Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Δεκεμβρίου 04, 2018

75,6 εκ. για έργα της Αυτοδιοίκησης στην Ήπειρο


Οικονομική ανάσα αποτέλεσε για την Αυτοδιοίκηση το πρόγραμμα «Φιλόδημος» το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και χρηματοδοτεί δεκάδες μικρά ή και μεγαλύτερα έργα. Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία που δημοσιοποίησε το Υπουργείο Εσωτερικών, από το 2015 μέχρι το 2018 το σύνολο των Δήμων της Ηπείρου ενισχύθηκε με 75,6 εκατομμύρια ευρώ.



Αναλυτικά:

• οι Δήμοι της Άρτας ενισχύθηκαν με 13,2 εκατομμύρια ευρώ. Τα 8,5 εκατομμύρια προέρχονται από τον Φιλόδημο που χρηματοδοτεί 4 μεγάλα έργα, ενώ για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών διατέθηκαν 2,3 εκατομμύρια και χρηματοδοτούνται συνολικά 16 έργα.
• Στο Νομό Θεσπρωτίας οι 3 Δήμοι χρηματοδοτήθηκαν με 13 εκατομμύρια ευρώ. Τα 10 εκατομμύρια διατίθενται από τον Φιλόδημο για την υλοποίηση 14 έργων ενώ ποσό άνω του εκατομμυρίου διατέθηκε από το πρόγραμμα ενίσχυσης ορεινών και νησιωτικών δήμων.
• Στο Νομό Ιωαννίνων, οι Δήμοι χρηματοδοτούνται με το ποσό των 32,5 εκατομμυρίων ευρώ. Τα 24 εκατομμύρια προέρχονται από τον Φιλόδημο, μέσω του οποίου χρηματοδοτούνται 33 συνολικά έργα, ενώ για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών έχουν διατεθεί 3 εκατομμύρια και άλλα 3 από το πρόγραμμα ορεινών και νησιωτικών δήμων.
• Τέλος στην Πρέβεζα, οι τρεις δήμοι του Νομού χρηματοδοτήθηκαν με το ποσό των 15,9 εκατομμυρίων, με τα 10 εκατομμύρια να προέρχονται από τον Φιλόδημο για συνολικά 12 έργα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου