Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Νοεμβρίου 30, 2018

Εξαρθρώθηκε ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας εγκληματική οργάνωση συστηματικής διακίνησης ναρκωτικών σε περιοχές της Άρτας και της Πρέβεζας



Οι εμπεριστατωμένες έρευνες σε συνδυασμό με την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων οδήγησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας στην εξάρθρωση - αποδόμηση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας διακινούσαν ναρκωτικά (κυρίως κάνναβη και κοκαΐνη), σε περιοχές της Άρτας και της Πρέβεζας.


Το οργανωμένο κύκλωμα αποτελούνταν από οκτώ άτομα και σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες (29-11-2018) σε διάφορες περιοχές της Άρτας, από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 25χρονος ημεδαπός, «εγκέφαλος» της σπείρας καθώς και έξι ακόμη ημεδαποί (ηλικίας 57, 26, 29, 19, 26 και 24 ετών) μέλη της οργάνωσης. Παράλληλα, αναζητείται για να συλληφθεί ένα ακόμη αλλοδαπό μέλος της οργάνωσης.

Σε βάρος των μελών της οργάνωσης σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, κατά περίπτωση, για σύσταση, συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την διακίνηση ναρκωτικών, αγορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών καθώς και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ραδιοπομπών.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν ακόμη δύο ημεδαποί, ηλικίας 25 και 21 ετών, οι οποίοι χωρίς να αποτελούν μέλη του κυκλώματος,  εξακριβώθηκε ότι προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από την εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση σε χρήστες - αγοραστές.

Αναλυτικότερα, από την αστυνομική έρευνα σε συνδυασμό με κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση ευρημάτων, προανακριτικών στοιχείων και ερευνητικών δεδομένων, εξακριβώθηκε η εγκληματική δράση των μελών της οργάνωσης κατά το τελευταίο επτάμηνο καθώς και οι ρόλοι τους στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών.

Επιπλέον, εξακριβώθηκαν οι χώροι που χρησιμοποιούσαν ως ορμητήρια, καθώς και οι χώροι αποθήκευσης και απόκρυψης (καβάτζες) των ναρκωτικών.
Όπως διαπιστώθηκε,  ο 25χρονος αρχηγός της οργάνωσης είχε τον πλήρη έλεγχο και τη διαχείριση της παράνομης δραστηριότητας και προμήθειας των ναρκωτικών ενώ τα υπόλοιπα μέλη αναλάμβαναν την προμήθεια – πώληση των ναρκωτικών κατά περίπτωση ή ήταν επιφορτισμένα με διάφορους άλλους περιφερειακούς ρόλους.

Τα μέλη της οργάνωσης, κατά τη διάρκεια της παράνομης δραστηριότητάς τους, εκτιμάται ότι εμπλέκονται σε περισσότερες από (1.500) αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών, με το συνολικό παράνομο όφελος να υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 90.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, ακολουθήθηκε η τακτική των παράλληλων αιφνιδιαστικών ερευνών, σε κατοικίες, επαγγελματικούς και υπαίθριους χώρους καθώς και σε σκάφος, που είχαν ως αποτέλεσμα να εντοπιστούν και να κατασχεθούν συνολικά:
  • (3) κιλά και (210,11) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
  • (30,88) γραμμάρια κοκαΐνης
  • εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης
  • το χρηματικό ποσό των (4.705) ευρώ
  • ζυγαριές ακριβείας
  • τέσσερα επιβατικά αυτοκίνητα, Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα και  σκάφος
  • φορητός πομποδέκτης
  • διάφορα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν για την αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών καθώς και αντικείμενα με υπολείμματα κάνναβης
  • πλήθος κινητών τηλεφώνων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ  στο πλαίσιο του προανακριτικού έργου, που διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας διερευνάται όλο το εύρος και το πεδίο της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης και η ενδεχόμενη διασύνδεσή τους με άλλες ομοειδείς εγκληματικές ομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου