Τα ψάρια του Αμβρακικού είναι όντως από τα καλύτερα; Σε αυτά τα ερωτήματα θα δώσει απαντήσεις η ημερίδα που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και το Παν/μιο Ιωαννίνων για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου «Προσδιορισμός και ταυτοποίηση καινοτόμων προϊόντων Π. Ο. Π. ή Π. Γ. Ε. Αμβρακικού συγκεκριμένων ειδών της ιχθυοπανίδας του Αμβρακικού κόλπου στο πλαίσιο της αξιοποίησης και της αειφόρου διαχείρισης των ιχθυαποθεμάτων του κόλπου».
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 7 το απόγευμα, στην πόλη της Πρέβεζας (Θεοφάνειος Αίθουσα Τέχνης).
Διακεκριμένοι επιστήμονες θα αναλύσουν ζητήματα όπως:
Η Καινοτομία του Έργου και των Αποτελεσμάτων του: Ιωάννης Σκούφος, D.V.M., M.Sc., PhD, Καθηγητής Τμήματος Γεωπονίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Μέθοδοι Προσέγγισης Τριών Μοναδικών Ψαριών του Αμβρακικού (Σαρδέλα, Γάμπαρη, Κουτσομούρα): Ιωάννης Πάσχος, PhD, Ομότιμος καθηγητής Τ.Ε.Ι. Ηπείρου
Άνθρωποι και Αμβρακικός: Μια Ιστορία Ζωής: Ευαγγελία Γκούβα, M.Sc., PhD(c), ΕΔΙΠ Τμήματος Γεωπονίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Βιολογικά, Γενετικά, Βιοχημικά και Ποιοτικά Χαρακτηριστικά των Ψαριών του Αμβρακικού (Σαρδέλα, Γάμπαρη, Κουτσομούρα): Κώστας Περδικάρης, M.Sc., PhD Ιχθυολόγος Τμήματος Αλιείας, Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας
Στρατηγική Διάχυσης των Π.Ο.Π. Προϊόντων Σαρδέλας και Γάμπαρης του Αμβρακικού στη Διεθνή Αγορά: Ευστάθιος Χρόνης, M.Sc., Υγιεινολόγος-Μικροβιολόγος
Το παραπάνω έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για την περιοχή του Αμβρακικού κόλπου με τίτλο «ΑΕΙΦΟΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟΝ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟ (ΑΝΑΣΑ)» του Υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με υπεύθυνο τον κ. Σκούφο Ιωάννη, Καθηγητή του Τμήματος Γεωπονίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου