Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Μαρτίου 20, 2019

Δήλωση της Ζωής Παλιούρα, υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου Πρέβεζας , με τον συνδυασμό ''Δημοτική Ανατροπή'', με υποψήφιο Δήμαρχο τον Βαγγέλη Ροπόκη


Το της πόλεως όλης ήθος, ομοιούται τοις άρχουσιν (Ισοκράτης).


Αγαπητές συμπατριώτισσες, αγαπητοί συμπατριώτες, φίλες και φίλοι, συνδημότισσες και συνδημότες του Δήμου Πρέβεζας. Έχω την τιμή να ανακοινώσω την υποψηφιότητα μου ως δημοτικής συμβούλου, στο πλευρό του υποψηφίου Δημάρχου Πρέβεζας, Βαγγέλη Ροπόκη. 


Με αίσθημα ατομικής ευθύνης, με την επαγγελματική μου εμπειρία, εργαζόμενη ως οικονομικό στέλεχος στους Δήμους Πάργας, Πρέβεζας και Άρτας, με εκφρασμένες ευαισθησίες από μεριάς μου τόσο για την τοπική αυτοδιοίκηση όσο και για το πολιτικό γίγνεσθαι, αλλά και με την αγάπη και τη θέρμη που κουβαλά ένας νέος άνθρωπος για τον τόπο του, θεώρησα χρέος μου τη συμμετοχή μου στις επερχόμενες εκλογές για το Δήμο Πρέβεζας, δίπλα σε έναν αυτοδιοικητικό άνδρα με πολύχρονη εμπειρία, προσφορά και ιδέες, σε ένα έντιμο ελεύθερο επαγγελματία, που οραματίζεται καλύτερες μέρες για την πόλη μας. 

Είναι γεγονός ότι, οι νέοι ηλικιακά άνθρωποι, αφενός αισθάνονται συχνά την ανάγκη να ασκούν κριτική αναδεικνύοντας τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους, αφετέρου αυτό δεν αρκεί, καθώς πρέπει να βγουν μπροστά με επιχειρήματα, υλοποιήσιμες ιδέες και προτάσεις, έτσι ώστε μέσα από ειλικρινή διάλογο και ανταλλαγή απόψεων να προσφέρουν με τις φρέσκιες ιδέες τους. 

Σε αυτό το πλαίσιο πάντοτε μέχρι τώρα κινούμουν σε όλα τα σημαντικά ζητήματα στη ζωή μου. Ο δήμος μας αλλάζει συνεχώς οι νέοι άνθρωποι μπορούν να είναι πρωταγωνιστές στις εξελίξεις και να ανανεώσουν ριζικά την Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Όμως για να συμβεί αυτό πρέπει να τολμήσουμε να εμπιστευθούμε αυτούς τους νέους ανθρώπους, φρέσκους σε ιδέες, γεμάτους διάθεση για ζωή, μα πάνω από όλα από επιθυμία για δημιουργία, μέσω της προσφοράς τους στα κοινά. Πιστεύοντας στις δυνάμεις της νέας γενιάς, ούσα νέα εργαζόμενη μητέρα που αναζητά το καλύτερο για την οικογένεια της, για τα δύο ανήλικα παιδιά μου σχολικής και προσχολικής ηλικίας, πιστεύοντας πως πρέπει ως ενεργοί πολίτες να αναλαμβάνουμε την ευθύνη ο καθένας από την πλευρά του, ώστε να συμβάλουμε στην βελτίωση του βιοτικού μας επιπέδου αποδέχθηκα την τιμητική πρόταση του υποψήφιου Δημάρχου Πρέβεζας Βαγγέλη Ροπόκη για συμμετοχή στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2019. 

Θεωρώ δε, πως προτεραιότητα πρέπει να είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των συνδημοτών μας, ώστε μέσα από ένα μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και συλλογική προσπάθεια να βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. 

Με αστείρευτη όρεξη για δουλειά και διάθεση συμμετέχω για το αύριο με νέες ιδέες, όραμα και προτάσεις βγαλμένες από τους νέους που ζω μαζί τους την καθημερινότητα, ώστε να να διεκδικήσουμε, να αξιοποιήσουμε και να υλοποιήσουμε σημαντικές παρεμβάσεις που φέρνουν την Πρέβεζα, την νύμφη του Αμβρακικού, μπροστά στις εξελίξεις, που θα την αναδείξουν σε μιά πόλη που αξίζει να ζεις, σε μιά πόλη που αξίζουν να επισκεπτούν και να κάνουν τις διακοπές τους οι Ευρωπαίοι πολίτες. Νιώθω ως νέος άνθρωπος, ανταποκρινόμενη στην πρόκληση της συμετοχής των πολιτών στα κοινά, της συμμετοχής των νέων γυναικών, της συμμετοχής των γυναικών με ανήλικα παιδιά, όχι για το «βόλεμα», όχι για την υπεράσπιση του «παλιού συστήματος», αλλά τη γεμάτη πάθος επιθυμία μου για ένα Δήμο: 

Εκπαιδευτικό κέντρο, Πολιτιστικό προορισμό, Τουριστικό προορισμό, Πύλη είσοδου των Ευρωπαίων στη χώρα μας, Κόμβο στη βορειοδυτική Ελλάδα και στα νοτιοδυτικά Βαλκάνια, Παραγωγικό, Ανθρώπινο, Τόπο να ζεις. Προσφέροντας έτσι τις δυνάμεις μου, μαζί με τους εκλεκτούς συνυποψήφιους μου της ''Δημοτική Ανατροπή'' στον αγώνα για την επίλυση τον προβλημάτων. 

Κλείνοντας καταθέτω τις διαπιστώσεις μου ότι, οι δημοτικές εκλογές του 2019, θα είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων ετών, με την χώρα μας σε μια πολύπλευρη κρίση και με την Πρέβεζα να είναι αντιμέτωπη με πολλά χρονίζοντα προβλήματα. Η κρίση του κεντρικού πολιτικού μας συστήματος, η κρίση θεσμών και αξιών, δεν πρέπει να μεταφερθεί και να σταματήσει τις προτεραιότητες και τις αποφάσεις τις οποίες πρέπει να πάρουμε με ευθύνη για τον τόπο μας. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να παίξει πλέον έναν νέο, διαφορετικό ρόλο στη δημόσια διοίκηση.

Το πλαίσιο «Κλεισθένης» καθιστά τους δημοτικούς συμβούλους βασικούς παράγοντές στη λήψη αποφάσεων και στην σύνθεση όλων των δημιουργικών δυνάμεων για το καλό του Δήμου. Είναι γεγονός ότι παρά την κρίση του πολιτικού μας συστήματος, η Αυτοδιοίκηση ως θεσμός εξακολουθεί να έχει την εμπιστοσύνη των πολιτών, επειδή ακριβώς ακόμα κρίνεται και λογοδοτεί για τα πεπραγμένα της, έρχεται σε άμεση επαφή με την κοινωνία αλλά και με τα προβλήματά της. 

Καλώ λοιπόν όλους τους συμπολίτες μας που ενδιαφέρονται για τα κοινά και έχουν άποψη για τα τοπικά θέματα, να επιλέξουν πρόσωπα που τους εκφράζουν και να ασχοληθούν ενεργά. Κύρια όμως σε αυτές τις εκλογές, είναι αναγκαίο περισσότερο παρά ποτέ, να βγει η νέα γενιά μπροστά, οι νέοι άνθρωποι, οι νέοι γονείς, γιατί η Πρέβεζα αξίζει περισσότερα, γιατί η Πρέβεζα αξίζει καλύτερα! 

Ζωή Παλιούρα 
Οικονομολόγος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου