Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Μαΐου 17, 2019

Σιγά μη σας πιστέψουμε κύριε Ζαχαριά!



Δεν έχει προηγούμενο κυβερνών κόμμα να εκφράζει δημοσίως τη στήριξή του σε δεκάδες υποψηφίους Δημάρχους στην Ελλάδα και εκείνοι να απαντούν  «μακριά από μας».

Οι αλλεπάλληλες ανακοινώσεις αναρίθμητων Δημάρχων ανά τη χώρα που δηλώνουν εκ των υστέρων  ότι δεν θέλουν να έχουν τη στήριξη  του  ΣΥΡΙΖΑ, δείχνουν ότι ένα καλοστημένο παιχνίδι βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αυτό το παιχνίδι «παίζεται» και από τον  υποψήφιο  Δήμαρχο  Πάργας Νίκο Ζαχαριά  και την παράταξή του  «Νέο Ξεκίνημα».

Αφού δήλωνε παντού ότι δήθεν   είναι  ακομμάτιστος  και ανεξάρτητος  και δεν έχει ανάγκη από τα  κόμματα, διαπίστωσε ότι η Δημοτική Ενωτική Πορεία του Αντώνη Νάστα συγκεντρώνει  οπαδούς απ’ όλους ανεξαιρέτως  τους κομματικούς χώρους.

Πανικόβλητος ζήτησε τότε  να συμπεριληφθεί  στη λίστα των Δήμων που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, για να μαζέψει το κομμάτι που του φεύγει από αριστερά… Αφού λοιπόν έκανε τη δουλειά του και έδωσε το στίγμα στην τοπική κοινωνία ότι  τον στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ήλθε στη συνέχεια να αρνηθεί, υποτίθεται, τη στήριξη.


Σιγά  ρε παιδιά, μη πιστέψουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σας ανακοίνωσε χωρίς να έχει γίνει προηγούμενη συνεννόηση.  

Όπως και σιγά μη πιστέψουμε ότι είστε ακομμάτιστοι… Μια  «παρεούλα»  είστε,  και όλοι γνωρίζουμε που κινείστε κομματικά!!

Χρήστος Ανεμοζάλης 

Στο πλαίσιο της δεοντολογίας, δημοσιεύουμε και την σχετική ενημέρωση του Σύριζα Πρέβεζας, η οποία - κατ' εμας - δεν χρειάζονταν. 

Εισαγωγικά η ενημέρωση αναφέρει τα εξής:

"Επειδή προέκυψε αδικαιολόγητος θόρυβος και ορισμένα πικρόχολα σχόλια σχετικά με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ορισμένα αυτοδιοικητικά σχήματα  μεταξύ των οποίων και τα σχήματα Πρέβεζας και Πάργας αποστέλλουμε τις αυτούσιες ανακοινώσεις όπου κάθε καλοπροαίρετος θα αντιληφθεί ότι δεν πρόκειται για χρίσματα αλλά για παραίνεση"


Πρώτη ανακοίνωση

Αγώνας για την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με ισχυρές προγραμματικές συμμαχίες και ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών


Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ακολούθησε τη λογική των κομματικών χρισμάτων γιατί σέβεται και πιστεύει βαθιά στις αυθεντικές αυτοδιοικητικές διεργασίες που ενθαρρύνουν την συμμετοχή των πολιτών στις τοπικές υποθέσεις και οδηγούν στη διαμόρφωση αυτοδιοικητικών σχημάτων με συγκεκριμένες θέσεις και προγράμματα για τους δήμους και τις περιφέρειες.
 
Πορευθήκαμε με βάση τη λογική των προγραμματικών συγκλίσεων και συμβάλαμε στη συγκρότηση ευρύτερων συνδυασμών. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου θα γίνουν για πρώτη φορά με το σύστημα της απλής αναλογικής δίνοντας το πρόκριμα για ευρύτερες συγκλίσεις και συνεργασίες, ανοίγοντας μια νέα εποχή για την Αυτοδιοίκηση, τη δημοκρατία και τη συμμετοχή των πολιτών. Στόχος μας πάντα είναι μια ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού.
 
Στη βάση αυτής της λογικής καλούμε τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών και να υπερψηφίσουν τους παρακάτω αυτοδιοικητικούς σχηματισμούς.
.................................................................................................................................................................................................................................................................
Νομός Πρέβεζας
Δήμος Πάργας: Νέο ξεκίνημα | Νίκος Ζαχαριάς
Δήμος Πρέβεζας: Στροφή στο Μέλλον | Ευκλείδης Φονταράς

Δεύτερη ανακοίνωση
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Η χτεσινή κεντρική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές  καλεί τους πολίτες να υπερψηφίσουν συγκεκριμένους συνδυασμούς στη βάση των διεργασιών και των προγραμματικών συγκλίσεων που έχουν διαμορφωθεί στις τοπικές κοινωνίες. Το κάλεσμα αυτό δηλώνει την εκτίμηση στα πρόσωπα των υποψηφίων και των προγραμματικών τους θέσεων  και δεν δηλώνει σε καμία περίπτωση σχέση κομματικής εξάρτησης. Εξάλλου, στη δική μας αντίληψη για την αυτοδιοίκηση είναι εντελώς ξένες οι παλαιοκομματικές αντιλήψεις κομματικών χρισμάτων σε συνδυασμούς και η προσπάθεια καπελώματός τους.
 
Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μόνο το δικαίωμα, αλλά και την πολιτική υποχρέωση να τοποθετείται δημόσια απέναντι στους πολίτες, και να μην κρύβεται,  για τη στάση που κρατά σε μια κρίσιμη πολιτική διαδικασία όπως είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές
Γραφείο Τύπου





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου