Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Μαΐου 31, 2018

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σε σχέση με τη δέσμευση του Υπουργού Παιδείας για ανέγερση εστιών!



Δελτίο τύπου


Στην προχθεσινή επίσκεψη του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, οι σπουδαστές του ΤΕΙ Πρέβεζας που συσπειρώνονται με το ΜΑΣ (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών) κατάφεραν να αποσπάσουν από τον υπουργό τη δέσμευση ότι ξεκινά η συζήτηση για την ανέγερση εστιών στις εγκαταστάσεις του πρώην στρατοπέδου “Κονκουρή” έπειτα από συνάντηση του ιδίου με τον δήμαρχο Πρέβεζας.

Το αποτέλεσμα αυτής της πρωτοβουλίας των σπουδαστών αποτελεί σημαντική κατάκτησή τους αφού για πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια καταφέρνουν να αποσπάσουν δημόσια μια τέτοια δέσμευση. 

Τίποτα δε χαρίζεται, όλα με αγώνες κατακτιούνται!!!

Όμως η δέσμευση αυτή δεν ήρθε από το πουθενά. Οι δυνάμεις του ΜΑΣ, οι υποψήφιοι με τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. πανελλαδικά, σε όλα τα ιδρύματα, στην Ήπειρο και στο ΤΕΙ της Πρέβεζας όλα αυτά τα χρόνια αναδεικνύουν  τα οξυμμένα προβλήματα σε σχέση με τη στέγαση των σπουδαστών και για αυτό όλα τα χρόνια ήταν πάγιο αίτημά τους η ανέγερση εστιών, η κάλυψη των αναγκών όλων των φοιτητών για στέγαση. Στην πρόσφατη κινητοποίηση στο ΤΕΙ της Άρτας για τη δήθεν αναβάθμιση του ΤΕΙ Ηπείρου, όπου παρευρισκόταν ο υπουργός Παιδείας, οι σπουδαστές του ΤΕΙ Πρέβεζας οι οποίοι και παραβρέθηκαν εκεί απαίτησαν ουσιαστική αναβάθμιση των πτυχίων τους και των σπουδών τους, έχοντας σαν αναπόσπαστο κομμάτι φυσικά και την κάλυψη των αναγκών τους σε στέγαση και έβαλαν επί τάπητος το ζήτημα, καθώς συζητάμε για ένα ΤΕΙ σε ολόκληρη την Ήπειρο που δεν διαθέτει καμιά τέτοιου είδους δομή, με αποτέλεσμα οι φοιτητές να αναγκάζονται να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να μπορέσουν να μείνουν στην πόλη και να σπουδάσουν. Μονάχα η πίεση και ο συλλογικός αγώνας που βάζει στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες των σπουδαστών μπορεί να έχει αποτέλεσμα. 

Η δέσμευση αυτή να μη μείνει στα χαρτιά!!!

Φυσικά το ζήτημα είναι η δέσμευση αυτή να πάρει σάρκα και οστά. Γι’ αυτό χρειάζεται να δυναμώσει τώρα ο αγώνας όλων των φοιτητών μέσα στους φοιτητικούς συλλόγους ώστε να υλοποιηθεί η παραχώρηση και έναρξη των εργασιών για την ανέγερση εστιών. Όμως αυτή τη στιγμή υπάρχουν σπουδαστές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα σε σχέση με τη διαμονή τους σε σχέση με τις σπουδές τους. Γι’ αυτό αγωνιζόμαστε και απαιτούμε:

·   Άμεσα έγκριση άδειας του χώρου, ξεκίνημα διεργασιών, χρονική δέσμευση για το πότε θα παραδοθεί το κτήριο των εστιών

·  Μέχρι τότε έκτακτο επίδομα ενοικίου για όλους τους φοιτητές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα
·  
   Επινοικίαση ξενοδοχείων για τη στέγαση των φοιτητών μέχρι την ανέγερση εστιών

·  Για την υλοποίηση όλων αυτών, αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού, ανέγερση καθαρά στην ευθύνη του κράτους.

·   Δωρεάν και επαρκή φοιτητική μέριμνα για όλους τους φοιτητές (σίτιση, στέγαση, μετακίνηση)








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου