Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Ιουνίου 04, 2018

Συνάντηση εκπροσώπων του Επιμελητηρίου Πρέβεζας με τον τέως Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο



Επίσημη προγραμματισμένη επίσκεψη από τον τέως Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 01/06/2018 και ώρα 13:15 στο Επιμελητήριο Πρέβεζας, συνοδευόμενος από τον κ. Μάκη Νάτσιο μέλος του Κ.Σ. Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Τον κ. Γερουλάνο υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας κ. Ιωάννης Μπούρης, ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Πρέβεζας κ. Μηνάς Μικρούλης και η Πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου κα Δήμητρα Ευθυμίου.


Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιστορικού Κέντρου Πρέβεζας κα Θεοδώρα Παππά, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος κ. Σπύρος Κόκκαλης και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Ν. Πρέβεζας κ. Χαρίσης Αναστασίου.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Γερουλάνος ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πρέβεζας για τον τρόπο λειτουργίας του Φορέα, τις δράσεις αλλά και τις αυξημένες υποχρεώσεις του, μεταξύ των οποίων της Υπηρεσίας του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ) και της Υπηρεσίας μιας Στάσης.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος έκανε αναφορά σε ζητήματα που αφορούν την οικονομική κατάσταση του Νομού Πρέβεζας, ο οποίος κατατάσσεται στις χαμηλότερες θέσεις σύμφωνα με τους δείκτες ευημερίας και ανάπτυξης, καθώς και την βαθιά ύφεση που μαστίζει τις τοπικές επιχειρήσεις.
Έμφαση δόθηκε στο παράνομο εμπόριο το οποίο επιτείνει την πτώση του τζίρου των επιχειρήσεων της περιοχής και δρα ανασταλτικά στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε στην υψηλή φορολογία η οποία είναι δυσβάσταχτη για τους επαγγελματίες και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα της ΒΙ.ΠΕ. Πρέβεζας απαριθμώντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις οι οποίες κατάφεραν να επιβιώσουν.
Από την πλευρά του ο κ. Γερουλάνος ακούγοντας προσεκτικά τις θέσεις του Προέδρου του Επιμελητηρίου Πρέβεζας επισήμανε ότι η περιοχή βρίσκεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική στιγμή αναφορικά με το αεροδρόμιο του Ακτίου, τη νέα Μαρίνα αλλά και τις υπόλοιπες νέες υποδομές. Τόνισε επίσης την ανάγκη της συνεργασίας όλων των τοπικών Φορέων για την επίτευξη της ποιοτικής αναβάθμισης και ανάδειξης του Τουριστικού προϊόντος του Νομού.

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας Ιωάννης Μπούρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου