Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Ιουνίου 01, 2018

ΠΡΕΒΕΖΑ: Εργασίες αποκατάστασης στον Ενετικό Πύργο του Ρολογιού Αγίου Χαραλάμπους


Ο Ενετικός Πύργος του Ρολογιού με το περίφημο ηλιακό ρολόι, βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας και είναι κτίσμα του 1752, χαρακτηριστικό δείγμα αρχιτεκτονικής της περιόδου της ενετικής κυριαρχίας. Αργότερα προστέθηκε το «καπέλο» στην κορυφή και το καμπαναριό του ναού του Αγίου Χαραλάμπους.


Ενώ, σχετικά με τις εργασίες οι οποίες ξεκίνησαν πριν από λίγες μέρες, ο κ.Ανδρέας Αναστασόπουλος, ο οποίος έχει αναλάβει την κατασκευή του έργου, δήλωσε στο PrevezaBest: 

"Ο πύργος του ρολογιού της πόλης είναι χαρακτηρισμένος διατηρητέο μνημείο και γενικά διατηρείται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Το μνημείο αυτό δεν παρουσιάζει δομοστατικά και οικοδομικά προβλήματα, οι εργασίες οι οποίες θα γίνουν είναι τοπικές και αντιμετωπίζουν κυρίως αισθητικά προβλήματα, εξαιτίας κακοτεχνιών νεοτέρων παρεμβάσεων που έχουν γίνει στις όψεις τους ή και παρεμβάσεις οι οποίες έγιναν από τη διάβρωση των ομβρίων υδάτων". 


Οι παρεμβάσεις αφορούν κυρίως αποκατάσταση των εξωτερικών σοβατισμένων επιχρισμάτων, αρμολόγηση των πετρών οι οποίες χαρακτηρίζουν τον Ιερό Ναό και είναι περιμετρικά στο ύψος του ρολογιού με κατάλληλα οργανικά υλικά τα οποία τυγχάνουν της έγκρισης της αρχαιολογίας Πρέβεζας και δεν επιβαρύνουν αισθητικά το μνημείο. Όλες οι επεμβάσεις γίνονται σύμφωνα με τις μελέτες υπό την επίβλεψη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Πρέβεζας, του κ.Ηλία Τσάγκα, της Αρχαιολογίας Πρέβεζας και η κατασκευή και η γενικότερη επίβλεψη του έργου,  έχει αναλάβει ο Πολιτικός Μηχανικός Ανδρέας Αναστασόπουλος"  










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου