Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 14, 2018

ΠΡΕΒΕΖΑ: Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ πρόστιμα σε καταστήματα, έπειτα από ανώνυμες καταγγελίες



Νέα ανώνυμη καταγγελία. Της μόδας έγιναν τελικά οι καταγγελίες τύπου ρουφιανιάς υπό το φάσμα της ανωνυμίας και ενός δήθεν συλλόγου χωρίς μέλη.


Είναι άδικο για τον τόπο μας και συνάμα ντροπιαστικό, να εμφανίζονται ως σωτήρες κάποιοι ανώνυμοι φορώντας κουκούλα. Αυτές είναι πρακτικές της δικτατορίας. Αν λειτουργούν ή δεν λειτουργούν σωστά οι υπηρεσίες, δεν είναι δικαιολογία, ούτε τιμή για κάποιον να καταγγέλλει τους πάντες και να το παίζει εισαγγελέας, αναλαμβάνοντας και την ευθύνη των όσων λέει. Γιατί έχουμε εγκυρότατες πληροφορίες, ότι πολλά από τα καταγγελλόμενα είναι ψευδή και ανυπόστατα. 

Συγκεκριμένα, 

Το τελευταίο διάστημα ένα νέο «φρούτο» έχει κάνει την εμφάνισή του στην πόλη μας. Διάφορες περίεργες κινήσεις που αυτοαποκαλούνται «ενεργοί πολίτες» πιστεύουν ότι είναι Εισαγγελείς και προβαίνουν σε καταγγελίες εις βάρος συμπολιτών, κυρίως επιχειρηματιών για οποιοδήποτε θέμα σχετικό και άσχετο με αυτούς. Μάλλον θα πρέπει να γνωρίζουν πολύ καλά τη δουλειά του καταδότη γιατί τις καταγγελίες τους αυτές, που ως επί το πλείστον σχετίζονται με πολεοδομικά θέματα, δεν τις καταθέτουν απλώς στις υπηρεσίες της Πρέβεζας αλλά τις κοινοποιούν σε Εισαγγελείς, Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης και όπου αλλού αυτοί νομίζουν πως θα ασκήσουν πίεση. Το κόλπο είναι γνωστό: Γίνεται μία ανώνυμη καταγγελία εντελώς αστήρικτη από κάποιους «ενεργούς πολίτες» και προκειμένου να φοβηθούν οι τοπικοί υπηρεσιακοί παράγοντες γίνεται και μια κοινοποίηση στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, στον Εισαγγελέα Εφετών κλπ.

Στο στόχαστρο των καταδοτών μπήκαν δύο από τα πλέον ιστορικά καταστήματα της παραλίας της Πρέβεζας τα οποία λειτουργούν σχεδόν εδώ και 30 χρόνια.

Είναι γνωστό ότι τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις της πόλης μας έχουν χτυπηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από την οικονομική κρίση. Οι ιδιοκτήτες τους κάνουν αγώνα να τα κρατήσουν ανοιχτά και μόλις και μετά βίας καλύπτουν τα έξοδά τους. Όμως από τα καταστήματα αυτά ζει η πόλη. Δεν είναι μόνο η πολύ όμορφη εικόνα που παρουσιάζει η παραλία της πόλης μας με καταστήματα που προσφέρουν πραγματικά πολύ υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, είναι και το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις αυτές απασχολούν δεκάδες νέα παιδιά ως προσωπικό και έτσι συμβάλλουν στην καταπολέμηση της ανεργίας που μαστίζει την περιοχή μας. Είναι επίσης γνωστό ότι τα καταστήματα συνεισφέρουν τα μέγιστα στην τόνωση της τοπικής αγοράς, πληρώνουν φόρους, Φ.Π.Α., εισφορές στο ΙΚΑ, ενοίκια και σημαντικά χρηματικά ποσά στο Λιμενικό Ταμείο και το Δήμο Πρέβεζας για την μίσθωση των χώρων όπου τοποθετούν τα τραπεζοκαθίσματα.

Τίθεται λοιπόν ένα αμείλικτο ερώτημα: Τι επιθυμούν τελικά αυτοί οι κύριοι – «ενεργοί πολίτες»; Θέλουν να κλείσουν τα καταστήματα της πόλης; Θέλουν να μείνουν άνεργοι όλοι οι εργαζόμενοι; Θέλουν η παραλία της πόλης μας να εμφανίζει εικόνα εγκατάλειψης; Θέλουν οι επισκέπτες να μην απολαμβάνουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου; Ποιοι είναι τέλος πάντων; Και γιατί κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους; Αν έχουν το σθένος ας βγουν μπροστά, φανερά, με το ονοματεπώνυμό τους να τους μάθει η κοινωνία της πόλης ποιοι είναι αλλά να αναλάβουν και την ευθύνη των πράξεων και καταγγελιών τους. Αν έχουν τα «κότσια» ας το κάνουν.

Όπως πληροφορηθήκαμε οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων δεν πρόκειται να μείνουν «με τα χέρια σταυρωμένα». Ήδη έχουν απευθυνθεί σε γνωστό δικηγορικό γραφείο της πόλης το οποία ανέλαβε όχι απλώς την αντίκρουση των ψευδών καταγγελιών αλλά και την υποβολή μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου προκειμένου να επιβληθούν κυρώσεις στους συντάκτες των ψεύτικων καταγγελιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου