Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2018

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ο Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής νοσοκομείου Πρέβεζας, κ. Ιωάννης Μπαίλης για τα προβλήματα λειτουργίας της κλινικής


Επιστολή η οποία κοινοποιήθηκε προς τους Βουλευτές, τον Δήμαρχο, Τον Ιατρικό Σύλλογο, την Εισαγγελεία, τον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου και προς τον Διοικητή του Νοσοκομείου.


Κε Διοικητά Έχω καθήκον να σας γνωστοποιήσω σχετικά με τις εξελίξεις στην λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής τα εξής:

Οι τέσσερις οργανικές θέσεις είναι καλυμμένες ,μία από τον Διευθυντή, μία από Επ Α και δυο από Επ Β. Από τις Επ Β , η μια, κα Στεργίου Αικατερίνη υπέβαλε παραίτηση πρόσφατα, ενώ η άλλη, η κα Κώτη Γεωργία ,ευρίσκεται από 75 ημερών σε αναρρωτική άδεια την οποία όπως πληροφορήθηκα θα παρατείνει επί ένα δίμηνο.

Οι εναπομείναντες δυο ιατροί καλύπτουν τις προβλεπόμενες και πλέον εφημερίες ενώ υπάρχει υποστήριξη άλλων 7 εφημεριών από τον Δ/ντη του ΚΥ Καναλακίου. Συνολικά καλύπτονται μόνο 21 ημέρες το μήνα, ενώ οι υπόλοιπες 9-10 καλύπτονται είτε με «εντέλλεστε», είτε με εθελοντική προσφορά.

Στο τμήμα επειγόντων πραγματοποιούν 21 εφημερίες 3 Γενικοί ιατροί από 7 έκαστος και αγροτικοί ιατροί. 

Δεδομένου ότι 

α) η Παθολογική Κλινική νοσηλεύει πλην των παθολογικών και τα πνευμονολογικά ,νευρολογικά, ψυχιατρικά, νεφρολογικά, αιματολογικά, ουρολογικά , γαστρεντερολογικά περιστατικά 

β) δέχεται περιστατικά από την Βόρεια Αιτ/νία και την Λευκάδα 

γ) δεν υπάρχει υποστήριξη από γενικό ιατρό στο πρωινό ωράριο για το τμήμα επειγόντων 

δ) υπάρχει παντελής έλλειψη ειδικευομένων, η λειτουργία της καθίσταται προβληματική με ενδεχόμενο ατυχήματος, άδικη και άνιση για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της. 

Το πιο σημαντικό είναι ότι η εικόνα της παθολογικής είναι και παραμένει ίδια εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα αν και έγιναν προσπάθειες για την στελέχωση της . Όσον αφορά εμένα , παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας ,εξακολουθώ να προσφέρω τις υπηρεσίες μου , αλλά αν δεν δοθούν λύσεις είναι ανθρωπίνως αδύνατο να συνεχίσω με εξοντωτικούς ρυθμούς εργασίας.

Η Παθολογική κλινική αναμένει τις δικές σας ενέργειες για να μην οδηγηθεί σε αναστολή της λειτουργίας της. 

Με εκτίμηση Πρέβεζα 07/06/2018. 
Ιωάννης Μπαιλης 
Δ/ντης Παθολογικής κλινικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου