Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Απριλίου 17, 2019

ΠΡΕΒΕΖΑ: Με αφορμή εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο Σταύρος Αμάραντος σήκωσε το γάντι στους συνυποψηφίους του


Ο υποψήφιος δήμαρχος της Λαικής Συσπείρωσης στο Δήμο Πρέβεζας, Σταύρος Αμάραντος, κατά τη σημερινή εκδήλωση της παράταξης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Preveza City, με θεμα ¨Οι θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τη διαχείριση απορριμμάτων) σήκωσε το γάντι με προσωπικές αναφορές - επιθέσεις σε κάποιους από τους συνυποψηφίους του.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της παρέμβασης του, ο κ.Αμαράντος μεταξύ άλλων ανέφερε: 

"Αποφασίσαμε να "σηκώσουμε" μερικά ζητήματα που στο μέλλον θα παίξουν αποφασιστικό ρόλο στη ζωή της πόλης, ένα είναι το θέμα που συζητάμε σήμερα (¨Οι θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τη διαχείριση απορριμμάτων), το δεύτερο θέμα είναι το παραλιακό μέτωπο και τα εγκλήματα που προωθούνται κατά μήκος της παραλιακής ζώνης (από το τμήμα του εμπορικού λιμανιού μέχρι το αλιευτικό καταφύγιο και το δάσος της Παργινόσκαλας) και θα ολοκληρώσουμε με μια τελευταία θεματική εκδήλωση που αφορά τις εξορύξεις και τους υδρογονάνθρακες. 


Το ζήτημα που προσπαθούμε σήμερα να αναλύσουμε, έχει απασχολήσει από χρόνια τους αυτοδιοικητικούς αλλά αφορά το σύνολο της κοινωνίας και της πολιτικής ζωής. Τα έργα σε επίπεδο διοίκησης, δήμου και περιφέρειας, κρίνονται με βάση την επιλεξιμότητα, είναι το δίπολο κόστος - ωφέλεια. Όταν διαβλέψουν ότι υπάρχει υπεραξία σε ένα συγκεκριμένο έργο, θα πέσουν σαν τα κοράκια να το αρπάξουν. Τι σημαίνει στην ουσία, αν αύριο περάσει η καθαριότητα και η αποκομιδή των σκουπιδιών, σε τοπικό επίπεδο, στα χέρια των ιδιωτών ..;  Σημαίνει απολύσεις για τους εργαζόμενους, σημαίνει εργασιακή ανασφάλεια, σημαίνει αύξηση των ανταποδοτικών, είναι ψέμα ότι μετά τις εκλογές τα ανταποδοτικά τέλη που αφορούν την καθαριότητα θα σημειώσουν σημαντική αύξηση..;  Τα κρύβουν τώρα, γιατί έχουν εκλογές...


Ένα θέμα που πρέπει να προσέξουμε είναι το εξής: Απεμπολεί σκόπιμα ο Δήμος και δεν κάνει κάποιον αγώνα να κρατήσει στα χέρια του παραδοσιακές δομές που είχε από χρόνια και έχουν κοινωφελή χαρακτήρα όπως είναι η καθαριότητα, ενώ, από την άλλη μεριά ο κ.Μπαίλης αλλά και οι προηγούμενοι δήμαρχοι, ευχαρίστως άνοιγαν την αγκαλιά τους και δέχονταν αρμοδιότητες στην τοπική διοίκηση που σε καμιά περίπτωση δεν θα πρεπε να περάσουν σ'αυτή, και αναφέρομαι σε δομές πρωτοβάθμιας υγείας, σε δομές πρωτοβάθμιας παιδείας κτλ. 



Κοιτάξτε λίγο αναφορικά τι γίνεται με την παιδεία στις αγγλοσαξονικές χώρες, κλείνουν σχολεία, διαμορφώνονται τα μαθήματα ανάλογα με τον προυπολογισμό των δήμων, δίνεται μια τοπικιστική κατεύθυνση και προσανατολισμός στο περιεχόμενο σπουδών, λες και η εργασιακή κάλυψη και ο εργασιακός προσανατολισμός έχουν να κάνουμε μόνο με το τοπικό στοιχείο, λοιπόν, αυτή η κατάσταση δεν συνιστά ανάπτυξη, συνιστά ανάπτυξη για τον κ.Νίτσα και τους υπόλοιπους. Ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με έξι παρατάξεις σε επίπεδο δήμου που πάμε για εκλογές, αλλά στην ουσία είναι δύο οι παρατάξεις, είμαστε εμείς και όλοι οι άλλοι, γιατί όλοι οι άλλοι λένε τα ίδια πράγματα, είναι μουτζαχεντίν ενός νεοφιλελεύθερου πρότυπου μιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής, μιας πολιτικής ισοπέδωσης που τα θέλει όλα κάτω από την ασυδοσία και τον έλεγχο της αγοράς, εμείς βάζουμε κοινωνικό πρόταγμα σε κοινωνικές υπηρεσίες, μας ενδιαφέρει η κοινωνική δικαιοσύνη παλεύουμε γι΄αυτήν, παλεύουμε για την ποιότητα ζωής, παλεύουμε για την πολιτιστική κληρονομιά μας, κ.α.

Είναι τεράστιο ζήτημα που σήμερα στη πόλη μας, υπάρχουν δεκάδες στρέμματα ανεκμετάλλευτης δημοτικής και δημόσιας έκτασης και δεν μπορούμε να φτιάξουμε ένα γήπεδο, μια παιδική χαρά, ένα χώρο ελεύθερο να βρει διέξοδο η νεολαία. 

Η Ανάπτυξη πάντα έχει ταξικό κριτήριο, πάντα θα μπαίνει το ζήτημα ποιος θα ωφεληθεί από την ανάπτυξη.

Δεν είναι ανάπτυξη να κάνουμε 5αστερα στα στρατόπεδα και τα κάστρα, πέραν το γεγονός ότι είναι χαρακτηρισμένοι αρχαιολογικοί χώροι και ιστορικά μνημεία.


Ακούσατε ποτέ να μας αναφέρουν τι εργασιακές σχέσεις υπάρχουν στον ξενοδοχειακό τομέα; Υπάρχουν πάνω από δέκα μορφές εργασιακών σχέσεων, ακούσατε τον κ.Νίτσα και τον κ.Μπαίλη, να αναφερθούν σε αυτές ; 

Δεν μπορεί στο όνομα της δήθεν αριστεράς και της προόδου να σπιλώνονται συνειδήσεις, να σπιλώνονται ανιδιοτελείς και τίμιοι αγωνιστές, δεν θα το επιτρέψουμε. 

Μας υπολογίζουν σοβαρά σαν μια παράταξη που μπορεί να φτάσει σε επίπεδο ανατροπής, είναι στο χέρι μας να το πετύχουμε, χρειάζεται προσωπική δουλειά του καθενός, αυτό που μετρά, ένα μήνα πριν τις εκλογές είναι η προσωπική επαφή με τον κάθε συνδημότη μας". 

Είχε προηγηθεί η ανάλυση του θέματος από τον  Γιώργο Μισιρλή, υποψήφιο Περιφερειακό σύμβουλο  Ηπείρου με τη Λαϊκή Συσπείρωση και πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ Πρέβεζας και του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ. Έπειτα την παρέμβαση του Σταύρου Αμάραντου, σύντομες παρεμβάσεις έγιναν από τον εκλεγμένο και υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Κώστα Κωτσαντή καθώς και από τον υποψήφιο περιφερειακός σύμβουλο Πέτρος Λελοβίτης μέλος του ΔΣ των εργαζομένων στους ΟΤΑ Πρέβεζας και της ΓΣ της ΠΟΕ-ΟΤΑ. 




Τέλος, ακολούθησαν ερωτήσεις και διάλογος από τους παρευρισκόμενους. 













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου