Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Ιουλίου 02, 2018

Δήμος Πρέβεζας: Τα όργανα άρχισαν, αλλά δεν λένε να σταματήσουν. Ποιος έχει τώρα σειρά ;


Μια δύσκολη βδομάδα, ήταν  ομολογουμένως η προηγούμενη, για τον Δήμαρχο κ. Μπαίλη και τους στενούς του συνεργάτες.


Δεν ήταν μόνο η ηχηρή παραίτηση και η αποχώρηση από τη Δημοτική παράταξη του Αντιδημάρχου κ. Ροπόκη, ούτε η σκληρή  ανακοίνωση των δύο Τοπικών Συμβούλων Πρέβεζας που μόνο τυχαία πρόσωπα  δεν είναι. 

Δεν ήταν ούτε η δημόσια κριτική  που δέχτηκε ο νέος Αντιδήμαρχος κ. Σαραμπασίνας από την πρώτη κιόλας μέρα.

Αυτό που κυρίως τους απασχολούσε μετά τα πρώτα συναισθήματα, ήταν ποια θα είναι η συνέχεια, γιατί όπως κουβεντιαζόταν στην πόλη "το θέμα ήταν να μη γίνει η αρχή". 

Αυτό που φοβούνταν στο δημαρχείο, ήταν οι πληροφορίες που είχαν  για νέες  αποχωρήσεις, οι οποίες μπορούσαν να αποβούν μοιραίες για το μέλλον της Δημοτικής αρχής.

Η αλήθεια είναι ότι πράγματι  όλη τη βδομάδα,  κυκλοφορούσαν και συνεχίζουν να κυκλοφορούν στην πόλη διάφορες φήμες για πρόσωπα τα οποία είναι αποφασισμένα να διακόψουν τις πολιτικές τους σχέσεις  με τον κ. Μπαίλη. 

Δεν έχουμε όμως  μέχρι στιγμής  διασταυρώσει αν είναι βάσιμες  αυτές οι φήμες  και  το σημαντικότερο  αν οι διαφωνούντες  θα αποχωρήσουν αθόρυβα ή θα προχωρήσουν και αυτοί σε δημόσιες καταγγελίες.

Και το κυριότερο δεν ξέρουμε αν αυτά θα γίνουν  τις αμέσως επόμενες μέρες ή θα πάνε για Φθινόπωρο, θέλοντας να υποβάλλουν τη Δημοτική αρχή στο γνωστό "μαρτύριο της σταγόνας". 

Αυτά συνέβησαν την προηγούμενη βδομάδα .

Γιατί, πριν προλάβει καλά καλά να μπει η νέα βδομάδα , ήρθε η συνέντευξη του Βαγγέλη Ροπόκη στην εκπομπή  "Όλα στον Αέρα" που επιμελείται και παρουσιάζει ο Χρήστος Ανεμοζάλης κάθε Δευτέρα στις 11 π.μ. στο ραδιόφωνο του Prisma, για να ρίξει μπόλικο νερό στη φημολογία και να εντείνει την εσωστρέφεια της παράταξης του Δημάρχου.

Και τι δεν είπε ο πρώην αντιδήμαρχος στο ραδιόφωνο.

Για αντιδημάρχους που τον σαμποτάριζαν, για δακτυλίδια διαδοχής που κάποιοι ισχυριζόταν ότι πήραν, για μάζεμα υπογραφών για "μεγαλοδικηγόρο". προκειμένου να μπει υποψήφιος Δήμαρχος κόντρα στον νυν Δήμαρχο κλπ, κλπ/
Απέφυγε βέβαια ο κ. Ροπόκης να πει όλα τα ονόματα, ( μόνο τον κ. Σαραμπασίνα " έδωσε στην ψύχρα"),  αλλά από τις περιγραφές έγινε αντιληπτό για ποιους χτυπούσε η καμπάνα .

Και το ερώτημα που μπαίνει πλέον στους πολίτες είναι : Θα υπάρξουν απαντήσεις στα όσα ειπώθηκαν και  μπορεί  έτσι να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση στη Δημοτική πλειοψηφία η οποία λογικά διαλύει κάθε λειτουργία του Δήμου;

Πιστεύει ο  κ. Μπαίλης ότι μπορεί να σιωπά μπροστά σε όσα συμβαίνουν στην παράταξή του;

Πιστεύει αλήθεια ο Δήμαρχος ότι χωρίς ο ίδιος  να πάρει  "πρωτοβουλίες" θα κοπάσουν οι αντιδράσεις, θα σταματήσουν τα αλληλομαχαιρώματα και δεν θα έχουμε νέα επεισόδια ; 

Από αυτά που εμείς μαθαίνουμε , είναι πολύ έκρυθμη η κατάσταση  και δύσκολα ελέγχεται.

Θα δούμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου