Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Ιουνίου 30, 2018

ΑΡΤΑ: Εξεδόθη η απόφαση για την υπόθεση εγκληματικής οργάνωσης, με κατηγορούμενους 39 άτομα από την Άρτα - Δήλωση συνηγόρου, Κων/νου Τράμπα



Μετά από μια μαραθώνια ακροαματική διαδικασία, εξεδόθη τελικά εχθές, 29/6, η απόφαση από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων αναφορικά με υπόθεση εγκληματικής οργάνωσης για τη διακίνηση ναρκωτικών, με κατηγορούμενους 39 άτομα από την Άρτα.


Το Δικαστήριο κήρυξε αθώους τους κατηγορούμενους για τις πράξεις της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών κατ’επάγγελμα και επέβαλε ποινές σε κάποιους από αυτούς, μετατρέποντας την κατηγορία από αυτή της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης σε αυτή της σύστασης συμμορίας. 

Υπενθυμίζεται ότι η άσκηση της ποινικής δίωξης στηρίχθηκε στην καταγραφή τηλεφωνικών συνομιλιών μεταξύ των κατηγορουμένων. Ωστόσο, το Δικαστήριο, δεχόμενο το σχετικό ισχυρισμό που προβλήθηκε από τους κατηγορούμενους, τους απάλλαξε από όλες τις κατηγορίες που στηριζόταν σε τηλεφωνικές συνομιλίες από τις οποίες προέκυπτε ότι πωλήθηκαν «άγνωστες ποσότητες» έναντι «αγνώστου τιμήματος».

Έκλεισε, έτσι, ένας κύκλος υποθέσεων που απασχόλησε έντονα την πόλη της Άρτας τα τελευταία δύο χρόνια, με τη συμμετοχή αρκετών προσώπων που αντιμετώπισαν την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης για τη διακίνηση ναρκωτικών.

Συνήγοροι υπεράσπισης στη συγκεκριμένη υπόθεση ήταν οι Δικηγόροι Άρτας κ.κ. Δημήτρης Λαμπράκης, Κώστας Τράμπας και Γιάννης Μεράτζας, καθώς και ο Δικηγόρος Ιωαννίνων Δημήτρης Δήμου. Επίσης, αρκετούς κατηγορούμενους υπερασπίσθηκαν διορισμένοι Δικηγόροι του Συλλόγου Ιωαννίνων.

Σε σχετικές του δηλώσεις στο PrevezaBest, ο κ. Τράμπας δήλωσε ότι ο εντολέας του, ο οποίος αποφυλακίζεται, αισθάνεται δικαιωμένος αφού το Δικαστήριο έθεσε στη σωστή βάση την εμπλοκή του στην εν λόγω υπόθεση, ενώ, πλέον, στοίχημα αποτελεί για τον εντολέα του η ομαλή επανένταξή του στο κοινωνικό γίγνεσθαι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου