Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Δεκεμβρίου 04, 2018

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κοινοβουλευτική δραστηριότητα Σ.Γιαννάκη κατά το μήνα Νοέμβριο



Ο Βουλευτής της Ν.Δ. Ν. Πρεβέζης κ. Στέργιος Γιαννάκης, στα πλαίσια της μηνιαίας ενημέρωσής του προς τους πολίτες για τη δραστηριότητά του στο Κοινοβούλιο, σας γνωστοποιεί:  Α) Ομιλίες στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, Β) Ερωτήσεις και Γ) Αναφορές  που κατέθεσε κατά το μήνα Νοέμβριο του 2018.


Συγκεκριμένα:

Α) ΟΜΙΛΙΕΣ:
Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων κατά τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό της Βουλής έτους 2019, στην οποία ήταν ο κύριος εισηγητής από πλευράς Νέας Δημοκρατίας.
Β) ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:
1. Την με αρ. πρωτ. 3144/07-11-2018 προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιο Σταθάκη, με θέμα: «Λουκέτο στην παραγωγική βάση της Ελλάδας από την Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα», με την οποία ερωτάται ο κ. Υπουργός: 1. Αν μετά την εφαρμογή της καταστροφικής πολιτικής της Κυβέρνησης που οδήγησε τη ΔΕΗ στο χείλος της χρεοκοπίας, προτίθεται να προχωρήσει και σε αύξηση του ενεργειακού κόστους στην Ελληνική παραγωγική βάση, που θα οδηγήσει στο λουκέτο και τις τελευταίες βιομηχανικές παραγωγές που επιμένουν να λειτουργούν στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να προκληθούν  χιλιάδες απολύσεις Ελλήνων εργαζομένων και 2. Πώς σχεδιάζει η Κυβέρνηση να στηρίξει την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής παραγωγής.
2. Την με αρ. πρωτ. 3221/09-11-2018 προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σταύρο Αραχωβίτη, με θέμα: «Οριοθέτηση μειονεκτικών περιοχών». Συγκεκριμένα η Ερώτηση αυτή αναφέρεται στη μελέτη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών σύμφωνα με την οποία γίνεται νέα οριοθέτηση των περιοχών με φυσικούς περιορισμούς, από τον χάρτη των οποίων απουσιάζουν όλα τα χωριά της Ηπείρου και ιδιαίτερα τα χωριά του Νομού Πρέβεζας. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι με την προηγούμενη χωροθέτηση μειονεκτικά θεωρούνταν 12 χωριά της περιοχής μας μεταξύ των οποίων ο ΄Αγιος Γεώργιος, ο Γυμνότοπος, το Δρυόφυτο, ο Κερασώνας, το Ριζοβούνι, η Ρωμιά και το Θεσπρωτικό. Η μελέτη αυτή θα αποτελέσει τη βάση για την τελική πρόταση της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση μέχρι 1-1-2019.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Με το ίδιο θέμα κατατέθηκε και ΑΝΑΦΟΡΑ με αρ. πρωτ. 513/16-11-2018.
3. Την με αρ. πρωτ. 3688/26-11-2018 προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, με θέμα: «΄Εξωση των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες από το χώρο του Ελληνικού» και συγκεκριμένα αναφέρεται στην απόφαση της Κυβέρνησης να προβεί σε έξωση του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας και του Σωματείου Γονέων Παιδιών με Αυτισμό ΄΄ΝΙΚΗ΄΄ (Σωματεία που αριθμούν 2.000 μέλη) από το νέο χώρο που έχει διαμορφωθεί στο Ελληνικό.

Γ) ΑΝΑΦΟΡΕΣ:
1. Την με αρ. πρωτ. 581/29-11-2018 προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση σχετικά με αίτημα για αναγνώριση της Κοινότητας Κρυοπηγής του Δήμου Πρέβεζας ως Μαρτυρικού Χωριού.

Από το Γραφείο Τύπου                                                             
του Βουλευτή της Ν.Δ. Ν. Πρεβέζης
κ. Στέργιου Γιαννάκη.
         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου