Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 19, 2018

ΠΡΕΒΕΖΑ: Δημοτικό Συμβούλιο με κατηγορίες, ανεξαρτητοποιήσεις και υπόθεση Open Mall


Δημοτικό Συμβούλιο με 35 θέματα στην ημερήσια διάταξη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 19/9 στην αίθουσα συνεδριάσεων.


Το σώμα του δημοτικού συμβουλίου απασχόλησε κυρίως το προ ημερησίας διάταξη θέμα το οποίο είχε να κάνει με την αποδοχή από πλευράς δήμου, στο αίτημα του Επιμελητηρίου για να τεθεί δικαιούχος του προγράμματος "Open Mall". 

Προτού όμως, στην συνεδρίαση παραβρέθηκε μια μόνιμη εργαζόμενη του Δήμου Πρέβεζας προκειμένου να εκθέσει το ζήτημα της και όπως η ίδια ανέφερε


"Δεν έχουμε βρει λύση στα ζητήματα της καθαριότητας, έχω απευθυνθεί στον σύλλογο εργαζομένων, ήρθα στον Δήμο Πρέβεζας, έπειτα από μετάταξη από τον Δήμο Λιβαδειάς, το ζήτημα είναι θέματα οικονομικά τα οποία δεν έχουν περάσει στην μισθοδοσία μου, το σωματείο μου έχει κάνει αίτημα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, προσωπικά όμως εγώ δεν έχω κάνει αίτημα (στις υπηρεσίες του δήμου) και το δεύτερο ζήτημα περί αδειών, εκβιαζόμαστε οι εργαζόμενοι του δήμου να υπογράψουμε άδειες τις οποίες δεν τις δικαιούμαστε ο σύλλογος μου σ'αυτό δεν θέλει να είναι μαζί μου και για αυτό δεν το καταγγέλλει απάντησε η εργαζόμενη σε ερώτηση του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, γιατί δεν το καταγγέλλει ο σύλλογος. Στη συνέχεια, ο κ.Κορωναίος απευθυνόμενος στην εργαζομένη ανέφερε πως θα πρέπει η ίδια να απευθυνθεί αρμοδίως και έπειτα να έρθει το θέμα της να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο. Όταν θα πάρετε απάντηση από την υπηρεσία ελάτε στο δημοτικό συμβούλιο να το συζητήσουμε ανέφερε στην κ.Χελιδόνι ο Π.Δ.Σ., κ.Κορωναίος .

Ακολούθως, το σώμα του δημοτικού συμβουλίου, απασχόλησε η δήλωση ανεξαρτητοποίησης των δημοτικών συμβούλων, Καλλίνικου, Κατέρη από την παράταξη Δύναμη Ενότητας και Δημιουργίας με επικεφαλής τον Μιλτιάδη Κλάπα.


Η Δήλωση Ανεξαρτητοποίησης αναφέρει τα εξής:

Η αγάπη μας για την Πρέβεζα, ο σεβασμός στους συμπολίτες μας και η ανιδιοτελής προσφορά, ήταν το κίνητρο για να πολιτευτούμε, ως Δημοτικοί Σύμβουλοι στον Δήμο μας.

Η παρόρμηση μας και η εντύπωση ότι όλοι οι υποψήφιοι στο Δημοτικό Συμβούλιο είχαν το ίδιο σκεπτικό, μας έκανε να επιλέξουμε ένα ψηφοδέλτιο "Αχρωμάτιστο Πολιτικά", όπως μας διαβεβαίωνε ο επικεφαλής του συνδυασμού μας "Δύναμη Ενότητας και Δημιουργίας". 

Διαψευστήκαμε όμως στην συνέχεια, γιατί αποδείχτηκε ότι ο Επικεφαλής του μας άφησε μόνου, εμείς να αγωνιζόμαστε για το καλό του Δήμου μας και αυτός επέλεξε άλλη πορεία. Η έλλειψη επικοινωνίας και συντονισμού για θέματα που αφορούσαν τον Δήμο μας ήταν ανεπαρκείς. 

Για τους ανωτέρω λόγους αποφασίσαμε να αποστασιοποιηθούμε από τον συνδυασμό "Δύναμη Ενότητας και Δημιουργίας" που εκλεχτήκαμε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με το ίδιο πάθος για το καλό όλων μας μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, από κοινού ως Ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι. 

Ευχαριστούμε όλους τους συμπολίτες μας που έδειξαν εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μας και συνεχίζουν να μας στηρίζουν. Αυτός θα είναι και ο κυριότερος λόγος που θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε.

Με τιμή
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Διονύσης Καλλίνικος
Κατέρης Κων/νος

Στην συνέχεια, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ.Κορωναίος ανέφερε στο σώμα για το θέμα του Open Mall όπου μάλιστα στην συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο υπάλληλος του Δήμου, υπεύθυνος του τμήματος προγραμματισμού, κ.Σακκάς, προκειμένου να ενημερώσει τους δημοτικούς συμβούλους για το πρόγραμμα.


Αφού ο κ.Σακκάς γνωστοποίησε τις βασικές προυποθέσεις του προγράμματος για την συνεργασία - μνημόνιο συμφωνίας με δικαιούχο τον Δήμο, τόνισε μεταξύ άλλων, πως για να προχωρήσει το πρόγραμμα χρειάζεται την συναίνεση 70 τουλάχιστον καταστημάτων, ενώ ο ίδιος γνωστοποίησε την πρόθεση του Εμπορικού Συλλόγου Πρέβεζας, να μην συμμετάσχει στο πρόγραμμα. 



Έπειτα, ο Ανεξάρτητος πλέον Δημοτικός Σύμβουλος, κ.Καλλίνικος ρώτησε αν ο Δήμος είναι έτοιμος ν' αναλάβει κάτι τέτοιο..Ενώ, ο επικεφαλής της ΑΣΥΠ ανέφερε πως στην συνεδρίαση για το θέμα έπρεπε να παραβρεθούν μέλη του Επιμελητηρίου, σύμφωνα όμως με πληροφορίες του PrevezaBest, εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου δεν προσκλήθηκαν για την συνεδρίαση. 

Στη συνέχεια ο κ.Κορωναίος ανέφερε πως το ερώτημα που τίθεται είναι αν θέλουμε να συνεργαστούμε με το επιμελητήριο, πρόκειται για ένα μνημόνιο συνεργασίας και μετά να πούμε ναι ή όχι, συνεχίζοντας ο κ.Κορωναίος, μεταξύ άλλων ανέφερε, Το Επιμελητήριο πρότεινε στο Δήμο το πρόγραμμα αυτό, υπάρχουν ορισμένες προυποθέσεις, όπως να υπογράψουν 70 επιχειρήσεις,


τέλος ο δημοτικός σύμβουλος της Λαικής Συσπείρωσης, κ.Αμάραντος τόνισε πως είναι απαράδεκτο να κουβεντιάζουμε ένα τέτοιο θέμα χωρίς προηγούμενη ενημέρωση, ενώ έκανε λόγο για προθάλαμο μιας ελεύθερης οικονομικής ζώνης όπου θα ισχύουν πολλαπλές δράσεις. Τελικά, το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία με την Λαική Συσπείρωση να καταψηφίζει και τους Δημοτικούς Συμβούλους, κ.κ.Ροπόκη και Καλλίνικο να δηλώνουν Παρών. 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου