Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Νοεμβρίου 15, 2018

ΠΡΕΒΕΖΑ: Βασίλης φεύγει και ξαναφέρνει Βασίλη...


Η παραίτηση του Βασίλη Γιάπρου και οι αποφάσεις που πρόκειται να λάβει ο πρώην νομάρχης Βασίλη Ιωάννου...

«Δυστυχώς προσωπικοί και επαγγελματικοί λόγοι καθιστούν απαγορευτική τη συμμετοχή μου στον προεκλογικό αγώνα για τις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές», είναι το απόσπασμα της ανακοίνωσης του δικηγόρου Βασίλη Γιάπρου, το οποίο, έφερε τα πάνω κάτω, σε σχέση με τον προεκλογικό διάλογο, στην Πρέβεζα.
Σε μια στιγμή, που η υποψηφιότητα του εν λόγω δικηγόρου «πήγαινε σφαίρα» και μάλιστα είχε καθορίσει και την στάση άλλων υποψηφίων, σε σχέση με το τι θα πράξουν οι ίδιοι.
Χαρακτηριστική είναι η απόφαση του πρώην νομάρχη Βασίλη Ιωάννου, ο οποίος μετά την επίσημη ανακοίνωση του Βασίλη Γιάπρου, παραχώρησε συνέντευξη στα τοπικά μέσα, για να τονίσει πως κάνει αυτό που έπρεπε να κάνει. Πεπεισμένος και ο ίδιος, πως η υποψηφιότητα Γιάπρου, «πάει σφαίρα», απέσυρε το ενδιαφέρον του για τον Δήμο Πρέβεζας. Μια γενναία απόφαση, η οποία ελήφθη με βάση την πραγματικότητα και το κλίμα που δημιούργησε η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας Γιάπρου...
-Τι συνέβη και μετά από ένα μήνα, πρωτοφανούς αισιοδοξίας για το αποτέλεσμα, ο δικηγόρος Βασίλης Γιάπρος εκφράζει την βαθύτατη λύπη του, που λόγοι πέρα και έξω από την θέλησή του, δεν του επιτρέπουν να συμμετάσχει στις εκλογές;
Δύσκολη η απάντηση... Δύσκολη, γιατί δεν υπάρχει και ανάλογο προηγούμενο... Είναι η πιό αποδεκτή, αλλά παράλληλα και η πιό σύντομη υποψηφιότητα... Πολλοί λένε, με δεδομένη την καχυποψία που αντιμετωπίζονται οι αποφάσεις περί τα κοινά, ότι «κάτι παίχτηκε» και ο Βασίλης Γιάπρος αναγκάστηκε να προχωρήσει στην απόφαση αυτή.
Η αναζήτηση που έκανε η «Γ», οδηγεί στην σιγουριά πως τίποτα «δεν παίχτηκε». Τίποτα το τραγικό, που θα έπρεπε να οδηγήσει σε μια τέτοια απόφαση. Τίποτα το περίεργο... Απλά ο υπηρέτης του θεσμού της Δικαιοσύνης, θέλησε να ζυγίσει έτι περισσότερο τις υποχρεώσεις που έχει ως μάχιμος δικηγόρος και δεν θέλησε σε καμία περίπτωση, να εγκαταλείψει όλον τον κόσμο, που τόσα χρόνια τον εμπιστεύονταν και εξακολουθούν να τον εμπιστεύονται.
Αναδεικνύεται μια πτυχή του χαρακτήρα του, την οποία δεν συναντάς εύκολα σήμερα. Η ευθύνη απέναντι στον κόσμο που τον εμπιστεύεται. Αν και θα μπορούσε να πει, πως δεν έγινε και τίποτα, μπορείτε να πάτε σε άλλον δικηγόρο...
Ο Βασίλης Ιωάννου έρχεται...
Κι ενώ η αποχώρηση του δικηγόρου Βασίλη Γιάπρου, ανέδειξε ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, που λείπει απ’ την δημόσια ζωή και αφορά στην υπευθυνότητα, έδωσε και την δυνατότητα στους πολίτες της Πρέβεζας, να διαπιστώσουν πως ακόμη στην πολιτική και τα κοινά, υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι προτάσσουν τον ρεαλισμό...
Ο Βασίλης Ιωάννου, κινήθηκε με φόντο τον ρεαλισμό, όταν μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Γιάπρου, με το απόλυτο θάρρος είπε πως «αποσύρουμε το ενδιαφέρον μας για τον Δήμο Πρέβεζας».
Και απέσυρε το ενδιαφέρον του, μιας και η διάθεση των πολιτών, που φαινόταν χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, έδειχνε πως δήμαρχος θα εκλεγεί ο Βασίλης Γιάπρος. Εξήγησε τότε πως δεν είναι καιρός για εντυπώσεις και αδιέξοδες προσπάθειες, μόνο και μόνο για το «γαμώτο»!
Για να έρθει ο ίδιος άνθρωπος, που τον οδήγησε στην πρώτη απόφαση, να επιβάλλει την λήψη της επόμενης απόφασης, που για τον Βασίλη Ιωάννου, είναι να επαναφέρει και να επικαιροποιήσει το ενδιαφέρον του, για τον Δήμο Πρέβεζας. Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, που δημιούργησε τον ενθουσιασμό υπέρ της υποψηφιότητας Γιάπρου, τώρα ζητούν απ’ τον Βασίλη Ιωάννου ν’ αναλάβει πρωτοβουλία, για να βγει ο Δήμος Πρέβεζας, απ’ το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει.

Κώστας Γκέτσης /Γνώμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου