Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Μαΐου 14, 2019

Δια χειρός παράδοση προγράμματος «κοινωνικής ευθύνης» σε ΑμεΑ και σύλλογο πολυτέκνων Πρέβεζας


Ο λόγος μας αποτελεί δέσμευση
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΡΟΠΟΚΗΣ


ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ – ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ – ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ – ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΟΙ

Σχεδιάζοντας για τις ευπαθείς ομάδες σχεδιάζουμε για όλους.
Παρεμβαίνουμε με στόχο την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού .

O μη αρμόζων ανθρωπιστικά τρόπος διαχείρισης από μεγάλο μέρος της κοινωνίας συναντά εφαρμογή επί του ελαχίστου της ιδίας όπου τα πρόσωπα στην τελευταία κατατάσσονται άνευ θελήσεως ένεκα μιας τυχαίας ιδιότυπης διαφορετικότητας ή και όχι κάποιες φορές.

Έχει ισχύ η σκληρότητα αυτή από ενάρξεως της ιστορίας έως και σήμερα, με την κοινωνία να προσθέτει αρνητικά στοιχεία εκπληρώνοντας  με ενθουσιασμό διακρίσεις που διέπουν όλες τις ευπαθείς ομάδες. Συνέπειά της, η προκατάληψη, ελεύθερα να σπέρνει στείρο πνεύμα στους πολλούς και ολοκληρωτική καθήλωση στους λίγους. Γέννημα ο κοινωνικός αποκλεισμός, που σηματοδοτεί ένα εύρος φάσματος που κυμαίνεται από την αδικία και περιθωριοποίηση έως την φτώχεια και την εξαθλίωση, καταργώντας ακόμη και αυτό, το δικαίωμα της ελευθερίας.

Σήμερα ο δήμος μας έχει τη βούληση να αναστρέψει τη νοσηρή κλίση, σηκώνει ψηλά τον πήχη, προς πάσα κατεύθυνση δηλώνει : Ναι στον άνθρωπο. Πανηγυρικά ας βιωθεί απ’ όλους μας, διότι η επιτακτική ορμή της κίνησής μας εκτινάσσει τη σύνδεση για ολότητα των μελών του δήμου μας.

Πρώτοι εμείς, διακόπτουμε την παρείσφρηση της αμφιβολίας, τη μη αποδοχή για το διαφορετικό. Ας ενώσουμε, ας σφίξουμε όλοι μαζί τα χέρια να καταργήσουμε την αδυναμία, να δημιουργήσουμε αυτό που τόσο πολύ μας αξίζει.
Ουδείς θα νοιώσει εγκαταλειφθής στον Δήμο Πρέβεζας, οι εξαιρέσεις έσβησαν. Η ευθύνη καλπάζει, τι μπορεί να μας διακόψει; τι μπορεί να σταματήσει την αλήθεια;  

Εμείς, ηχηρά τονίζουμε, η ψυχή δεν έχει χρώμα, δεν έχει μέλη, δεν έχει φύλο και ηλικία, κάθε είδους διάκριση τρέμει, διότι την καταργούμε. Μεριμνά μας είναι η εξάλειψη ριζικά των αιτιών που παράγουν πόνο, φόβο και αγωνία στους συνδημότες μας.

Δημιουργούμε την ευκαιρία για τους χρόνια επιβαρυμένους συνανθρώπους, τους λέμε εδώ είμαστε, στηριχθείτε χωρίς δισταγμό, αισθανθείτε ασφάλεια, χαρείτε.

Υλοποιώντας άμεσα πρόγραμμα «κοινωνικής ευθύνης» παρουσιάζουμε έναν αριθμό προτεραιοτήτων με κύρια την :

-          Άμεση επικοινωνία με φορείς δημοσίων ιδρυμάτων και άλλων κοινωνικών υπηρεσιών ώστε να παράσχουν συστηματικά και οργανωμένα εκπαίδευση από κοινωνικούς επιστήμονες που στοχεύουν στην ψυχοκοινωνική αποκατάσταση των προσώπων που έχουν υποστεί όλα αυτά  τα χρόνια την βιαιότητα των συστημάτων.

Επίσης : για τους ΑμεΑ
·Τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης για ΑμεΑ με ανάλογη σήμανση σε όλη την πόλη.
· Τη βελτίωση πρόσβασης των αναπηρικών αμαξιδίων με κατασκευή ράμπας με χειρολαβές, διαμόρφωση θέσεων  για αναπηρικό αμαξίδιο, σε κιόσκια,   – υπόλοιπες υποδομές, όπως ο βοτανικός κήπος, τα μνημείο του ναύτη, την Κυανή ακτή, τις δημόσιες υπηρεσίες και όπου αλλού χρειαστεί.
· Τη  διαμόρφωση πάγκου εξυπηρέτησης για φόρτιση των αναπηρικών αμαξιδίων και εγκατάσταση προσβάσιμου αλληλεπιδραστικού infokiosk  πίνακα.
 Και τέλος την κατασκευή  και προσβασιμότητα ενός κτίσματος δημόσιου WC με προσθήκη κατάλληλου εξοπλισμού, φωτισμού και σήμανσης για ΑμεΑ.
·100% απαλλαγή των δημοτικών τελών σε ΑμεΑ με αναπηρία 80% και άνω και
· 50% απαλλαγή των δημοτικών τελών σε ΑμεΑ με αναπηρία κάτω από 80% .
·  Δημιουργία ειδικού ταμείου που θα ενισχύεται από διάφορους πόρους και έσοδα του Δήμου Πρέβεζας για την στήριξη των ευπαθών ομάδων.

Πολύτεκνοι – Τρίτεκνοι – Μονογονεϊκες οικογένειες – Οικονομικά αδύναμοι
·100% απαλλαγή των δημοτικών τελών σε πολύτεκνες οικογένειες με τέκνα έως 18 ετών ή με τέκνα έως 25 ετών εφόσον είναι φοιτητές.
· 50% απαλλαγή των δημοτικών τελών σε τρίτεκνες οικογένειες με τέκνα έως 18 ετών ή με τέκνα έως 25 ετών εφόσον είναι φοιτητές.
· 50% απαλλαγή των δημοτικών τελών στις μονογονεϊκές οικογένειες με τέκνα έως 18 ετών ή με τέκνα έως 25 ετών εφόσον είναι φοιτητές.
· 100% απαλλαγή των δημοτικών τελών σε μονογονεϊκές οικογένειες με ετήσιο εισόδημα έως 6.000€.
· 100% απαλλαγή των δημοτικών τελών σε οικονομικά αδύναμους, των οποίων το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τις 4.000€ και το ατομικό τις 2.500€.
· Απαλλαγή 100% από Τέλη και Δικαιώματα και εισφορές σε οικογένειες που και οι δύο (2) σύζυγοι είναι άνεργοι και εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων και έχουν μηδενικό πραγματικό εισόδημα.

Γράφει ο Γκόλιας Δημήτριος υποψήφιος σύμβουλος τοπικής    κοινότητας  Πρέβεζας με τη «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» και υποψήφιο Δήμαρχο τον Βαγγέλη Ροπόκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου