Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Ιουλίου 31, 2019

ΠΡΕΒΕΖΑ: Χωρίς ναυαγοσωστική κάλυψη από αύριο 1/8 οι παραλίες του Δήμου Πρέβεζας


Από το κακό στο χειρότερο....δεν φτάνει που μας πήραν τη γαλάζια σημαία από τρεις ακτές του Δήμου Πρέβεζας, τώρα, από αύριο, δεν θα υπάρχει ναυαγοσωστική κάλυψη σε καμία από τις ακτές του Δήμου.


Σύμφωνα με πληροφορίες του PrevezaBest,  η σύμβαση που είχε υπογράψει ο ανάδοχος του έργου για την ναυαγοσωστική κάλυψη, έληξε σήμερα 31/7. 

Από αύριο 1/8, δεν θα έχουμε ναυαγοσώστες, αφού, για την ώρα, και έως τη στιγμή που γράφεται το κείμενο, μεταξύ  Δήμου Πρέβεζας και του νυν αναδόχου, δεν υπάρχει - για την ώρα - καμία ανανέωση της σύμβασης. Ίσως, να αναζητείται κάποιος άλλος ανάδοχος που θα αναλάβει το έργο.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο απερχόμενος δήμαρχος κ.Μπαίλης, κάνει ύστατες προσπάθειες προκειμένου να βρεθεί μια λύση έτσι ώστε να μην μείνουν οι παραλίες μας χωρίς ναυαγοσώστη. Πάντως, για την ώρα δεν υπάρχει καμία υπογραφή ανανέωσης της σύμβασης που να αφορά την ναυαγοσωστική κάλυψη. 

Αξίζει ν' αναφέρουμε πως τα μέλη της οικονομικής επιτροπής του Δήμου, ενώ αρχικά είχαν ψηφίσει την μελέτη για την παροχή υπηρεσίας με τίτλο, Ναυαγοσωστική κάλυψη ακτών Δήμου Πρέβεζας για το έτος 2019, λόγω όμως κάποιων αλλαγών στη τεχνική μελέτη οι οποίες όπως αναφέρεται στο πρακτικό  της συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής 18/2019,  ενέκριναν την διορθωμένη μελέτη του τμήματος προγραμματισμού οργάνωσης και πληροφορικής του Δήμου Πρέβεζας.  

Στο σημείο αυτό και σχετικά με το πρόγραμμα γαλάζιες σημαίες το οποίο φέτος δεν ήταν "πακέτο" με την ναυαγοσωστική κάλυψη όπως άλλες χρονιές,  θα θέλαμε δημοσία να απευθύνουμε κατά παντός αρμοδίων ένα ερώτημα...; 

Είναι αλήθεια, βάσιμο, πως το πρόγραμμα γαλάζιες σημαίες, είναι μια υπηρεσία που ενδεχομένως μπορεί να παρασχεθεί από προσωπικό του Δήμου και έτσι ο Δήμος να εξοικονομήσει ένα σημαντικό ποσό από την προυπολογισθείσα δαπάνη...;;;;; 

Εμείς, σαν PrevezaBest  στο πλαίσιο της έρευνας μας απλά ρωτάμε...

Θα αναμένουμε την όποια απάντηση...Προφανώς θα επανέλθουμε με αδιάψευστο έγγραφο..!

Χρήστος Ανεμοζάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου