Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Μαΐου 18, 2019

ΠΡΕΒΕΖΑ: Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα του συνδυασμού "Δημοτική Ανατροπή"



ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ
ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΙΣΣΕΣ


 Ονειρευτήκαμε μια κοινωνία προοδευτική...


Φιλική προς τους πολίτες της....


Με προοπτικές για ένα λαμπρότερο μέλλον...


Ονειρευτήκαμε την αλλαγή,


Ονειρευτήκαμε την «Δημοτική Ανατροπή»
ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ
Δημιουργήσαμε ένα πρόγραμμα που συνάδει με την πραγματικότητα.
Πάνω στους άξονες αυτούς, θα οικοδομήσουμε μέρα τη μέρα, το ΔΗΜΟ που μας ταιριάζει,
 την Πρέβεζα που θα μας κάνει περήφανους.

Περιβάλλον
Ξεκινάμε από την καθαριότητα γιατί η καθαριότητα είναι  δείγμα πολιτισμού.  Είναι πολύ άσχημη η εικόνα της παραλίας και του λιμανιού μας με τους… παραθαλάσσιους μπλε κάδους.
-      Σχεδιάζουμε υπογειοποίηση των κάδων που θα αποφέρει και μείωση του κόστους αποκομιδής έως και 45% προς όφελος του κάθε πολίτη. Οι βυθιζόμενοι κάδοι σε μια πόλη που κατακλύζεται το καλοκαίρι από τουρίστες είναι επιτακτική ανάγκη. Διασφαλίζει τη δημόσια υγεία και αναβαθμίζει αισθητικά την πόλη μας. Επιπλέον, αποφεύγονται διαφωνίες συμπολιτών μας όσον αφορά τη χωροθέτηση των μετακινούμενων κάδων. Η αποκομιδή των απορριμμάτων από τους βυθιζόμενους κάδους θα γίνεται από τον υφιστάμενο στόλο απορριμματοφόρων, με μια μικρή τροποποίηση. Αποτέλεσμα  το κόστος αποκομιδής να  μειωθεί  έως και 45%  αλλά και να γίνει γρήγορη απόσβεση.
-      Από τα απορρίμματα περνάμε στην αφισορύπανση, η οποία στην πόλη μας έχει πάρει τραγικές διαστάσεις. Προτείνουμε, αφισοκόλληση σε  συγκεκριμένους χώρους και συγκεκριμένη διάρκεια και ο εκάστοτε φορέας θα έχει την υποχρέωση να αφαιρεί την αφίσα του με το πέρας της εκδήλωσης.

Στο πρόγραμμά μας εντάξαμε τους Δημόσιους Χώρους Υγιεινής, εξυπηρέτησης δημοτών και επισκεπτών. Οι κοινόχρηστες αυτές τουαλέτες, θα είναι διαφορετικές για τους ενήλικες, διαφορετικές για τους ανθρώπους με αναπηρία και διαφορετικές για τα παιδιά.
Τα παραπάνω, αφορούν κυρίως την πόλη της Πρέβεζας, την παραλιακή ζώνη αλλά και τα χωριά μας-.  Έχουμε την τύχη, ο δήμος μας να είναι ένας δήμος τουριστικός, ο οποίος τους θερινούς μήνες έχει αυξημένες ανάγκες όσον αφορά την καθαριότητα.

-      Προτείνουμε, 24ωρη υπηρεσία καθαριότητας για τους μήνες αιχμής, με καθημερινό νυχτερινό πλύσιμο των κεντρικών δρόμων και ειδική υπηρεσία εβδομαδιαίου τουλάχιστον καθαρισμού των ακτών με ειδικό εξοπλισμό κοσκινίσματος της άμμου ο οποίος αφαιρεί άμεσα αποτσίγαρα, πλαστικά, γυαλί και άλλα αντικείμενα. Πρόκειται για λύσεις οικονομικές οι οποίες άλλωστε απαιτούνται το πολύ για 90 μέρες το χρόνο.
-      Πριν το καλοκαίρι θα γίνονται κλαδέματα και καθαρισμός ελεύθερων οικοπέδων και αλσυλλίων.
-       Προτείνουμε επίσης τον καθορισμό χώρων εναπόθεσης συγκεκριμένων κατηγοριών απορριμμάτων  (πράσινα σημεία).
-      Παράλληλα ο δήμος μας έχεις όλες τις προϋποθέσεις ώστε να γίνει πράσινος και φιλικός αξιοποιώντας προγράμματα και πρακτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την ενέργεια, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής.
-      Σημαντική μας προτεραιότητα ως προς αυτό είναι η ανακύκλωση. Αυτή τη στιγμή στο δήμο μας έχουμε κάδους ανακύκλωσης χωρίς στην ουσία να λειτουργεί σωστά το πρόγραμμα.

-      Στα σχέδια μας βρίσκεται και η λειτουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, όχι ως ακόμα ένα κλειστό κέντρο, αλλά με συνεχείς δράσεις για τα παιδιά όλων των ηλικιών. Ένα Κέντρο δημιουργικής απασχόλησης με επίκεντρο το περιβάλλον.
-       Θα  αξιοποιήσουμε τις ήπιες μορφές ενέργειας και ξεκινώντας από το δημοτικά ακίνητα θα προχωρήσουμε στην βιοκλιματική και ενεργειακή αναβάθμισή τους.  Και φυσικά θα υποστηρίξουμε οποιαδήποτε ιδιωτική πρωτοβουλία και επένδυση.



-       Επίσης η λειτουργία μονάδας Ανακύκλωσης Αδρανών Αποβλήτων  θα αποτελεί περιβαλλοντική πρωτοπορία στη διαχείριση στερεών αποβλήτων σε ολόκληρη την περιοχή. Οι σύγχρονες μονάδες ανακύκλωσης ΑΕΚΚ μέσα από τη λειτουργία τους επιτυγχάνουν βασικό διαχωρισμό αδρανών υλικών ως προς ανακύκλωση. Τα οφέλη της μονάδας, είναι  κοινωνικά γιατί προσφέρουν θέσεις εργασίας, αλλά και περιβαλλοντολογικά διότι βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των δημοτών. Με λίγα λόγια, οι σύγχρονες μονάδες ανακύκλωσης αδρανών υλικών μπορεί να γίνουν μια κερδοφόρα επιχείρηση.

Δημοτικά Έργα
Έχουμε απόλυτη επίγνωση για το ότι θα  δουλέψουμε σε δυσμενείς οικονομικά συνθήκες.  Προτείνουμε ένα στρατηγικό επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο είναι κοστολογημένο και θα καλύπτει συνολικά τις ανάγκες του δήμου μας.
Αξιοποιούμε άμεσα όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας σε απόλυτη συνεργασία με την Περιφέρεια, όλους τους φορείς του Δήμου μας και τα αντίστοιχα Υπουργεία.
 Έργα υποδομής και ανάπτυξης απαιτούν συνεργασίες και αυτό όχι απλά θα το επιδιώξουμε αλλά θα το απαιτήσουμε. Από τις πρώτες μας προτεραιότητες, είναι οι ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στις απαλλοτριώσεις και διανοίξεις στους ήδη απαλλοτριωμένους κοινόχρηστους χώρους.
ΠΑΡΚΙΝΓΚ
Για  να αντιμετωπιστεί το οξυμμένο πρόβλημα της στάθμευσης  αυτοκινήτων, ιδίως κατά του καλοκαιρινούς μήνες.
-      Προτείνουμε τη διαμόρφωση και αξιοποίηση 4 χώρων που ανήκουν στο Δήμο Πρέβεζας και μένουν αναξιοποίητοι :
-      Στην περιοχή των λουτρών
-      Στο πυροβολικό
-      Στην περιοχή του νοσοκομείου
-      Στην περιοχή, γύρω από το Φόρο
-      Η εύρεση πάρκινγκ τόσο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες όσο και κατά τους υπόλοιπους μήνες είναι σημαντικό έργο υποδομής με το οποίο θα λυθούν βασικά προβλήματα και συνολικά η πόλη θα λειτουργήσει καλύτερα προς όφελος όλων των κατοίκων και των επισκεπτών της.

 ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ
-      Όσον αφορά τις παιδικές χαρές, θα δημιουργήσουμε μέσα στον ιστό της πόλης αλλά και ευρύτερα στις περιοχές Ζαλόγγου και Λούρου , νέες, λειτουργικές και πιστοποιημένες παιδικές χαρές με πλήρη και τελευταίων προδιαγραφών εξοπλισμό. Και αυτό αποτελεί δέσμευσή μας απέναντι στην κοινωνία. Τα παιδιά, πρέπει να είναι και είναι η προτεραιότητά μας.

ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ
-      Όσον αφορά τα πεζοδρόμια. Στο νέο Σχέδιο Πόλης δεν υπάρχει πεζοδρόμηση. Χρειάζονται διαπλατύνσεις και διαμόρφωση των ήδη υπαρχόντων πεζοδρομίων χωρίς εμπόδια. Προτεραιότητά μας η απρόσκοπτη κίνηση των αναπηρικών αμαξιδίων, των βρεφικών καροτσιών αλλά και των ατόμων με υποβοηθούμενη βάδιση. Ταυτόχρονα, θα επενδύσουμε σε έξυπνες καινοτόμες ιδέες, όπως τα έξυπνα ηλιακά παγκάκια, που δίνουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο ιντερνέτ.


 ΕΞΥΠΝΗ ΠΟΛΗ
-      Ο δήμος Πρέβεζας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος της Έξυπνης Πόλης θα δημιουργήσει με 100% χρηματοδότηση όχι απλώς
έναν ψηφιακό ΔΗΜΟ αλλά
μία ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΟΛΗ
-      ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ INTERNET σε όλη την Πρέβεζα για την παροχή ΔΩΡΕΑΝ
WI-FI (ΓΟΥΑΪ ΦΑΪ),
-      ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΨΗΦΙΑΚΟΣ
-      Που θα μπορεί σε θέματα  ηλεκτρονικής διακυβέρνησης να δίνει λύσεις άμεσα και αποτελεσματικά.

Ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης από τη «Ντάπια» ως τον Παντοκράτορα
-      Όσον αφορά την «Ντάπια», προτείνουμε νέο σχέδιο ολοκληρωμένης παρέμβασης μέχρι και τον Παντοκράτορα.  Να δημιουργηθεί ένας χώρος που θα μπορούν οι συμπολίτες μας να απολαμβάνουν με ηρεμία την βόλτα τους, τον περίπατό τους αλλά και την άθληση τους. Θα γίνει ανάπλαση με σημεία ξεκούρασης και αναψυχής.
ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΙ- ΧΩΡΟΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ
Επιπλέον, στο σχεδιασμό είναι ένας σύγχρονος ποδηλατόδρομος και δρόμος περιπάτου με ευρωπαϊκές προδιαγραφές, σήμανση και φωτισμό από τον Άγιο Θωμά μέχρι και την Πρέβεζα. Ταυτόχρονα, θα αναζητήσουμε ευρωπαϊκά προγράμματα ώστε να εκμεταλλευτούμε την πανέμορφη ακτογραμμή μας και να δημιουργήσουμε κάτι ανάλογο και από την πλευρά του Ιονίου. Στο ενδιάμεσο θα υπάρχουν χώροι ξεκούρασης, σημεία καθαριότητας, νερό και ρεύμα για εξυπηρέτηση των ποδηλατών και των περιπατητών. Έχουμε τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην Ευρώπη και οι δημότες μας προκειμένου να απολαύσουν τον περίπατό τους, βαδίζουν επάνω στην εθνική οδό, πάντα με κίνδυνο ατυχήματος. Πρόκειται, για ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο, το οποίο θέλει σοβαρή μελέτη και θα μας απασχολήσει κατά προτεραιότητα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ
-      Στα δημοτικά έργα θα εντάξουμε και μια Δημοτική κατασκήνωση αποκλειστικά για εργαζόμενους γονείς κατά τη θερινή σεζόν, παρέχοντας έτσι στα παιδιά δημιουργική απασχόληση με τη συμμετοχή τους σε ποικίλες δραστηριότητες αλλά και προσφέροντας σημαντική βοήθεια στους εργαζόμενους γονείς. Η δημοτική κατασκήνωση θα γίνει από την αρχή, στην περιοχή του Καναλίου, με όλες τις υποδομές και την υποστήριξη από εκπαιδευτικό και επιστημονικό προσωπικό. Το έργο είναι απόλυτα κοστολογημένο, εφικτό και θα είναι στη χώρα μας πρωτοπόρο κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Έτσι θα ενισχύσουμε την τοπική οικονομία και όχι μόνο με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας οι οποίες ούτως ή άλλως είναι πρώτη προτεραιότητά μας.


ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ
-      Όσον αφορά την αγροτική οδοποιία, θα ικανοποιήσουμε όλα τα αιτήματα των δημοτών μας για πρόσβαση στις κτηνοτροφικές τους εγκαταστάσεις. Η πρωτογενής παραγωγή διαχρονικά στηρίζει οικονομικά την περιοχή μας και δυστυχώς πρόκειται για τον πιο αδικημένο, και παραμελημένο κλάδο. Πηγαίνοντας στα χωριά μας βλέπουμε νέους ανθρώπους να έχουν επιστρέψει στη γεωργία και στην κτηνοτροφία, να αξιοποιούν τη γη μας και δεσμευόμαστε να είμαστε κοντά τους.
-       Δημοτικές εκτάσεις που μπορούν να αξιοποιηθούν για καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες θα παραχωρηθούν σε νέους και παλαιούς αγρότες και σε όποιον επιθυμεί να γίνει κατά κύριο επάγγελμα αγρότης.
ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
-      Στόχος μας, η δημιουργία ενός Αγροτικού Πάρκου, μιας μεγάλης έκτασης στεγασμένης αλλά και με υπαίθριο χώρο, εντός των ορίων του δήμου μας η οποία θα παραχωρηθεί με χαμηλό αντίτιμο σε αγρότες που επιθυμούν να διαθέσουν τα προϊόντα τους αλλά δεν έχουν κάποιο χώρο ή δεν μπορούν λόγω υψηλού κόστους να ενοικιάσουν. Εκεί, θα μπορούν να προμηθεύονται οι συμπολίτες μας φρέσκα προϊόντα ενώ θα λειτουργεί και μόνιμο εκθετήριο τοπικών προϊόντων. Το εκθετήριο, θα λειτουργεί με υπάλληλο του δήμου και το κέρδος θα επιστρέφει όλο στον παραγωγό με τη μόνη υποχρέωση να δίνει ένα πολύ μικρό μηνιαίο μίσθωμα για τις ανάγκες συντήρησης του χώρου. Το Αγροτικό Πάρκο, θα λειτουργεί σαν τις ανοιχτές αγορές που υπάρχουν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες στηρίζουν τα τοπικά τους προϊόντα και τους παραγωγούς τους. 
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ
-      Όσον αφορά τις δημοτικές εκτάσεις, δεσμευόμαστε ότι θα παραχωρηθούν εκείνες που προσφέρονται για τουριστική εκμετάλλευση και ανέγερση ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον και στις τοπικές κοινωνίες. Ο τουρισμός και η πρωτογενής παραγωγή, αποτελούν τη ναυαρχίδα της περιοχής μας. Δεν υπάρχει χρόνος για άλλη καθυστέρηση. Η Πρέβεζα, ήδη καταγράφει αρνητικά πρόσημα. Είμαστε πέρασμα και όχι προορισμός. Πέρασμα προς τη Λευκάδα, την Πάργα και τα Σύβοτα.
Η Πρέβεζα, πρέπει να γίνει προορισμός.
OPEN MALL
Θα σταθούμε αρωγοί και συμπαραστάτες του Επιμελητηρίου και θα προσφέρουμε ότι είναι δυνατόν από την πλευρά του δήμου προκειμένου να γίνει πράξη το open mall έτσι όπως αυτό έχει σχεδιαστεί.  


ΛΙΜΑΝΙ
Τέλος, στο πολύπαθο λιμάνι μας, θα πρέπει να συνυπάρχουν οι τρεις δράσεις εμπορικό, τουριστικό και αλιευτικό  και να αποκτήσει τις απαραίτητες οδικές προσβάσεις.
Θα σχεδιάσουμε παρεμβάσεις για σωστό ΕΜΠΟΡΙΚΟ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ και ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ δημιουργώντας  παράλληλα τις προϋποθέσεις και για άλλες μαρίνες στο ΔΗΜΟ ΜΑΣ.
Θα επισπεύσουμε τη γρήγορη εκτέλεση μελέτης που θα καταθέσουμε για την  ταχεία υλοποίηση της Ανατολικής προβλήτας ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΜΑΣ.
ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ προς ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ της ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Φιλοδοξία μας είναι να δημιουργηθούν  νέες θέσεις εργασίας.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ

-      ΑΜΕΣΗ δημιουργία ενός Αμαξοστασίου – για τα οχήματα του δήμου. Ένα εκσυγχρονισμένο εργοτάξιο εκτός πόλης που θα τηρεί τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟ
-      ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ στην υλοποίηση Δημοτικού Κτηνιατρείου δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.
-      Δημιουργία καταφυγίου ζώων

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Από την επόμενη ημέρα της παρουσίας μας ως νέα Δημοτική Αρχή προχωράμε στη δημιουργία, βελτίωση και αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων.

ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ
-      Χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής είναι η κατασκευή ενός σύγχρονου κλειστού κολυμβητηρίου. Η περιοχή που ήδη βρίσκεται το κολυμβητήριο δεν επιτρέπει καμία περαιτέρω παρέμβαση. Μετακίνηση λοιπόν του κολυμβητηρίου σε νέο χώρο. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν διαθέσιμα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα. Χρειάζεται θέληση, σωστές  μελέτες και δουλειά.

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ –ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
-      Παράλληλα θα μεριμνήσουμε για την προώθηση του αθλήματος της ιστιοπλοΐας. Είναι εξαιρετικά τιμητικό να καταφτάνουν στην πόλη μας εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι στην ιστιοπλοΐα αλλά δεν είναι τιμητικό  να μην βρίσκουν τις ανάλογες υποδομές για να προπονηθούν και να αναπτύξουν το άθλημα. Είναι λυπηρό που, τα προηγούμενα χρόνια, δεν εντάχθηκε ποτέ το άθλημα αυτό σε κανένα πρόγραμμα.
-      Η Πρέβεζα, πόλη με Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, με ανθρώπους που πρόκειται να ταξιδέψουν στα πέρατα της γης, πόλη με ανοιχτές θάλασσες, πόλη με μια εξαιρετική μαρίνα δεν είναι δυνατόν να μην είναι ταυτισμένη με την ιστιοπλοΐα. Στα πλαίσια αυτά, για την προώθηση και ανάδειξη του αθλήματος, μπορούμε να οργανώσουμε ένα Ναυτικό Φεστιβάλ, ταυτισμένο με την πόλη μας και με την θάλασσα. Δεν δεχόμαστε αυτός ο ευλογημένος τόπος, αυτή η θέα προς τα δυτικά, η τόσο ανοιχτή θάλασσα, να μην προβάλλεται από κανέναν. Να μην είναι πρώτη προτεραιότητα.
ΣΧΟΛΗ ΣΩΣΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ
-      Θα προσπαθήσουμε να επαναλειτουργήσουμε τη σχολή σωστικών μέσω της ΑΕΝ Ηπείρου με έδρα την Πρέβεζα.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ
-      Θα δουλέψουμε προς την αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.

ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΙΑΖΩΜΑ
Χαιρετίζουμε και συγχαίρουμε την πρωτοβουλία του κ. Μπένου Προέδρου του Διαζώματος και την ταυτόχρονη υποστήριξη από την Περιφέρεια Ηπείρου να εντάξουν στις δράσεις του Διαζώματος, τα  αρχαία θέατρα που βρίσκονται στο δήμο μας, το αρχαίο θέατρο της Νικόπολης και αυτό της Κασσώπης. Θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες σε ό,τι μας ζητηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
Ένταξη του ΜΥΤΙΚΑ σε αυτό τον φορέα

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
-      Όσον αφορά τα σχολεία μας, εκτός από τις παρεμβάσεις στα υπάρχοντα σχολικά κτίρια, θα μπορούσε να διαχωριστεί κτιριακά το 2ο με το 3ο γυμνάσιο και να αξιοποιηθεί το ισόγειο στο σχολικό αυτό συγκρότημα ως υπερσύγχρονος χώρος μαθητικών εκδηλώσεων, παραστάσεων κ.α. για ολόκληρη την πόλη. Δεν είναι απλή υπόθεση η ανέγερση ενός σχολείο αλλά δεν είναι και ανέφικτη. Δεν  πρέπει το 2020 να θεωρούμε δύσκολη υπόθεση την ανέγερση ενός σχολείου. Θα σταθούμε αρωγοί στην εκπαιδευτική κοινότητα σε δράσεις που προωθούν την εκπαίδευση των παιδιών μας, ΕΝΩ θα επενδύσουμε στη σωστή συντήρηση των σχολείων μας.


-      ΣΧΟΛΕΙΑ
Βρεφονηπιακοί Σταθμοί- Παιδικοί Σταθμοί - Νηπιαγωγεία
-      Στην ίδια φιλοσοφία, θα υπάρξει μέριμνα να ανεγερθούν εάν και εφόσον ζητηθούν σχολεία. Στην ίδια φιλοσοφία προηγουμένως αναγγείλαμε τη λειτουργία παιδικής θερινής κατασκήνωσης για τους εργαζόμενους πολίτες του δήμου μας.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
-      Αναγκαιότητα η δημιουργία ενός ελεύθερου εικαστικού εργαστηρίου όπου θα μπορούν να στεγαστούν οι καλλιτέχνες της πόλης μας και να προσφέρουν τη γνώση τους σε παιδιά και ενήλικες. Δικαιούται η πόλη μας να έχει ένα τέτοιο χώρο έκφρασης. Υπάρχουν ελεύθερα κτίρια τα οποία θα μπορούσαν να εξοπλιστούν και να χρησιμοποιηθούν για τον σκοπό αυτό.
ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ
Έντονη είναι και η έλλειψη δημοτικής φιλαρμονικής. Μπορεί να είμαστε και η μοναδική πόλη σε όλη την Ελλάδα που δεν έχουμε δημοτική Φιλαρμονική. Σύσταση λοιπόν Δημοτικής Φιλαρμονικής.
ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Θέλουμε, μόνιμα διορισμένους καθηγητές, στηρίζουμε την προσπάθεια για  αναβάθμιση του χώρου που στεγάζει το σχολείο με παρεμβάσεις επισκευών και συντήρησης και στα δύο κτίρια που πραγματοποιούνται τα μαθήματα. Στόχος  να βρεθεί ένα νέο σύγχρονο κτίριο που θα στεγάσει το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ
Η νεολαία αποτελεί το ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας. Κάθε τοπική κοινωνία που επιζητά την πρόοδο και την εξέλιξή της πρέπει να δημιουργεί το πλαίσιο εκείνο, μέσα στο οποίο οι νέοι θα εκφραστούν, θα παρέμβουν και κατ’ επέκταση θα συμβάλουν με την συμμετοχή τους στον εκσυγχρονισμό της σύγχρονης κοινωνίας. Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε  συστηματικά τα επόμενα χρόνια στη δημιουργία ισχυρών θεσμών που θα αφορούν το πιο ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας μας, τη νεολαία
Μέσα από την ηλεκτρονική σελίδα θα ενημερώνεται η νεολαία για δράσεις και πρωτοβουλίες που την ενδιαφέρουν.         
Θέλουμε  η ηλεκτρονική μας σελίδα:
1.  Να λειτουργεί ως συμμετοχικός θεσμός στα πλαίσια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
2.  Να αποτελέσει βήμα έκφρασης για τη νεολαία του Δήμου Πρέβεζας.
3.  Να ενθαρρύνει τη συμμετοχή των νέων στα «κοινά».
4.  Να συζητά και να εισηγείται, προς τον Δήμο Πρέβεζας, για θέματα που αφορούν στη νεολαία σε τοπικό επίπεδο.
5.  Να ενισχύει, δράσεις και έργα υποδομής και να στηρίζει όλα τα οργανωμένα σύνολα της νεολαίας που δραστηριοποιούνται στο Δήμο.
6.  Να αποτελέσει τα συνδετικό κρίκο της νεολαίας με τη Δημοτική Αρχή.
7.  Να διευκολύνει τον Δήμο στον εντοπισμό των ενδιαφερόντων και των προβλημάτων των νέων του τόπου μας.
8.  Να λειτουργεί για την πρόοδο όλων των νέων του Δήμου, ανεξάρτητα από χρώμα, θρήσκευμα ή εθνική καταγωγή.
Να παρέχει ευκαιρίες σε νέους για συμμετοχή τους στην πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη και πρόοδο του Δήμου Πρέβεζας και του τόπου γενικότερα.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ - ΥΓΕΙΑ
-      Δεσμευόμαστε για τη δημιουργία ενός Γραφείου Διασύνδεσης και διαβούλευσης του Δήμου με τοπικές και πανελλήνιας εμβέλειας επιχειρήσεις προκειμένου να διευκολύνονται οι δημότες μας στην εξεύρεση θέσεων εργασίας. Στην ίδια λογική δημιουργούμε ένα Γραφείο αιτημάτων των δημοτών. Πλέον, ο κάθε δημότης θα μπορεί να καταθέτει τις προτάσεις και τα αιτήματά του προκειμένου αυτά να προωθηθούν άμεσα. Δεν θα γίνονται θύματα της γραφειοκρατίας ούτε θα πηγαίνουν από γραφείο σε γραφείο προκειμένου να εξυπηρετηθούν.
-      Δεσμευόμαστε να διεκδικήσουμε ένα νέο δημόσιο νοσοκομείο με σύγχρονες εγκαταστάσεις και υποδομές, που να καλύπτει τις ανάγκες του Δήμου μας αλλά και του Νομού της Πρέβεζας.


ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ
ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ – ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ – ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ – ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΟΙ
Σχεδιάζοντας για τις ευπαθείς ομάδες σχεδιάζουμε για όλους.
Παρεμβαίνουμε με στόχο την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού .
ΑμεΑ
ΘΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ :
·       Τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης για ΑμεΑ με ανάλογη σήμανση σε όλη την πόλη.
·        Τη βελτίωση πρόσβασης των αναπηρικών αμαξιδίων με κατασκευή ράμπας με χειρολαβές, διαμόρφωση θέσεων  για αναπηρικό αμαξίδιο, σε κιόσκια,   – υπόλοιπες υποδομές, όπως ο βοτανικός κήπος, τα μνημείο του ναύτη, την Κυανή ακτή, τις  δημόσιες υπηρεσίες και όπου αλλού χρειαστεί.
·       Τη  διαμόρφωση πάγκου εξυπηρέτησης για φόρτιση των αμαξιδίων και εγκατάσταση προσβάσιμου αλληλεπιδραστικού infokiosk  πίνακα.
·       Και τέλος την κατασκευή  και προσβασιμότητα ενός κτίσματος δημόσιου WC με προσθήκη κατάλληλου εξοπλισμού, φωτισμού και σήμανσης για ΑμεΑ.
·       100% απαλλαγή των δημοτικών τελών σε ΑμεΑ με αναπηρία 80% και άνω και
·       50% απαλλαγή των δημοτικών τελών σε ΑμεΑ με αναπηρία κάτω από 80% .
·       Δημιουργία ειδικού ταμείου που θα ενισχύεται από διάφορους πόρους και έσοδα του Δήμου Πρέβεζας για την στήριξη των ευπαθών ομάδων.

ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ – ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ – ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΟΙ

ΘΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΟΥΜΕ ΝΑ:

·       100% απαλλαγή των δημοτικών τελών σε πολύτεκνες οικογένειες με τέκνα έως 18 ετών ή με τέκνα έως 25 ετών εφόσον είναι φοιτητές.
·       50% απαλλαγή των δημοτικών τελών σε τρίτεκνες οικογένειες με τέκνα έως 18 ετών ή με τέκνα έως 25 ετών εφόσον είναι φοιτητές.
·       50% απαλλαγή των δημοτικών τελών στις μονογονεϊκές οικογένειες με τέκνα έως 18 ετών ή με τέκνα έως 25 ετών εφόσον είναι φοιτητές.
·       100% απαλλαγή των δημοτικών τελών σε μονογονεϊκές οικογένειες με ετήσιο εισόδημα έως 6.000€.
·       100% απαλλαγή των δημοτικών τελών σε οικονομικά αδύναμους, των οποίων το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τις 4.000€ και το ατομικό τις 2.500€.
·       Απαλλαγή 100% από Τέλη και Δικαιώματα και εισφορές σε οικογένειες που και οι δύο (2) σύζυγοι είναι άνεργοι και εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων και έχουν μηδενικό πραγματικό εισόδημα.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
-      Είναι η βαριά βιομηχανία της περιοχής μας, και στόχος μας είναι να εργαστούμε και να συνεργαστούμε προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου το τουριστικό μας προϊόν να βασίζεται σε γερές υποδομές. Ο Δήμος Πρέβεζας  
-      μπορεί να αποτελέσει και  τουριστικό προορισμό Yachting προσελκύοντας τουρισμό υψηλού εισοδήματος.
-      Η προσέγγιση επενδύσεων στον τουρισμό είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας καθώς αυτή τη στιγμή στην  Πρέβεζα η διαμονή των τουριστών υψηλού εισοδήματος κυρίως γίνεται σε ιδιωτικές βίλες βραχυχρόνιας μίσθωσης που όμως δεν επαρκούν. Από την πλευρά μας θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η Πρέβεζα να αποκτήσει επιτέλους ξενοδοχεία πέντε αστέρων. Θα σταθούμε αρωγοί στους υποψήφιους  επενδυτές που επιθυμούν να δημιουργήσουν τουριστικές εγκαταστάσεις ώστε να προσελκύσουμε ακόμη περισσότερους επισκέπτες για την περιοχή μας.

-      Πρέπει η Πρέβεζα να έχει τις υποδομές να κρατήσει τους επισκέπτες της.  Πρέπει η Πρέβεζά μας να γίνει μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη και πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι είμαστε πάνω στο δυτικό όριο της χώρας, είμαστε η πύλη από και προς την Ευρώπη και αυτό το γεωπολιτικό πλεονέκτημα πρέπει να το αξιοποιήσουμε.
-      Καθιερώνουμε την Πρέβεζα σαν βασικό προορισμό τουρισμού καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους
-      Αναδεικνύουμε το σημαντικό ιστορικό και πολιτιστικό εύρος της Πρέβεζας
-      Δημιουργούμε τις συνθήκες ώστε ο Αμβρακικός  Κόλπος να αποτελεί τουριστικό προορισμό για τους φυσιολάτρες σε ετήσια βάση και ταυτόχρονα αναδεικνύουμε τη χλωρίδα και πανίδα του μοναδικού αυτού υγροβιότοπου
-      Προτείνουμε  τη συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή  ώστε η Πρέβεζα να γίνει θρησκευτικός τουριστικός προορισμός
-      Ενισχύουμε τις δημοτικές και ψηφιακές υπηρεσίες που παρέχει ο Δήμος για τη διευκόλυνση των επισκεπτών-τουριστών

Συνοπτικά

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ
-         Εκπονούμε και εφαρμόζουμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα εξυγίανσης και καθαρισμού του δημόσιου χώρου
-         Καθαρισμός και πλύσιμο κάθε γειτονιάς και κάθε γωνιάς της πόλης και του δήμου
-         Αξιοποιούμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό το διαθέσιμο προσωπικό
-         Καταρτίζουμε για πρώτη φορά Επιχειρησιακό Σχέδιο Καθαριότητας της Πόλης και Ανακύκλωσης



ΠΟΛΗ ΦΩΤΙΣΜΕΝΗ
-         Στόχος να γίνει η Πρέβεζα μια πόλη περισσότερη φωτεινή
-         Αντικατάσταση των λαμπτήρων και των φωτιστικών σωμάτων σε δρόμους και κοινόχρηστους χώρους και στις 3 Δημοτικές Κοινότητες
-         Ενεργειακή Αναβάθμιση του συνόλου του δικτύου του ηλεκτροφωτισμού της Πρέβεζας

ΠΟΛΗ ΚΑΘΑΡΗ

-         Αντικαθιστούμε τους κάδους απορριμμάτων
-         Οι κάδοι πλένονται και συντηρούνται κάθε μήνα
-         Πλένουμε πεζοδρόμια και πλατείες
-         Ενισχύουμε την ανακύκλωση με πολιτική μειωμένων τελών
-         Οι άνθρωποι της καθαριότητας του Δήμου βασικός κορμός υλοποίησης του σχεδίου μας

   
ΠΟΛΗ ΝΑ ΖΕΙΣ

-         Φωτίζουμε τον Δήμο παντού. Προστατεύουμε τα εγκαταλελειμμένα κτίρια.
-         Συντήρηση και ανακατασκευή του μεγαλύτερου μέρους  του δικτύου πεζοδρομίων και δρόμων
-         Εξασφαλίζουμε επιπλέον θέσεις στάθμευσης με τη δημιουργία νέων πάρκινγκ
-         Κατασκευάζουμε νέες ράμπες για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες σε πεζοδρόμια και νησίδες ενώ κάνουμε λειτουργικές τις ήδη υπάρχουσες
-         Εγκαταλελειμμένα κτίρια. Αξιοποιώντας χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων δίνονται κίνητρα για αναπλάσεις προσόψεων, για δημιουργία «πράσινων στεγών» και για ανάδειξη εγκαταλελειμμένων κτισμάτων.
-         Ειδική πρόβλεψη για τα διατηρητέα
-         Πολεοδομικές παρεμβάσεις-Εγκαταλελειμμένα κτίρια
-         Καθορισμός υποχρεώσεων ιδιοκτητών για τη συντήρηση τους
-         Πολεμάμε τα ναρκωτικά- Επανένταξη των ανθρώπων στην κοινωνία
-         Ενισχύουμε την επιχειρηματικότητα- Τονώνουμε την απασχόληση
-         Η πολιτική για τα δημοτικά τέλη αναδιαμορφώνεται με δικαιοσύνη και διαφάνεια.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν προτάσεις πλήρως κοστολογημένες και με πλάνο όχι μεγαλύτερο της τετραετίας.
Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ΜΙΑ καθαρή και προσβάσιμη ΠΟΛΗ
ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ
Πρέπει φίλες και φίλοι,
 ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ να γίνει μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη
Είμαστε εδώ,  για εσάς.
Μαζί με σωστό και οργανωμένο σχεδιασμό, με δουλειά και με όρεξη είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε
ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ  ό,τι μπορούμε περισσότερο και να κάνουμε την Πρέβεζα μια όμορφη Ελληνική πόλη ώστε να πάρει στο χάρτη τη θέση που της αξίζει.
ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ
Ήρθε η στιγμή για την αλλαγή...

Ήρθε η στιγμή οι πολίτες να λάβουν δράση....

Ήρθε η στιγμή για «Δημοτική Ανατροπή»

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΕΒΕΖΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου