Πέμπτη, Αυγούστου 16, 2018

Μαγικός και φέτος ο Δεκαπενταύγουστος στην Πάργα ! Βίντεο (Πυροτεχνήματα)


Μια ξεχωριστή βραδιά είχαν την ευκαιρία να ζήσουν και τον φετινό Δεκαπενταύγουστο οι κάτοικοι και οι χιλιάδες επισκέπτες της Πάργας με την αναβίωση των Παργινών.

Στις 15 Αυγούστου αναβίωσε η "βαρκαρόλα" ένα έθιμο το οποίο αναπαριστά την επιστροφή των Παργινών και των Ιερών Κειμηλίων στην ελεύθερη πλέον πόλη της Πάργας, αφού σύμφωνα με την ιστορία της πόλης, οι κάτοικοι εγκατέλειψαν την Πάργα, όταν αυτή πουλήθηκε από τους Άγγλους στον Αλή Πασά το 1819. 
Δύο σειρές από πλεούμενα από το κάστρο και τις Παυλούκες, στολισμένες με ενετικά φανάρια, φτάνουν στο λιμάνι, όπου πλήθος κόσμου τους υποδέχεται με εορτασμούς και δεκάδες πυροτεχνήματα τα οποία πρόσφεραν ένα φαντασμαγορικό θέαμα. 
Την εκδήλωση άνοιξε ο Δήμαρχος Πάργας, κ.Νάστας ο οποίος τίμησε τον κ.Σπύρο Ζυγούρη για την πολύχρονη προσφορά του στον τομέα του τουρισμού. 


Αμέσως μετά το πρόγραμμα περιελάμβανε μια ιστορική αναδρομή των γεγονότων, ενώ τα πυροτεχνήματα έδωσαν μια μαγική εικόνα στην σπουδαία αυτή διοργάνωση του Δήμου Πάργας. Το πρόγραμμα έκλεισε με ζωντανή ορχήστρα. 

Το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν, ο Βουλευτής Σύριζα Ν.Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας,  αυτοδιοικητικοί, κ.α. 

Δείτε στο βίντεο το εντυπωσιακό έθιμο με τα πυροτεχνήματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου