Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Ιουλίου 31, 2019

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Πρέβεζας, Γ. Μπούρης "η Δημοτική Αρχή δεν ενήργησε ως όφειλε"



Με προβληματισμό και μεγάλη δυσαρέσκεια ενημερωθήκαμε για την απόφαση αφαίρεσης των γαλάζιων σημαιών από τις παραλίες Μονολίθι, Πλατάνια και Τσούκες του Δήμου Πρέβεζας.


Ο λόγος αφαίρεσής τους σύμφωνα με τους αξιολογητές της  Ελληνικής εταιρείας  προστασίας της φύσης, οφείλεται στις σοβαρές ελλείψεις που διαπιστώθηκαν στην επιβεβλημένη τήρηση των κριτηρίων που αφορούσαν την παροχή υπηρεσιών προς τους λουόμενους και επισκέπτες, στην καθαριότητα, στην ορθή πληροφόρηση καθώς και στην ασφάλεια τους.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι Δήμοι, οι οποίοι θεωρούνται διαχειριστές των παραλιών, μεριμνούν για την τήρηση των κριτηρίων και είναι υπεύθυνοι της εκπόνησης των γραφειοκρατικών διαδικασιών για την ετήσια υποβολή αιτήματος, προκειμένου της  βράβευσης  των ακτών με γαλάζια σημαία.

Θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή θα έχει επίπτωση στον τουρισμό της περιοχής μας, την ώρα μάλιστα που ο τουριστικός κλάδος πλήττεται βάναυσα ως αποτέλεσμα της μακροχρόνιας οικονομικής κατάστασης που επικρατεί.

Εκτιμούμε ότι η Δημοτική Αρχή δεν ενήργησε ως όφειλε, προκειμένου της προάσπισης των συμφερόντων του τουριστικού κλάδου και γενικότερα των πολιτών της περιοχής μας και για άλλη μια φορά έδειξαν την επιπολαιότητα και την αδυναμία τους να πράξουν τα αυτονόητα.

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας ως θεσμικός εκπρόσωπος των επιχειρήσεων μελών μας που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο άμεσα και έμμεσα και έχουν οφέλη από την ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή μας, εκτιμούμε ότι απαιτείτε σύμπραξη της Δημοτικής Αρχής με το Επιμελητήριο, τους συλλόγους ξενοδόχων και ενοικιαζομένων δωματίων, ως  απαραίτητη κίνηση για να τεθούν στόχοι προκειμένου της τήρησης των κριτηρίων για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Η συνέπεια και η ποιότητα πρέπει να τηρούνται στο έπακρο, ώστε να εδραιωθεί στην συνείδηση των επισκεπτών η περιοχή μας, ως τόπος προσέλκυσης ποιοτικού τουρισμού.

Με εκτίμηση
Ιωάννης Μπούρης
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου