Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Δεκεμβρίου 04, 2018

Ορίζοντες Ηπείρου το 5% του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για υποδομές ΑΜΕΑ



Ο επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης Ορίζοντες Ηπείρου, υποψήφιος Περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία, στις 3 Δεκεμβρίου


«Σήμερα που έχουν πέσει τα φώτα της δημοσιότητας και έχουν τελειώσει τα πανηγύρια για την παγκόσμια Ημέρα των ΑμεΑ επιλέξαμε να κάνουμε την πρότασή μας δέσμευση για την ουσιαστική αξιοποίηση του 5% του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου στη δική μας διακυβέρνηση σε υποδομές για:
               Πεζοδρόμια,
               Σχολεία,
               Αθλητικά κέντρα και
               Δημόσια κτίρια.

Η δέσμευσή μας θα ισχύει έως ότου αποκατασταθεί –ελπίζουμε στο συντομότερο δυνατό χρόνο- πλήρως η προσβασιμότητα για κάθε πολίτη σε όλη την Περιφέρεια Ηπείρου.

Θέλουμε να κάνουμε τη μεγάλη μετάβαση από την έννοια του συνανθρώπου και να πάμε στην έννοια του ανθρώπου με ίσα δικαιώματα.

Θέλουμε να τελειώσουμε για πάντα με το αρνητικό συναίσθημα που υπάρχει όταν αναφερόμαστε στα ΑμεΑ και έχει μια διάσταση συμπόνιας. Δεν μας ενδιαφέρει η συμπόνια, μας ενδιαφέρει η ουσία.

Αυτή τη διαδικασία δεν μπορούμε να την φέρουμε μόνοι μας σε πέρας. Όλοι οι δήμοι και όλοι οι αρμόδιοι -για τα ζητήματα ΑμεΑ- φορείς και Οργανισμοί θα αναδειχθούν σε θεσμικούς εταίρους της Περιφέρειας.

Εκείνοι γνωρίζουν τις ανάγκες τους και εμάς η δουλειά μας είναι επιτελικά, να χρηματοδοτούμε χωρίς σπατάλη, αντικαθιστώντας τα έργα της ντροπής και των πελατειακών σχέσεων με έργα για τον άνθρωπο και για την κοινωνία.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου