Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Απριλίου 14, 2019

ΠΡΕΒΕΖΑ: "Κάνε τα μαγικά σου τώρα"


Συγκλονισμένη η κοινωνία της Πρέβεζας και όχι μόνο, περίμενε μια ευχάριστη εξέλιξη στο ατυχές συμβάν που μετατράπηκε σε μοιραίο για τον 39χρονο αστυνομικό Ηλία Καλαϊτζή, ο οποίος το μεσημέρι του Σαββάτου, παραπάτησε και χάθηκε μέσα σε χαράδρα βάθους 700 μέτρων στα ορεινά της Κόνιτσας.


Τραγική ειρωνεία, το όλο σκηνικό εκτυλίχθηκε ανήμερα των γενεθλίων του. Οι φίλοι που ήταν μαζί του, αμέσως ειδοποίησαν τις αρχές και έκτοτε ξεκίνησε μια τεράστια επιχείρηση διάσωσης . 

Από την αρχή, γνώριζα - όπως μου μετέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές - πως για τον Ηλία θα ήταν δύσκολο....Χρήστο....είναι δύσκολο, μου έλεγε η φωνή στην άλλη άκρη του τηλεφώνου. 

Πολλοί ήταν αυτοί που από την πρώτη στιγμή στο άκουσμα της είδησης του ατυχήματος του Ηλία, στην κυριολεξία με βομβάρδιζαν με μηνύματα στο Msg  ρωτώντας με αγωνία αν έχω κάποιο νέο και δη ευχάριστο για τον Ηλία...Όσο περνούσαν οι ώρες οι όποιες ελπίδες εξανεμίζονταν....Για τον Ηλία, ίσως από τη  πρώτη στιγμή να ήταν αργά...Ίσως...αλλά αυτό είναι κάτι που μπορεί να μην το μάθουμε ποτέ...


Ο Ηλίας, πέραν της αγάπης που είχε για το βουνό, τη πεζοπορία και τους αγώνες που λάμβανε μέρος,  αναμειγνύονταν με κοινωνικά ζητήματα και συχνά κάποια από αυτά μας απασχολούσαν στις συζητήσεις μας και ενίοτε μου έλεγε..."Κάνε τα μαγικά σου τώρα" για να δώσω τη λύση.

Πέραν των άλλων χαρισμάτων που τον διέκριναν, ο Ηλίας ήταν εξαιρετικός αρθρογράφος, άρθρα του οποίου δημοσιεύονταν σε μεγάλα αθλητικά σάιτ και όχι μόνο


Μια πτυχή του εαυτού του που δεν είναι γνωστή στο πολύ κόσμο, ήταν η αγάπη και αφοσίωση που είχε στον Θεό, καθώς συνήθιζε να ψέλνει σε ναούς και ψάλλοντας  να προπορεύεται της πομπής σε διάφορες τοπικές εκδηλώσεις.

Δυστυχώς, ο καλός φίλος Ηλίας, άφησε την τελευταία του πνοή στο βουνό που τόσο πολύ αγαπούσε.

Πατέρας τεσσάρων παιδιών, ο Ηλίας δεν θα ξεχαστεί, για την καλοσυνάτη ψυχή του και το ευγενές χαμόγελο του.

Σε μήνυμα της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας αναφέρει: 

"Είναι κάποιες στιγμές που τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν τα συναισθήματα. Έφυγε από κοντά μας ένας ξεχωριστός άνθρωπος, ένας εξαιρετικός οικογενειάρχης, ένας εξαίρετος Αστυνομικός. Ένα παιδί πάντα μα πάντα χαμογελαστό που η ζωντάνια και η αγάπη του για την ζωή έκανε να τον θαυμάζουμε....Όπως είπε και ένας πολύ καλός του φίλος, όταν ανέβαινε στο βουνό χαίρονταν και χαμογελούσε σαν μικρό παιδί....Θα μας λείψεις πολυ φίλε....."



Σε πρόσφατη συνομιλία μας, μου είχες πει "Κάνε τα μαγικά σου τώρα"

Δυστυχώς, φίλε Ηλία, αυτή τη φορά δεν μπόρεσα να κάνω κανένα μαγικό, και λυπάμαι πολύ γι αυτό...ειλικρινά λυπάμαι...

Χρήστος Ανεμοζάλης 

Τέλος, η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα 15/4 στις 17:00 από τον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Άρτας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου