομές στο υπάρχον κτίριο, με αφορμή και τη λειτουργία σύγχρονου τηλεφωνικού κέντρου, ενώ θα εξεταστεί το ενδεχόμενο επέκτασης των χώρων του.

proinoslogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου