Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Μαΐου 17, 2019

ΠΡΕΒΕΖΑ: Το πετρέλαιο μυρίζει πόλεμο.., της υποψήφιας δημοτικής συμβούλου, Ν.Παμπουκίδου



Οι έρευνες για τον εντοπισμό και την εξόρυξη υδρογονανθράκων βάζουν ολόκληρη την Ήπειρο σε κίνδυνο και την μετατρέπουν σε ένα τεράστιο πεδίο μιας μάχης που δίνεται και θα δίνεται στο επόμενο διάστημα.


Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την υπογραφή συμβάσεων έχουν ήδη δώσει το πράσινο φως στις μεγάλες πετρελαϊκές να προχωρήσουν σε έρευνες για τον εντοπισμό και την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Όλα δείχνουν πως η γεωγραφική έκταση αυτών των ερευνών δεν θα περιοριστεί μόνο στους νομούς Πρέβεζας και Άρτας αλλά θα περιλαμβάνει παρθένα κομμάτια ανεκτίμητης αξίας και ιδιαίτερου κάλους τοπίου όπως τα δάση των Τζουμέρκων, τα χωριά, ποτάμια, λίμνες, υδροβιότοπους όπως επίσης και τον Αμβρακικό κόλπο. Η σύμβαση που υπογράφηκε για το οικόπεδο που αφορά το νομό μας έχει γίνει με την εταιρία ΕΛ.ΠΕ. Α.Ε ( οικόπεδο Πρέβεζας - Άρτας) και παρόλες τις παρεμβάσεις των πολιτών και των πρωτοβουλιών δεν έχει δοθεί καμία σαφής απάντηση.

Οι έρευνες και οι εξορύξεις με τις μεθόδους που θα πραγματοποιηθούν (εκρήξεις, fracking), εκτός από το πλήγμα που θα προκαλέσουν στην τοπική οικονομία και τον τουρισμό, θα ρημάξουν το μικρόκλιμα της περιοχής προκαλώντας ανεπανόρθωτη ζημιά σε χλωρίδα και πανίδα.

Έχουμε χρέος να βάλουμε την ποιότητα της ζωής μας πάνω από κάθε μορφής ''ανάπτυξη'' όπως την αποκαλεί η κυβέρνηση και να παλέψουμε για να κρατήσουμε τον τόπο μας αλώβητο από τέτοιου τύπου απειλές οι οποίες μας βάζουν να διαλέξουμε το κέρδος απέναντι από τις ζωές μας και την φυσική κληρονομιά που θέλουμε να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές.

Η ανάπτυξη που θέλει να προωθήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είναι η ανάπτυξη των πολυεθνικών της ενέργειας, η ανάπτυξη που θα αφήσει την Ήπειρο ''κρανίου τόπο'', αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα έχει για τον λαό της περιοχής μας. Δεν θα καταστρέψουμε τον τόπο μας για λίγες προσωρινές θέσεις εργασίας, οι οποίες καμία πραγματική αντανάκλαση δεν έχουν στην αλλαγή του βιοτικού επιπέδου του εργαζόμενου λαού στον δήμο μας.

Η απάντηση είναι ο πλατύς, μαζικός, παλλαϊκός, παρατεταμένος αγώνας.

Παλεύουμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς σε ένα καθαρό περιβάλλον και απορρίπτουμε την ψεύτικη ανάπτυξη που μας προβάλουν .
Όχι στα πετρέλαια και τις επικίνδυνες έρευνες και εξορύξεις υδρογονανθράκων!

Διεκδικούμε:
Μαζικοποίηση του  κινήματος  ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων και των πρωτοβουλιών των κατοίκων.
Ο δήμος , οι  υποψήφιοι και οι επικεφαλής των παρατάξεων που κατεβαίνουν στις επικείμενες εκλογές να πάρουν ξεκάθαρη θέση!
Το ζήτημα της διαχείρισης των πόρων του φυσικού μας περιβάλλοντος να είναι στο δικό μας χέρι και όχι σε αυτό των ενεργειακών κολοσσών!

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΥΔΡΟΝΟΓΡΑΝΘΡΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ.
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ.

Παμπουκίδου Ναταλία
υποψήφια δημοτική σύμβουλος
της ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας


1 σχόλιο:

  1. Εχετε δίκιο για πολλά από αυτά που γράφετε, αλλά οχι για το
    fracking. Απαγορεύτηκε ως μέθοδος στο νόμο Σταθάκη γι έρευνα κι εξόρυξη υδρ/κων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή