Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Ιουλίου 02, 2018

"Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα στη παθολογική κλινική του νοσοκομείου της Πρέβεζας"



ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ


Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα στη παθολογική κλινική του νοσοκομείου της Πρέβεζας

Είναι γνωστό πως η κατάσταση στo νοσοκομείο και στα κέντρα υγείας της περιοχής είναι ήδη ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ.  Οι ελλείψεις προσωπικού είναι τεράστιες.  Στις κλινικές και στα ιατρεία , η αναλογία νοσηλευτικού προσωπικού – ασθενών είναι σε τριτοκοσμικά επίπεδα .
Παρομοίως απαράδεκτες συνθήκες επικρατούν και όσον αφορά τα εργαστήρια και άλλες υπηρεσίες των νοσοκομείων. Εκκρεμούν εδώ και πολλά χρόνια τα αναγκαία έργα που υποτίθεται ΘΑ γίνονταν στα υπάρχοντα  νοσοκομεία αλλά και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Το μόνο που τους ενδιέφερε όλα αυτά τα χρόνια ήταν πως θα παραδώσουν την υγεία στα χέρια επιχειρηματικών συμφερόντων (μέσα και έξω από τα δημόσια νοσοκομεία) που θα κάνουνε πάρτι με το δημόσιο χρήμα.

Το ηθικό του προσωπικού που στηρίζει με αυτοθυσία την δωρεάν δημόσια περίθαλψη έχει κλονιστεί σοβαρά με τους μισθούς πείνας και τις απλήρωτες εφημερίες και υπερωρίες. Η απαξίωση και περιφρόνηση από τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων στους λειτουργούς των νοσοκομείων είναι πραγματικά εξοργιστική.

Όλα τα παραπάνω είναι αποτελέσματα της ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ πολιτικής που ασκεί εναντίον του λαού το κεφάλαιο, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ με τη σημερινή κυβέρνηση να συνεχίζει με συνέπεια την πολιτική που εφάρμοσαν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις.

Είναι επιτακτική ανάγκη στην ευρύτερη περιοχή να συγκροτηθεί
ΑΜΕΣΑ ένα δυναμικό ΜΕΤΩΠΟ για αποκλειστικό
καθολικό  ΔΗΜΟΣΙΟ και ΔΩΡΕΑΝ σύστημα υγείας..

Η δυνατότητα πρόσβασης όλου του λαού σε αποκλειστικά δημόσια υγεία είναι άρρηκτα δεμένη με την ανατροπή των μέτρων της «αξιολόγησης», της διαγραφής του χιλιοπληρωμένου χρέους, τη μείωση των πολεμικών δαπανών. Για να πιάσουν τα υποτιθέμενα πλεονάσματα που συναποφασίσανε στο τελευταίο EUROGROUP θα κόβουν από υγεία-παιδεία και κοινωνικές παροχές.

Ο μόνος τρόπος ικανοποίησης των βασικών μας αναγκών είναι η σύγκρουση με τη κυρίαρχη πολιτική, τη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια.

Η σωματειακή επιτροπή Πρέβεζας του Σωματείου Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηπείρου-Λευκάδος καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο το οποίο διοργανώνει σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου Πρέβεζας τη Πέμπτη 5 Ιούλη στις 8 μ.μ μπροστά στη Θεοφάνειο.

Σωματείο Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηπείρου-Λευκάδος
σωματειακή επιτροπή Πρέβεζας


Πέμπτη 5 Ιούλη στις 8 μ.μ στη Θεοφάνειο συλλαλητήριο για το νοσοκομείο

ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τη στήριξη της μνημονιακής “αντιπολίτευσης”, την ίδια ώρα που επιχειρεί να δέσει τους εργαζόμενους χειροπόδαρα με τα σφιχτά λουριά του ευρωμνημονίου διαρκείας μέχρι το 2060, εξακολουθεί να καταδικάζει τη δημόσια υγεία στην οικονομική ασφυξία. Η  τεράστια έλλειψη προσωπικού και η υποχρηματοδότηση ζουν και βασιλεύουν στα δημόσια νοσοκομεία. Για το 2018, έχουμε νέο «πετσόκομμα» κατά 370 εκατ. ευρώ, ενώ βασικοί τομείς του ΕΣΥ παραδίδονται στους εργολάβους και τους μεγαλοϊδιώτες (πχ Ίδρυμα Νιάρχος) ή μετατρέπονται σε Ανώνυμες Εταιρείες. Η χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ, για την οποία καμαρώνει η κυβέρνηση, έρχεται με σκληρό αντεργατικό αντίτιμο: ελαστική εργασία, συνεχείς εξετάσεις αξιολόγησης, κατάργηση 35ωρου-5ήμερου στους γιατρούς, συγχωνεύσεις, κατάργηση οργανικών θέσεων, συνεχής περιορισμός του μισθολογικού κόστους.

Η « συνέλευση συντονισμού εργαζομένων-ανέργων Πρέβεζας» στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην υγεία:
-Για μόνιμη, σταθερή δουλειά για όλους – Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, επικουρικών, 12μηνιτών, εργολαβικών εργαζομένων
-Για κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας
-Για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
-Για δωρεάν, καθολική δημόσια υγεία παντού, χωρίς επιχειρηματίες – εργολάβους – κλινικάρχες
-Για να ανατραπεί το δημοσιονομικό σφαγείο, για αυξήσεις στους μισθούς, επιστροφή όλων των μισθολογικών απωλειών του μνημονίου
-Για να μπει οριστική ταφόπλακα για την αντιδραστική αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλω
Η «συνέλευση συντονισμού εργαζομένων-ανέργων Πρέβεζας» συνεχίζοντας στο δρόμο που χάραξαν οι αγώνες των προηγούμενων χρόνων για το νοσοκομείο και τα κέντρα υγείας του νομού  στηρίζει το συλλαλητήριο στο οποίο καλεί ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου Πρέβεζας και προτείνει τη συγκρότηση πανπρεβεζάνικης επιτροπής αγώνα για την υγεία.

Το συλλαλητήριο πρέπει να στείλει βροντερό μήνυμα στην κυβέρνηση και στη διοίκηση του νοσοκομείου ότι ΔΕΝ θα γίνουμε θυσία στα προαπαιτούμενα και τα ματωμένα πλεονάσματά τους.

Με αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής, με εργατικό κίνημα σύγκρουσης με την κυβέρνηση, την ΕΕ και την εργοδοσία, σε ρήξη με τη συμβιβασμένη γραφειοκρατία και τον υποταγμένο συνδικαλισμό, μπορούμε να οργανώσουμε τον αγώνα
Διαγραφή του χρέους. Να πάψουμε να πληρώνουμε δις ευρώ κάθε χρόνο για τα σεντούκια των τραπεζιτών και τα κέρδη των «επενδυτών». Για να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων σε σύγκρουση με την Ε.Ε και το ΔΝΤ. Να μοιράσουμε τον πλούτο τους και όχι τη φτώχεια μας.

η γραμματεία της
«ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου