Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Φεβρουαρίου 10, 2019

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης του πολιούχου της Πρέβεζας Αγίου Χαραλάμπους


Με σύμμαχο τον καλό καιρό, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης του πολιούχου της Πρέβεζας Αγίου Χαραλάμπους που το 1854 θεράπευσε τον Πρεβεζάνικο λαό από την πανώλη, μια αρρώστια μεταδοτική και θανατηφόρα.

Έτσι, ανήμερα της εορτής στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, παρουσία πλήθους πιστών, καθώς και των πολιτικών και των στρατιωτικών αρχών της πόλης τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία.









Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμμητού κ.Δανιήλ, ενώ συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Χαλκίδος κ.Χρυσόστομος και Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.Χρυσόστομος. 



Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος εκατοντάδες πιστοί να κατέκλυσαν το Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Χαραλάμπους για να προσκυνήσουν και να ανάψουν ένα κεράκι στην χάρη του θαυματουργού Αγίου που σε δύσκολους καιρούς παραμένει φωτοδότης με το έργο του και την θεάρεστη ζωή του.
















Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία έγινε  η λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνας του πολιούχου σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, συνοδεία της φιλαρμονικής Ορφεύς, της μπάντας της 8ης μεραρχίας και με μια τεράστια πομπή πιστών να ακολουθούν. Την εικόνα του Αγίου μετέφεραν σπουδαστές της ΑΕΝ, ενώ, επίσης της εικόνα συνόδευαν μέλη της ΛΕΚ Ν.Πρέβεζας.




























































Στην συνέχεια ο Δήμος της Πρέβεζας παρέθεσε καφέ στον πολυχώρο της Δημοτικής Αγοράς, με τη συμμετοχή και του χορευτικού τμήματος του Δήμου. 












Το απόγευμα στις 5.30 θα ψαλεί Εσπερινός και Παράκληση προς τον Άγιο Χαράλαμπο. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με την μουσική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα της Κυριακής στο Πνευματικό κέντρο της Μητροπόλεως. 


1 σχόλιο:

  1. Χρόνια πολλά σ' όλους κι ο άγιος να φωτίσει τους υπεύθυνους να... μικρύνουν κι άλλο την λεγόμενη λιτανεία. Κρίμα, γιατί η παραλία ήταν γεμάτη ξένο κόσμο που περίμενε να ευλογηθεί, αλλά εις μάτην.

    ΑπάντησηΔιαγραφή