Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Φεβρουαρίου 24, 2019

Στο ζενίθ οι ετοιμασίες για το Καρναβάλι Γυναικών Πρέβεζας



Πυρετωδώς συνεχίζουν τις προετοιμασίες τους οι γυναίκες του καρναβαλιού της Πρέβεζας για την μεγάλη παρέλαση που φέτος συμπίπτει με την Ημέρα της Γυναίκας- την Παρασκευή 8 Μαρτίου - και οι οποίες γυναίκες για το λόγο αυτό θέλουν να κάνουν ακόμη πιο έντονη την παρουσία τους την Αποκριά, απευθύνοντας κάλεσμα σε όλες τις γυναίκες της πόλης μικρές και μεγάλες να στηρίξουν το θεσμό που μετρά περίπου 60 χρόνια ζωής στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.
Το βράδυ της Παρασκευής οι γυναίκες του καρναβαλιού έστησαν το καθιερωμένο γλέντι τους λίγες μέρες πριν την παρέλαση με πολύ και κέφι και χορό διασκεδάζοντας με ζωντανή μουσική στην ταβέρνα "Γιάσεμι", στο Σαιτάν Παζάρ, ενώ προηγήθηκε η κλήρωση για την σειρά εμφάνισης των γκρουπ στην παρέλαση, με την υπόσχεση ότι το Γυναικείο Καρναβάλι θα συνεχίσει να δίνει το δικό του χαρούμενο χρώμα στην Αποκριά. 







Να θυμίσουμε ότι ήταν αρχές της δεκαετίας του 60 που μια παρέα γυναικών της πόλης της Πρέβεζας οι αείμνηστες Ε.Νίκα, Α.Ντάβαρη , Ρ. Νάνου, Σ.Παπατσώτσου, Σ.Τσάντη, Θάλεια Γουρζή και Ευτυχία Τσατέρη- Λογοθέτη , αλλά και ο μοναδικός άντρας της παρέας ο αείμνηστος Τάσος Γιαμάς, που αποφάσισαν να μεταμφιεστούν και να επισκέπτονται αρχικά σπίτια φίλων και στην συνέχεια να βγουν δειλά-δειλά στους δρόμους της πόλης, με στόχο την καλή διασκέδαση. Η μέρα που είχαν επιλέξει για να μεταμφιέζονται ήταν η Πέμπτη και αυτό γιατί ο αείμνηστος Τάσος Γιαμάς- τον μοναδικό άντρα που ήθελαν οι γυναίκες στην παρέα- εκείνη την μέρα είχε ρεπό (στην Πετρογκάζ όπου εργαζόταν). Έκαναν την βόλτα τους στην κεντρική αγορά της Πρέβεζας και στην συνέχεια διασκέδαζαν μόνες ή με τους συζύγους τους σε κοσμικό κέντρο. Με τα χρόνια αυτή η παρέα έγινε ομάδες και γκρουπ και το καρναβάλι όλο και «μεγάλωνε» και αγκαλιάστηκε με αγάπη από την τοπική κοινωνία. Αφήνοντας μια μεγάλη παρακαταθήκη στις γυναίκες της πόλης που συνεχίζουν το θεσμό μέχρι και σήμερα . Τη δική της ξεχωριστή ιστορία στο καρναβάλι Γυναικών της Πρέβεζας έγραψε στη συνέχεια και η αείμνηστη Ευανθία Νάνου. Ευχή όλων διανύοντας και το 2019 είναι αυτός ο θεσμός να ενδυναμώνετε κάθε χρόνο με νέα πρόσωπα και νέες ιδέες και να στηρίζετε από όλους ώστε να συνεχίσει να υπάρχει.
 
Στην παρέλαση του γυναικείου καρναβαλιού που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Μαρτίου και που δε θα λείψουν οι εκπλήξεις, τα γκρουπ και η σειρά εμφάνισης είναι:

1. Σύλλογος Γυναικών Λούρου
2. Hi story pirates
3. Χρυσά κορίτσια 
4. Τrollares
5. Χρυσοχήρες 
6.Το μεγάλο μας τσίρκο 
7 .Ταυρομάχοι
8. Χηροστάσιo 
9. Pacmanoulia
10.Πάντα για πάντα 
11.Μasterchef
12. Ποδοσφαιρίστριες και μαζορέτες 
13. Αλαλούμ
14. School chef junior
15. Τrolls ευχουληδες
16. Αυτό το μάμπο 
17. Γονείς μετά από βαθμούς scream
18. Πειρατές και πειρατίνες

Δημοτική Ραδιοφωνία 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου