Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Οκτωβρίου 15, 2018

ΠΡΕΒΕΖΑ: Τελέστηκαν τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου και η μεταφορά της ιστορικής εικόνας του Αγίου


Τελέστηκαν τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου που βρίσκεται στο συγκρότημα των Εργατικών Κατοικιών του ΚΕΓΕ στην Πρέβεζα.


Παράλληλα έγινε η μεταφορά και η εγκατάσταση της ιστορικής εικόνας του Αγ. Δημητρίου στο νέο Ναό που μέχρι σήμερα φυλασσόταν στον Ιερό Ναό της Αγ.Ειρήνης. 







Έτσι, σήμερα στις 5 το απόγευμα ξεκίνησε η πομπή η οποία μετέφερε την εικόνα από την εκκλησία της Αγίας Ειρήνης στο νέο Ιερό Ναό . Την πομπή μάλιστα συνόδευαν καβαλάρηδες του Αγίου Θωμά, ο σύλλογος του Αγίου Θωμά, ο σύλλογος Μικρασιατών κ Ποντίων, καθώς και πλήθος πιστών.

Εκεί περίμενε ο Αρχιερέας όπου τοποθέτησε την εικόνα στο θρόνο της, ενώ ακολούθησαν τα θυρανοίξια και ο εσπερινός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.Χρυσόστομο. 








Μάλιστα, η παλαιά εικόνα του Αγίου Δημητρίου αποτυπώνει τα Μαρτύρια του Αγίου και φέρει σε αρκετά σημεία της τα ίχνη του βομβαρδισμού.













Τέλος, αύριο Τρίτη και τις ώρες από 7.30 έως 9.30 το πρωί θα τελεστεί η πρώτη θεία λειτουργία για ευλογία και αγιασμό της πόλης.

1 σχόλιο: