Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Μαρτίου 20, 2019

Την ένταξη της Λευκάδας στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ζητά ο βουλευτής Θανάσης Καββαδάς με ερώτηση στη Βουλή



Την ένταξη της Λευκάδας στις αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, όπως συμβαίνει για όλα τα νησιά της χώρας,  ζητά ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς από το υπουργό Ναυτιλίας με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.


Ο βουλευτής μετά την ομιλία του επί του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή, όπου κατήγγειλε την εξαίρεση της Λευκάδας από τις αρμοδιότητες της ανωτέρω  γραμματείας,  επανέρχεται στο θέμα  καταγγέλλοντας ότι η Λευκάδα είναι το μοναδικό νησί της Ελλάδας που παρέμεινε εκτός, ζητώντας να αποκατασταθεί αυτή η αδικία σε βάρος των πολιτών του νησιού.

«Παρόλο που στην ομιλία μου στην Βουλή, τόνισα ότι πρόκειται για ακατανόητη απόφαση, την ώρα μάλιστα που ο δραματικός περιορισμός του προγράμματος Δημοσίων επενδύσεων στερεί σημαντικά κονδύλια από τα νησιά μας, ο κ. υπουργός επέμεινε μέχρι τέλους, στερώντας από τη Λευκάδα όλα τα εργαλεία που μπορεί να προσφέρει η συγκεκριμένη γραμματεία» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ Καββαδάς στην ερώτηση.  

 Με δεδομένο ότι η Λευκάδα, ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Επτανήσων και διαθέτει όλα εκείνα τα νησιωτικά χαρακτηριστικά όπως περιγράφονται από την κείμενη νομοθεσία, ο βουλευτής ερωτά των υπουργό εάν σκοπεύει να αποκαταστήσει την αδικία και να εντάξει τη Λευκάδα στις προβλέψεις του νόμου 4597/209.

Για να δείτε την ερώτηση πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου