Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Οκτωβρίου 05, 2018

ΠΡΕΒΕΖΑ: Μπάχαλο, κατεδαφιστέο μέρος του κολυμβητήριου καθώς και οι πρόβολοι της Κυανής Ακτής



Η Kτηματική υπηρεσία με πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής και πρωτόκολλο κατεδάφισης καθώς και με επιβολή προστίμου στο δήμο,  ζητά πίσω μέρος του κολυμβητηρίου ενός στρέμματος  και τους πρόβολους της Κυανής Ακτής.


O Δήμος ισχυρίζεται ότι ουδέποτε τους διεκδίκησε, άρα, τη Δευτέρα, Κτηματική και Αποκεντρωμένη διοίκηση είναι υποχρεωμένοι να τα γκρεμίσουν, αφού, τρεις μέρες μετά το πρωτόκολλο κατεδάφισης, εκτελείται η διαταγή. 

Το ζήτημα είναι το γιατί και πως προέκυψε αυτό το θέμα τώρα 

Η Κτηματική ισχυρίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες μας, οτι αφορμή στάθηκαν  δυο αναφορές του πολιτιστικού συλλόγου Πρέβεζα, μάλιστα από την έρευνα που κάναμε, διαπιστώθηκαν τα εξής, το μεν κολυμβητήριο έχει κατασκευαστεί από το 1978 αλλά όχι από τον δήμο Πρέβεζας. Το στάδιο αυτό ήταν εθνικό και όχι δημοτικό, στον δήμο Πρέβεζας παραχωρήθηκε έπειτα από αρκετά χρόνια, δηλαδή, οι υφιστάμενοι στον Υπουργό Οικονομικών, δηλαδή η Κτηματική Υπηρεσία, αποβάλλει τον Δήμο από έκταση που αν καταλήφθηκε την εχει καταλάβει το ελληνικό δημόσιο και την παραχώρησε στον Δήμο. 

Ο Δήμος φυσικά, ισχυρίζεται οτι το κολυμβητήριο "δεν εβγαλε πόδια" και δεν μετακινήθηκε και η κτηματική υπηρεσία και ολοι οι Πρεβεζάνοι, γνωρίζουν οτι δεν εχει γίνει καμία εργασία επέκτασης τα τελευταία 40χρονια. 

Σήμερα λοιπόν, μετά την χαρά που πήραμε για την αναβάθμιση του κολυμβητηρίου 290.000 ευρώ, ενημερωνόμαστε οτι επιδοτείται ένα κολυμβητηριο που κρίνεται αυθαίρετο και υπο κατεδάφιση για την ακριβεια, σύμφωνα με το πρωτόκολλο κατεδάφισης, κατεδαφίζονται η περίφραξη προς την θάλασσα, τα γηπεδα του τέννις και τα γηπεδα του Beach Volley

Όσον αφορα του προβολους οι οποίοι κατασκευάστηκαν εδω και 20 χρονια περίπου, μετα την καταγγελία, η κτηματική υπηρεσία τώρα για πρώτη φορά ανακάλυψε οτι υπάρχει  έγγραφο έγκρισης του έργου από τον Υπουργό Οικονομικών, πλην ομως λείπει η υπογραφή του. Ετσι και οι πρόβολοι κρίθηκαν κατεδαφιστέοι. 

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Δήμος κατευθύνεται στη λύση να μην εμπλακεί σε αυτό τον παραλογισμό και να αφήσει την κτηματική υπηρεσία να πράξει τα δέοντα και ζητάει από το Υπουργείο Οικονομικών να επιληφθεί επί του θέματος, έτσι ώστε να βρεθεί η σωστή λύση του ζητήματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου