Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Ιουλίου 15, 2018

Οι προτάσεις και η τοποθέτηση του Κυρίου Δημ. Παππά από την ημερίδα με θέμα “Αθλητικός Τουρισμός στην Πρέβεζα: Ευκαιρία και Προοπτικές”



Οι προτάσεις και η τοποθέτηση του Κυρίου Δημ. Παππά από την ημερίδα με θέμα “Αθλητικός Τουρισμός στην Πρέβεζα: Ευκαιρία και Προοπτικές” 

Στην σύντομη τοποθέτηση του ο Κος. Παππάς αναφέρθη για την εγκύκλιο του Υπουργείου Αθλητισμού που αφορά το νέο θεσμικό πλαίσιο για τον αθλητισμό και την συνύπαρξη του με τον τουρισμό πέραν του πολιτισμού. 

Επίσης για το άπλωμα της έννοιας του αθλητισμού πέραν των ομοσπονδιών και σε άλλες μορφές τουρισμού που απορρέει από τον αθλητισμό και ανέφερε για την Πρέβεζα τον προπονητικό τουρισμό, την regatta που ανέφερε και ο Κύριος Συναδινός οπου σχετικό συνέδριο είχε γίνει πριν 2 χρόνια περίπου στο ξενοδοχείο Margarona Royal με αποκλειστικο θέμα τη regatta υπό την αιγίδα του διεθνούς Rotary, μια πρόταση που είχε κάνει και ο καθηγητής Κύριος Μουτζούρης. 

Ακόμα, αναφέρθηκε για τον ενάλιο πλούτο που υπάρχει στον τόπο μας και που ο ΕΟΕΣ Αμφικτυονία, όπου μέλος του Δ.Σ. είναι και ο Κύριος Δ. Παππάς, ομόφωνα επιλέξανε την Σαλαμίνα και τη διαδρομή Αρχαία Νικόπολη - Άκτιο για την δημιουργία εγκαταστάσεων ώστε με δύτες να πραγματοποιούνται περιηγήσεις είτε με συμμετοχή των ίδιων των τουριστών είτε παρακολουθώντας μέσα από ειδικό κτίριο τρισδιάστατες ζωντανές απεικονήσεις. 

Ο Κύριος Παππάς θεωρεί προτεραιότητα πέραν του αθλητικού τουρισμού για την Πρέβεζα και τον Ιατρικό τουρισμό στους τομείς της παιδικής παχυσαρκίας συνδυάζοντας άθληση και μεσογειακή διατροφή. 

Τόνισε ακόμη ότι τα events που λαμβάνουν χώρα μπορούν να πολλαπλασιαστούν και αυτό είναι μια επιτυχία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας π.χ. jazz festival - Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τένις με συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών από 60 και πλέον χώρες από όλα τα χρώματα, τις θρησκείες και διαφορετικές κουλτούρες- χορωδιακό festival - 3 on 3 basket - και άλλα που έπονται ώστε να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος. 

Ανέφερε επίσης ότι η συνεργασία της ΕΦΟΑ με την ITF και υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού πριν 2 χρόνια έδωσε την ευκαιρία να εκπαιδευτούν και να πάρουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος 450 νέοι προπονητές τένις σε ένα άθλημα όπου δεν υπάρχει άνεργος προπονητής. 

Τέλος, κλείνοντας καυστικά τόνισε ότι: οι Δήμου οι οποίοι παρέλαβαν έτοιμες αθλητικές εγκαταστάσεις από την Γενική Γραμματεία αθλητισμού και αδυνατούν να τις χρησιμοποιούν η να τις συντηρούν, να ζητήσουν να ξαναγυρίσουν στην Γραμματεία Αθλητισμού και όταν απαιτούμε καινούριες εγκαταστάσεις να παρουσιάσουν και τεχνοοικονομική μελέτη για την δυνατότητα λειτουργίας των εγκαταστάσεων αυτών από τον κάθε Δήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου